מרכיבים:
1 קילו קמח
2 וחצי כוסות מים פושרים חמימים (600 מיליליטר – לא יותר!)
כף גדושה שמרים
חצי כוס סוכר
150 גרם מרגרינה / מחמאה / מזולה רכה בטמפרטורת החדר
1 ביצה
כף מלח
שליש כוס שמן לשימון הידיים
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה כף מלח, מנפים מעל המלח קילו קמח, מוסיפים חצי כוס הסוכר, כף שמרים, , ביצה ו – 2 וחצי כוסות מים פושרים מעט חמימים. (600 מיליליטר – לא יותר!). לשים את כל המרכיבים כ – 5 דקות עד שמתקבלת מסה אחידה ומעט דביקה, מכסים בניילון נצמד למנוחה של רבע שעה.
לאחר רבע שעה משמנים את הידיים עם שליש כוס שמן ולשים למסה אחידה וחלקה. (אם נותר שמן בכוס יוצקים אותו על הבצק)
שוב מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של 40 דקות / עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר שעה משמנים את הידיים ומחלקים את הבצק ל – 4 כדורים. לשים את הכדורים ומוציאים מהם את כל האוויר. משמנים את הכדורים, מכסים אותם בניילון נצמד רופף ומניחים את למנוחה של חצי שעה.
לאחר חצי שעה מפזרים כף קצח בסיר, פותחים כל כדור בצק לעלה גדול ודק, מורחים עליו מרגרינה, מגלגלים כמו רולדה, חותכים לטבעות בעובי כ – 3 ס"מ ומכניסים לסיר (סיר אלומיניום גדול המיועד לגודל המסה). בסיום מפזרים כף קצח נוספת על השושנים וסוגרים מכסה. מניחים את הסיר בתנור על גבי תבנית ואופים עם מכסה שעתיים ב – 180 מעלות.
לאחר שעתיים מוציאים מיד את הקובנה מהסיר ומניחים על גבי רשת. (אני אוהבת את הקובנה קריספית, מיד לאחר האפיה אני מוציאה אותה מהסיר ומניחה לה להתקרר על גבי הרשת – שווה לנסות).
מרכיבים:
600 גרם חזה עוף טחון (אם רוצים להיות נאמנים למקור חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות)
עלים מחצי חבילה כוסברה
עלים מחצי חבילה פטרוזיליה
עלים משלושה גבעולי סלרי
1 עגבניה בינונית
1 בצל גדול
2 חלמונים
כפית גדושה קינמון
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
כפית מלח
2 כפות גדושות פירורי לחם או קמח מצה
המרכיבים לציפוי
2 חלמונים
ביצה
כפית אריסה טוניסאית (אם אין אפשר לוותר)
חצי כוס קמח
כוס שמן לטיגון עמוק (לא להבהל מהכמות. לא שותים את השמן! רובו נשאר במחבת)
הוראות הכנה:
מכניסים לתוך מאסטר סלייסר בצל, עגבניה בינונית, עלים מחצי חבילה כוסברה, עלים מחצי חבילה פטרוזיליה, עלים מ – 3 גבעולי סלרי, קוצצים ממש דק, סוחטים היטב את הנוזלים ומעבירים לקערה. בשלב הזה מניחים על להבה בינונית מחבת רחבה עם כוס שמן.
מוסיפים לקערה 600 גרם חזה עןף טחון (או קוביות קטנטנות מ – 600 גרם חזה עוף) 2 חלמונים, 2 כפות פרורי לחם או קמח מצה, כפית מלח, כפית גדושה קינמון טחון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים היטב למסה אחידה.
מניחים את הקערה עם התערובת בצד ימין של השיש. ליד הקערה לכיוון המחבת מניחים צלחת עם חצי כוס קמח, ליד הקמח מניחים צלחת עם שני החלבונים שנותרו, מוסיפים להם ביצה, כפית אריסה טוניסאית וטורפים היטב.
