פילה לאברק בחרדל וטימין
פילה לאברק בחרדל וטימין ב – 8 דקות! טעים, קל להכנה ונפלא כמנה ראשונה.
מרכיבים:
דג לאברק גדול מחולק ל – 2 נתחי פילה (מבקשים מהקצב לפלט)
50 גרם חמאה או 3 כפות שמן
שן שום פרוסה לטבעות
עלים מגבעול טימין
חצי כפית חרדל
1 חלמון
חצי כפית מלח
חצי לימון להגשה
הוראות הכנה:
מכניסים לתוך קערה חלמון, חצי כפית חרדל דיג'ון, חצי כפית מלח, את נתחי הדג, מערבבים עם הרוטב ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 50 גרם חמאה, כשהחמאה נמסה מוסיפים טבעות משן שום אחת, מטגנים 20 שניות (נזהרים לא לשרוף את השום! אם שורפים את השום הדג לא יהיה טעים), מוסיפים עלי טימין מחצי גבעול ומניחים את הדג במחבת כשעורו מופנה כלפי תחתית המחבת. מטגנים 2 דקות, עד שרואים שהדג בשל בקצוות, הופכים את נתחי הדג, מטגנים 2 דקות נוספות, שוב הופכים את הדג ומעבירים לצלחת הגשה.
מפזרים את עלי הטימין הנותרים על הדג ומגישים עם חצי לימון.
מרק בטטה מעלף
מרק בטטה מעלף, טבעוני, פרווה, מדהים! מנה ראשונה קלילה לאחר הברכות. תגישו ותקבלו אין סוף מחמאות.
מרכיבים:
2 בטטות גדולות
400 גרם קרם קוקוס אורגני ללא סוכר בפחית שימורים
2 כוסות מי ברז (480 מיליליטר)
כפית ורבע מלח
50 גרם אגוזי פקאן סיני
הוראות הכנה:
מקלפים 2 בטטות גדולות, שוטפים, חותכים לקוביות ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים 2 כוסות מי ברז, מניחים על להבה בינונית, מביאים לרתיחה ללא מכסה, מנמיכים להבה ומבשלים כ – 20 דקות עד ריכוך.
לאחר שהבטטות התרככו (סכין ננעץ בהן בקלות) מכבים להבה, מוסיפים 400 גרם קרם קוקוס אורגני, כפית ורבע מלח, מכניסים לסיר בלנדר מוט וטוחנים עד לקבלת מסה חלקה. מחזירים לכיריים מביאים לרתיחה ומכבים להבה.
לפני ההגשה קוצצים גס 50 גרם פקאן סיני, יוצקים את המרק לכוסיות או לקערות קטנות, מפזרים פקאן סיני ומגישים.
לביבות קישואים
לביבות קישואים מדהימות. אין דברים כאלה! הלביבות נחטפות כמנת פתיחה ובמשך כל הארוחה. מבטיחה לכם שלא ישאר פירור.
מרכיבים:
6 קישואים בינוניים
15 גבעולי שמיר
6 ביצים
1 בצל בינוני
6 כפות קמח מצה או פרורי לחם
½ כפית פלפל שחור
כוס שמן לטיגון עמוק
כפית מלח
הוראות הכנה:
מגרדים 6 קישואים בינוניים ובצל אחד במגרדת גסה, סוחטים את הנוזלים מהבצל והקישואים בעזרת בד (ראו הסרטון) ומעבירים לקערה.
קוצצים דק עלים מ – 15 גבעולי שמיר ומוסיפים לקערה. מוסיפים 6 ביצים, כפית מלח , חצי כפית פלפל שחור, 6 כפות קמח מצה או פירורי לחם ומערבבים.
במחבת רחבה מחממים כוס שמן כ 2 דקות / עד שהשמן חם. כשהשמן חם יוצקים בעזרת כף מהבלילה לשמן. הופכים את הלביבות לאחר כ – 2 דקות / כשרואים ששולי הלביבות משנים את צבעם. לא ממהרים להפוך את הלביבות, הלביבות יתפרקו. הופכים רק לאחר שהלביבות זהובות ויציבות ומטגנים כ – 2 דקות נוספות בצד השני. כשהלביבות מוכנות מעבירים אותן לצלחת מרופדת בנייר אפיה.
כרובית שלמה אפויה בתנור
כרובית שלמה אפויה בתנור ברוטב ברבקיו ורוטב צ'ילי חריף. הטעם מעושן, מתקתק משגע. את המתכון הזה אתם חייבים לנסות.
מרכיבים:
1 כרובית גדולה
3 כפות רוטב ברבקיו
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף (מה שאוהבים)
כפית מלח
מלח גס לעיטור
הוראות הכנה:
ממלאים סיר גדול מאד בהרבה מים.עם כפית מלח מביאים לרתיחה ומכניסים את הכרובית שלמה לסיר כשתחתית הכרובית כלפי מעלה. מבשלים 12 דקות, ומעבירים בזהירות למסננת לניקוז הנוזלים. בשלב הזה מדליקים תנור ל – 200 מעלות טורבו.
מניחים את הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפיה. יוצקים לקערית קטנה 3 כפות רוטב ברבקיו, 3 כפות רוטב צ'ילי, מערבבים היטב ובעזרת מברשת סיליקון מורחים את כל הרוטב על הכרובית מכל הכיוונים. מכניסים לתנור ואופים כ – 40 דקות עד שהכרובית ממש זהובה והפרחים מתחילים להפרד ממהשורש. (כמו בתמונה)
מפזרים מעל קורט מלח גס ומגישים
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.