כשמטיילים בסמטאות צפת העתיקה אי אפשר להתעלם מהנופים המדהימים והאווירה המיסטית שממלאת את המקום. יש משהו מיוחד באוויר הצלול שמעביר בכם תחושה קסומה שלא תרגישו באף מקום אחר. ובתוך כל הקסם הזה נמצאת מחלבה אחת קטנה ומיוחדת במינה – מחלבת גבינות המאירי.
המחלבה נמצאת בעיר העתיקה והיא המחלבה הראשונה שהחלה לייצר גבינות בארץ. משנת 1840 המאירי מייצרת גבינות גורמה על טהרת חלב צאן, שתהליך יצורן עובר מדור לדור. המחלבה היא מחלבת בוטיק שמייצרת שני סוגי גבינות בכמות מוגבלת, בעיקר בחורף בו תנובת החלב בשיאה. הגבינות המיוצרות במחלבה הן: גבינת ברינזה המוכרת כגבינה בולגרית וגבינה צפתית. הגבינה הצפתית המקורית שמיוצרת בצפת מזה שישה דורות היא גבינה קשה, יבשה, מלוחה והיא הראשונה שיוצרה בארץ על שמה של העיר צפת. בביקורי במרכז המבקרים שמעתי את ההיסטוריה המרתקת של הבית וסיפורה המופלא של המשפחה מפיו של יניב (בעל המחלבה) ומאיר המאירי (האב). שווה לבוא ולשמוע את הסיפורים הנוסטלגיים וההיסטוריים של המקום וללכת לאיבוד במנהרת הזמן. מעניין מאד לראות איך משמרים מסורת עתיקת יומין בהליך יצור הגבינות מאז ועד היום. מסתבר שכל מה שצריך בשביל לייצר גבינה מעולה זו מסורת של יותר מ – 170 שנה, שישה דורות, מיקום קסום והרבה אהבה. אותי הסיור בצפת העתיקה ובמחלבה מאד הלהיב. אם גם אתם רוצים לטעום את הגבינות ניתן להשיגן במעדניות מובחרות ברחבי הארץ אבל אין כמו לטעום את המקום. אז בואו בהמוניכם לצפת (כי צריך פה תיירים), טיילו בסמטאות העתיקות ובקרו במחלבת המאירי.
3 חצילים בינוניים
3 בצלים גדולים
5 שיני שום
800 גרם עגבניות מרוסקות
כפית פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
כפית כמון
כפית מלח
2 כפיות סוכר
חצי כוס מים רותחים
חצי כוס שמן זית
חצי כוס גבינה צפתית מגורדת במגרדת גסה
1.פורסים 3 בצלים לטבעות דקות ומניחים בצד.
2.פורסים 5 שיני שום לאורכן ומניחים בצד.
3.בסיר רחב (סוטאג') על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן זית כ – 2 דקות.
4.כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את טבעות הבצל לשמן ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף – בערך 2 דקות. (מערבבים מידי פעם)
5.מוסיפים לסיר את שיני השום הפרוסות, מערבבים ומבשלים 2 דקות.
6.מוסיפים 800 גרם עגבניות מרוסקות, כפית מלח, 2 כפיות סוכר, כפית כמון, כפית פלפל שחור, חצי כוס מים רותחים, מערבבים, מנמיכים להבה ומבשלים 10 דקות.
7.מוציאים את קצוות החצילים, פורסים כל חציל לאורך, מזיזים את הרוטב בסיר הצידה ומכניסים לסיר את החצילים בזה אחר זה לסיר.
8.יוצקים את רוב הרוטב והבצלים מתחתית הסיר בעזרת כף מעל לסירות החצילים, סוגרים מכסה ומבשלים שעה ועשרים דקות.
9.מכבים להבה, קוצצים עלים מ – 3 גבעולי פטרוזיליה, מפזרים מעל סירות החצילים ומעבירים לצלחת הגשה.
10.כשהחצילים בצלחת ההגשה מפזרים מעליהם חצי כוס גבינה צפתית מגורדת.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.