הכי כיף לקבל את כל הרעיונות לכל סוגי המתכונים בפוסט אחד. כאן תמצאו מתכונים לסלטים, דגים, בורקס בשר ברוטב פטריות, סוגי אורז חגיגיים, ירקות מבושלים, עוף, ועוגת תאנים בחושה. ואם זה לא מספיק תוכלו לטייל באתר ולבחור מהמגוון. שנה טובה וחג שמח לכולם!
רכיבים: כוס קינואה לבנה כוס וחצי מים רותחים חצי חבילה כוסברה חצי חבילה פטרוזיליה 1 בצל סגול גדול 1 רימון שלם כף חומץ בלסמי מיץ מלימון גדול 3 כפות שמן זית כפית מלח כפית סוכר
הוראות הכנה: בוררים ושוטפים את הקינואה. (לפחות פעמיים) מכניסים כוס קינואה וכוס וחצי מים רותחים לסיר לא גדול, מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 24 דקות. (מערבבים מידי פעם) סוגרים להבה ומסירים מכסה. מחכים שהקינואה תתקרר לגמרי. קוצצים דק חצי חבילת כוסברה ומעבירים לקערה. קוצצים דק חצי חבילת פטרוזיליה ומוסיפים לקערה. קוצצים בצל סגול לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גרגירים מרימון שלם ומערבבים. סוחטים לימון שלם לתוך הקערה, מוסיפים כפית מלח, כפית סוכר, כף חומץ בלסמי ומערבבים עם הקינואה.
רכיבים: 3 חצילים באלדי גדולים 1 גמבה אדומה 1 פלפל ירוק חריף 4 מלפפונים חמוצים במלח 10 גבעולי פטרוזיליה כוס וחצי שמן לטיגון מיץ מחצי לימון כף מלח גס
הוראות הכנה: שוטפים את החצילים, מנגבים וקוצצים לקוביות. שמים במסננת, מפזרים מעל 2 כפות מלח גס ומניחים בצד לחצי שעה לניקוז הנוזלים. לאחר חצי שעה על להבה בינונית במחבת רחבה מחממים כוס וחצי שמן. כשהשמן חם מאד לאחר כ – 3 דקות בערך מוסיפים 2 / 3 חופנים של קוביות חציל לשמן, מטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים. מרפדים קערה בנייר סופג כשקוביות החציל מוכנות מעבירים לקערה עם הנייר הסופג. בינתיים חותכים גמבה, פלפל חריף ו – 4 מלפפונים חמוצים במלח לקוביות קטנות מאד ומעבירים לקערה אחרת. קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה עם הפלפלים. כשמסיימים לטגן את כל קוביות החציל מוסיפים אותם לקערה עם הפלפלים והפטרוזיליה, מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבבים.
רכיבים: 1/2 כרוב לבן 1 בצל בינוני עלים מ – 15 גבעולי שמיר מיץ מחצי לימון חצי כפית מלח כף שמן הוראות הכנה: חותכים את חצי הכרוב ל – 2 רבעים. פורסים את הכרוב לפרוסות דקות וארוכות. (רצוי במנדולינה) מכניסים את רצועות הכרוב לקערה, שוטפים היטב ומסננים את המים. חוצים את הבצל לאורכו ופורסים כל חצי בצל לפרוסות דקות מאד. (רצוי במנדולינה) קוצצים את עלי השמיר דק ומוסיפים לקערה. מוסיפים כף שמן, חצי כפית מלח, מיץ מחצי לימון ומערבבים בידיים. הערבוב צריך להיות בלחץ. כלומר לוקחים חופן כרוב ולוחצים שוב ושוב תוך כדי ערבוב. (זה מרכך את הכרוב)
רכיבים: 6 גמבות מיץ מחצי לימון כפית שום כתוש ( 4 שיני שום כתושות) חצי כפית מלח הוראות הכנה: צולים בגריל על גבי רשת / צולים על להבת הכיריים / צולים במנגל ביתי את הגמבות מכל הכיוונים. ניתן להשתמש גם במחבת שמשמשת לצרכי קליה. מחממים את המחבת כ – 4 דקות על להבה גבוה, להוסיף את הגמבות ולצרוב מכל הכיוונים עד שהגמבות מתרככות. מכניסים את הגמבות לתוך שקית ל – 2 דקות. מוציאים את הגמבות מהשקית, מקלפים אותן בקלות, מנקים מגרעינים, חותכים לרצועות ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה מיץ מחצי לימון, כפית שום כתוש, חצי כפית מלח ומערבבים.
