דג סול מטוגן
מרכיבים
6 דגי סול
2 ביצים
3/4 כוס קמח
חצי כוס שמן
עלים מ – 3 גבעולי פטרוזיליה
2 כפות שקדים פרוסים מולבנים
מיץ מלימון שלם
חצי כפית מלח גס
חצי כפית מלח
הוראות הכנה
סוחטים לקערה מיץ מלימון שלם, חצי כפית מלח גס ויוצקים לקערה 4 כוסות מי ברז.
מכניסים את הדגים לקערה ומשרים 10 דקות.
אחרי 10 דקות מסננים את הנוזלים ומניחים את הדגים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן.
בינתיים בצלחת שטוחה מפזרים 3/4 כוס קמח ומניחים בצד.
בקערה קטנה טורפים 2 ביצים (בעזרת מזלג) עם חצי כפית מלח ומניחים בצד.
כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מקמחים את הדגים משני הצדדים, טובלים בביצים הטרופות ומעבירים למחבת.
מטגנים כדקה וחצי מכל צד / עד שהדגים זהובים ומעבירים לצלחת הגשה
קוצצים עלים מ – 3 גבעולי פטרוזיליה ומפזרים מעל הדגים.
מפזרים מעל הדגים 2 כפות שקדים מולבנים פרוסים ומגישים.
סלט פטריות חם
מרכיבים
2 סלסלות פטריות טריות או 2 קופסאות שימורים קטנות של פטריות חתוכות
1 בצל גדול
כף שטוחה כמון
כפית שטוחה מלח
2 כפות שמן
רבע כוס מים
3 כפות סלט חומוס מוכן איזה שאוהבים
הוראות הכנה
קוצצים בצל בינוני לקוביות קטנות ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות.
כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל ומערבבים.
חותכים פטריות מ – 2 סלסלאות לרבעים ומניחים בצד (אם משתמשים בפטריות משומרות מסננים מהם את הנוזלים ומניחים בצד.
כשהבצל שקוף מוסיפים את הפטריות ומערבבים עם הבצל.
לאחר כדקה מוסיפים כף שטוחה כמון, כפית שטוחה מלח רבע כוס ומערבבים.
מבשלים 15 דקות ומכבים להבה. (מערבבים מידי פעם)
מסדרים בצלחת 3 כפות חומוס (בתנועה סיבובית כמו בתמונה) מוסיפים את הפטריות החמות ומגישים מיד.
אורז עם שקדים וצימוקים
מרכיבים
2 כפות שמן
2 כוסות אורז יסמין
3 כפות גדושות רוטב ריבת בצל
3 כפות צימוקים שחורים
3 כפות שקדים פרוסים
3 כוסות מים רותחים
1 כפית שטוחה מלח
הוראות הכנה
בוררים 2 כוסות אורז ומניחים בצד. בסיר על להבה נמוכה מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן ממש חם מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים עד שהשמן נספג באורז.
מוסיפים 3 כפות צימוקים שחורים, 3 כפות שקדים פרוסים, שלוש כפות רוטב ריבת בצל, כפית שטוחה מלח ומערבבים.
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים, סוגרים מכסה, ומנמיכים להבה. מבשלים כ – 22 דקות (לא פותחים במהלך הבישול את מכסה הסיר ולא מערבבים את האורז), מכבים להבה ומרימים מעט את המכסה כדי שיצאו האדים. מגישים לאחר 5 דקות.
בשר ופטריות ביין
מרכיבים
600 גרם בשר צוואר חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים גדולים
סלסלת פטריות שמפניון טריות (כ – 12)
כוס וחצי יין אדום מתוק
5 עלי דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
כפית דבש
כפית מלח
2 כפות שמן
הוראות הכנה
חותכים בצל לטבעות דקות ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות.
כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. (מערבבים מידי פעם)
כשהבצל הופך לשקוף מוסיפים את קוביות הבשר בזו אחר זו וצורבים אותן מכל הכיוונים.
מוסיפים כוס וחצי יין אדום מתוק ומביאים לרתיחה.
כשהיין רותח מנמיכים להבה ומוסיפים כפית דבש, כפית מלח, 5 עלי דפנה, 5 גרגירי פלפל אנגלי, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים שעתיים. (מערבבים מידי פעם)
לאחר שעתיים חותכים את הפטריות לחצי מוסיפים לסיר, מערבבים ומבשלים חצי שעה נוספת / עד שהבשר רך.
עוגת תפוז בחושה פרווה
מרכיבים
כוס + 3/4 כוס קמח תופח (270 גרם)
כוס וחצי סוכר (300 גרם)
חצי כוס קרם קוקוס (200 גרם)
200 גרם מחמאה או מרגרינה בטמפרטורת החדר
4 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
1 תפוז שלם
הוראות הכנה
חורצים 5 חריצים ארוכים (לא חריצים עמוקים רק שריטה עם הסכין!) בקליפת התפוז, מכניסים לסיר לא גדול עם הרבה מים, מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים להבה ומבשלים 40 דקות. לאחר 40 דקות מכניסים את התפוז לבלנדר, טוחנים עד לקבלת לרסק תפוזים ומניחים בצד עד שרסק התפוזים מגיע לטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל – 180 מעלות חום. מנפים כוס + 3/4 כוס קמח תופח ומניחים בצד.
מכניסים לקערת המיקסר 200 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר, כוס וחצי סוכר ומערבלים עם וו גיטרה 3 דקות במהירות בינונית. מכבים את פעילות המיקסר ובעזרת מרית מגרדים את הקרם שנדבק לדפנות למרכז הקערה וממשיכים להקציף.
מוסיפים 4 ביצים בטמפרטורת החדר בזו אחר זו בהפרשים של 2 דקות האחת מהשנייה. (לא מכניסים את כל הביצים יחד למיקסר!)
לאחר שחלפו 2 דקות מהקצפת הביצה האחרונה מפסיקים את פעילות המיקסר מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים רבע כוס קרם קוקוס, כוס קמח תופח, חצי כמות תפוז טחון וממשיכים להקציף במהירות בינונית כדקה / עד שהמסה מאוחדת ומפסיקים את פעילות המיקסר.
מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים רבע כוס קרם קוקוס הנותר, 3/4 כוס קמח, את יתר התפוז הטחון ומערבלים עד שמתקבלת מסה אחידה ללא הבדלי צבע וגושים.
משמנים וממלאים תבנית בקוטר 24 או 2 תבניות אינגליש או 24 תבניות סיליקון למאפינס במסה, מעבירים לתנור ואופים כ – 40 דקות. לאחר 40 דקות מבצעים את בדיקת הקיסם. קיסם היוצא מהעוגה עם מעט פירורים מעיד על עוגה מוכנה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.