הארוחה היוונית שלי היא ארוחה חלבית. רוצים לדעת איך מארחים עשרה סועדים וקצת יותר כיד המלך? הפוסט הזה בשבילכם.
הכנתי ארוחה כמיטב המסורת היוונית. קונספט חלבי עם המון ירקות מסורתיים, אוזו כיד המלך ומוזיקה של טברנות. היה לי חשוב שהאורחים שלי יהנו מארוחה שהיא חוויה. אחרי הכל, לא כל יום יש לבעלול יום הולדת. הצלחתי להפתיע והכנתי ארוחה לעשרה סועדים עם אופציה לשלושה / ארבעה נוספים (שלא יחסר). האירוח היה כל כך מוצלח שהחלטתי לפנק אתכם בכל המתכונים שהיו בארוחה. תיהנו 💙
אז מה אני מציעה?
מאזות – מנות פתיחה מרכזיות
סקורדיליה (ממרח שום קטלני)
סלט בורגול עדשים וגבינת פטה
צאזיקי (מטבל יוגורט ומלפפונים)
דולמדס (עלי גפן ממולאים באורז לימוני בחצי דקה השקעה)
אימאם (חצילים בממרח יוגרטחינה לוהט)
חוריאטיקי (סלט יווני מסורתי)
בטזריה מה סקורדיליה – סלקים פרוסים ברוטב שום
פלפלים מתוקים קלויים בשני צבעים
פלטה מרכזית עם גבינות, ענבים ומיני אגוזים
זיתי קלמאטה (קונים 200 גרם)
תוספות
כרובית שלמה צלויה בתנור
שלל ירקות מסורתיים צלויים – מגוון פלפלים, קישואים וחציל
בצקים
ספנקופיטה – מאפה פילו במילוי תרד וגבינה
פסטה ואנטיפסטי בפרמזן
קינוחים
מוס יוגורט ודבש
גאלאקטיבוריקו – מאפה פילו במילוי מפתיע
מלבי
על השולחן – לחם אגוזים, גבינות, פירות ומיני אגוזים
גבינות קשות חתוכות לקוביות – קשקבל, פרימדונה ומונצ'גו (אפשר כל גבינה קשה אחרת שאוהבים) 200 גרם מכל סוג יספיקו, אפשר להניח גבינת ברי ולידה סכין שכל אחד יחתוך לעצמו (ראו תמונה מטה)
פירות עונתיים
בחורף – פירות הדר ובננות
בקיץ – אבטיח, ענבים ומלון
מיני אגוזים
שקדים, פיסטוקים, אגוזי מלך ואגוזי פקאן (150 גרם מכל סוג)
לחמים
לחם זיתים
לחם אגוזים
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.