רכיבים: 30 עגבניות שרי 1 בצל בינוני כף שמן חמניות או שמן קנולה חצי כפית מלח הוראות הכנה: חותכים 30 עגבניות לרבעים ומעבירים לקערה. חוצים בצל, פורסים כל חצי בצל לחצאי טבעות דקות ומוסיפים לקערה. מוסיפים כף שמן, חצי כפית מלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
רכיבים: קילו בצק עלים מרודד1 בצל גדול חצי קילו בשר טחון (צלעות או צוואר) כף בהרט (לקובה) רבע כפית פלפל אנגלי טחון כפית מלח 2 חבילות אבקה להכנת רוטב בטעם פטריות (אוסם) 1 קופסת פטריות חתוכות משומרות (230 גרם לאחר סינון) או סלסלת פטריות טריות 2 כפות שמן 1 חלמון (הצהוב) כף שמשום לבן לעיטור
הוראות הכנה: קוצצים בצל גדול לקוביות קטנות ומניחים בצד. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל למחבת ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל נהיה שקוף. כשהבצל שקוף מוסיפים חצי קילו בשר טחון, מערבבים ומועכים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים כפית מלח, כף בהרט ורבע כפית פלפל אנגלי טחון, מערבבים תוך כדי טיגון עוד 2 דקות ומכבים להבה. כשהבשר מתקרר לגמרי סוחטים ממנו את הנוזלים. מחממים תנור ל – 190 מעלות. פורסים את הבצק ומחלקים אותו ל – 4 מלבנים. מניחים במרכז כל מלבן בשר בנדיבות, סוגרים את הקצוות היטב, מגלגלים לשבלול או יוצרים רולדה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. (כל שבלול שווה ל – 2 מנות) מורחים על כל בורקס חלמון ביצה, מעטרים בשומשום לבן ומכניסים לתנור ל – 40 דקות / עד שרואים שהבורקס זהוב.
רכיבים: 8 חתיכות בינוניות של דג נסיכת הנילוס 400 גרם עגבניות מרוסקות 5 עגבניות 4 פלפלים ירוקים חריפים 12 שיני שום חבילה גדולה של כוסברה כוס שמן + 2 כפות שמן כף וחצי פפריקה מתוקה חצי כף פפריקה חריפה כפית שטוחה מלח 2 כפות אריסה (אם אין בבית ניתן לוותר) 3 כפות מלח גס 2 לימונים
הוראות הכנה: מכניסים את הדגים לקערה גדולה, מפזרים מעליהם 3 כפות מלח גס, סוחטים מעל 2 לימונים ומניחים בצד לשעה. לאחר שעה שוטפים את הדגים היטב ומניחים בצד. חותכים 5 עגבניות לטבעות. בסוטאג' רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מוסיפים את טבעות העגבניות ומבשלים 5 דקות עד שרואים שהקליפה נפרדת מהעגבניות והעגבניות בשלות. מוסיפים 400 גרם עגבניות מרוסקות, 2 כפות אריסה, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. פורסים 12 שיני שום, חותכים 4 פלפלים חריפים לטבעות ומניחים בצד. קוצצים חבילה גדולה של כוסברה ומניחים בצד. מוסיפים לסיר את חתיכות הדג זו לצד זו. (לא מניחים אחד על השני את חתיכות הדג) מפזרים מעל הדג את השום הפרוס, טבעות הפלפל והכוסברה הקצוצה, מכסים במכסה ומבשלים על להבה נמוכה כ – 15 דקות עד שרואים שחתיכות הדג לבנות. מכניסים לתוך כוס כף וחצי פפריקה מתוקה, חצי כף פפריקה חריפה, כפית שטוחה מלח וממלאים את הכוס בשמן עד הסוף. בעזרת כפית מערבבים היטב את התבלינים והשמן ויוצקים את הרוטב שנוצר על הדגים. מבשלים 10 דקות נוספות עם מכסה סגור ומכבים להבה. (מנערים את הסיר מידי פעם לפיזור התבלינים והשמן בסיר)
אורז עם שקדים וצימוקים
רכיבים: 2 כפות שמן 2 כוסות אורז יסמין 3 כפות גדושות רוטב ריבת בצל 3 כפות צימוקים שחורים 3 כפות שקדים פרוסים 3 כוסות מים רותחים 1 כפית שטוחה מלח
הוראות הכנה: בוררים 2 כוסות אורז ומניחים בצד. בסיר בינוני על להבה נמוכה מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים עד שהשמן נספג באורז. (לא שוטפים את האורז) מוסיפים 3 כפות צימוקים שחורים, 3 כפות שקדים פרוסים, שלוש כפות רוטב ריבת בצל, כפית שטוחה מלח ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים, סוגרים מכסה, ומנמיכים להבה. מבשלים כ – 28 דקות (לא פותחים את מכסה הסיר ולא מערבבים את האורז)
רכיבים: 3 כוסות אורז בסמטי חצי כוס צימוקים בהירים חצי כוס יין לבן (אם אין אפשר לוותר ולהוסיף במקום היין חצי כוס מים רותחים) 3 בצלים גדולים כף שטוחה מלח 2 כפות סוכר חום כפית שטוחה קינמון רבע כפית כורכום 3 כפות שמן 4 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה: מקלפים 3 בצלים גדולים, חוצים לשניים ופורסים כל חצי בצל לחצאי טבעות דקות. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מכניסים לסיר את חצאי טבעות הבצל ומטגנים כ – 2 דקות עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים כוס חמוציות, חצי כוס צימוקים בהירים ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות אורז בסמטי (לא שוטפים את האורז רק בוררים), כפית קינמון, כף שטוחה מלח, 2 כפות סוכר חום, רבע כפית כורכום ומערבבים. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים וחצי כוס יין לבן. (אם אין אפשר לוותר ולהוסיף במקום היין חצי כוס מים רותחים) מערבבים, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 25 דקות. לאחר 25 דקות מכבים להבה, פותחים מכסה 5 דקות אחרי שמכבים להבה.