יוצרים קציצות מהתערובת, מקמחים משני הצדדים, טובלים בביצה הטרופה ומטגנים כ – 2 דקות מכל צד. עד שהקציצות זהובות ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
מרכיבים:
2 כוסות אורז יסמין (או בסמטי)
2 בצלים בינוניים
2 כוסות גרגירי חומוס (מוכנים מוקפאים או מקופסת שימורים אחת)
כף גדושה תבלין שווארמה (קונים בחנות לממכר תבלינים)
חצי כפית כורכום
כפית מלח
2 כפות שמן
3 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
חוצים 2 בצלים, פורסים לחצאי טבעות ומניחים בצד. בסיר לא גדול על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים את חצאי טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים 2 כוסות אורז יסמין (לא שטוף) ומערבבים. מטגנים כדקה את האורז עם הבצל.
בינתיים מסננים את גרגירי החומוס מהנוזלים שבקופסאת השימורים, שוטפים אותם ומסננים את כל הנוזלים. מוסיפים את גרגירי החומוס לסיר ומערבבים. מוסיפים כף גדושה תבלין שווארמה, כפית מלח, חצי כפית כורכום ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 21 דקות.
מרכיבים:
6 ירכיים עוף (אפשר להשתמש גם בשוקיים או כנפיים)
800 גרם תפודים (תפוחי אדמה קטנים במארז)
2 כפות רכז רימונים
3 כפות צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה תבלון
כף דבש
חצי כפית מלח
הוראות הכנה:
מקלפים את התפודים ומעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את חלקי העוף, 2 כפות רכז רימונים, 3 כפות צ'ילי מתוק, 2 כפות רוטב סויה תבלון, כף דבש, חצי כפית מלח ומערבבים את כל המרכיבים יחד.
מעבירים את כל המרכיבים לתבנית ויוצקים את הרוטב שנשאר בקערה מעל חלקי העוף.
מכסים בנייר כסף וצולים ב – 200 מעלות חם שעתיים. לאחר שעתיים מסירים את נייר הכסף וצולים 15 דקות נוספות.
מרכיבים:
המרכיבים לעוגה
4 ביצים בגודל L
1 כוס מיץ תפוזים מתפוזים טריים (240 מיליליטר)
1 כוס סולת (200 גרם)
1 כוס קמח (140 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס שמן (240 מיליליטר)
1 כוס ורבע פתיתי קוקוס (125 גרם)
1 שקיק אבקת אפיה (10 גרם)
גרידת תפוז דקה משני תפוזים
המרכיבים לדבש:
1 כוס מים (240 מיליליטר)
1 כוס סוכר (200 גרם)
מיץ מרבע לימון
2 כפות פתיתי קוקוס לעיטור
הוראות הכנה:
מדליקים תנור ל – 175 מעלות חום.
מכינים את הדבש – מכניסים לסיר קטן כוס מים, כוס סוכר ומבשלים על להבה בינונית כ – 5 דקות עד שהסוכר נמס. לאחר שהסוכר נמס מנמיכים להבה מוסיפים מיץ מרבע לימון, מבשלים 5 דקות נוספות ומכבים להבה.
מכינים את העוגה מקציפים במהירות בינונית 4 חלבונים (הלבנים), מוסיפים בהדרגה כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה תפוחה ויציבה.
בינתיים, מנפים לתוך קערה כוס קמח, מוסיפים כוס סולת, כוס ורבע קוקוס, שקיק אבקת אפיה ומערבבים היטב. מוסיפים 4 חלמונים (הצהובים) כוס שמן, כוס מיץ תפוזים, גרידת תפוז דקה משני תפוזים וטורפים היטב (ניתן במטרפה ידנית) עד לקבלת מסה אחידה.
מקפלים את קצף החלבונים למסה עם החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה, מעבירים ל – 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בינונית משומנת ואופים 45 דקות / עד שקיסם עץ הננעץ בעוגה יוצא יבש.
מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה בעזרת כף את הדבש שהספיק להתקרר. מעטרים בפתיתי קוקוס.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.