רכיבים: 5 קישואים בינוניים 2 כוסות אפונה מוקפאת עלים מ – 4 גבעולי סלרי כפית מלח חצי כפית פלפל שחור רבע כפית כורכום כף אבקת מרק עוף 2 כפות שמן
הוראות הכנה: מכניסים 2 כוסות אפונה מוקפאת לקערת זכוכית ושופכים לקערה מים רותחים לידי כיסוי. שוטפים, מקלפים, וחותכים לקוביות לא גדולות את הקישואים( קצת יותר גדולות מגודלה של אפונה) בסיר לא גדול על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את קוביות הקישואים ומערבבים. מטגנים תוך כדי ניעור הסיר מידי פעם כ – 5 דקות. לאחר 5 דקות מסננים את האפונה מהנוזלים, מוסיפים לסיר ומערבבים. קוצצים דק עלים מ – 5 גבעולי סלרי, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מוסיפים כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, רבע כפית כורכום מערבבים, סוגרים מכסה, מבשלים 20 דקות ומכבים להבה.
רכיבים: 3 כפות שמן 2 בצלים גדולים או 3 בינוניים כוס אגוזי מלך כוס תאנים מיובשים כוס שזיפים מיובשים כוס משמשים מיובשים 2 כפות צימוקים כהים 2 כפות צימוקים בהירים 3 כפות דבש 2 כפות סוכר חום כוס יין לבן לקינוח (אם אין אפשר בכל יין לבן אחר) חצי כוס ערמונים מקולפים (100 גרם) חצי כפית כורכום כף צנוברים כפית מלח חצי כפית פלפל שחור כפית קינמון
הוראות הכנה:
1. חוצים 2 בצלים גדולים ל – 2 ופורסים לחצאי טבעות דקות.2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן כ – 2 דקות3. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את חצאי טבעות הבצל ומערבבים. מטגנים תוך ערבוב כ – 2 דקות עד שהבצל נהיה שקוף.4. מוסיפים חצי כוס ערמונים, כוס אגוזי מלך, כף צנוברים מערבבים ומבשלים כדקה תוך ערבוב.5. מוסיפים כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום, כפית קינמון, ומערבבים.6. אחרי כדקה שמערבבים את הבצל עם התבלינים והאגוזים מוסיפים כוס תאנים מיובשים, כוס שזיפים מיובשים, כוס משמשים מיובשים, 2 כפות צימוקים בהירים, 2 כפות צימוקים כהים ומערבבים.7. מבשלים כ – 2 דקות ומוסיפים 2 כפות סוכר חום, 3 כפות דבש, כוס יין לבן ומביאים לרתיחה.8. מעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה בכיריים ומנמיכים להבה. 9. מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים 40 דקות.
רכיבים: 5 ירכיים עוף (או כל חלק אחר שאוהבים) 1 שקית תפודים (תפוחי אדמה קטנים) 3 בצלים גדולים כף וחצי אבקת מרק בצל כף שטוחה פפריקה מתוקה 1/4 כוס שמן זית (אם אין ניתן להשתמש בשמן אחר שיש בבית: קנולה / חמניות / סויה..) רבע כפית כורכום כפית מלח
הוראות הכנה: שוטפים את התפודים, מקלפים אותם ומכניסים לקערה. מוסיפים לקערה את חלקי העוף. חוצים את הבצלים, פורסים לחצאי טבעות דקות ומוסיפים לקערה. מוסיפים כף וחצי אבקת מרק בצל, כפית מלח, כף שטוחה פפריקה, רבע כפית כורכום, רבע כוס שמן זית ומערבבים בעזרת הידיים את כל הרכיבים שבקערה. מסדרים בתבנית תחילה את התפודים,לאחר מכן את חלקי העוף ומפזרים את חצאי טבעות הבצל והרוטב שנשאר בקערה מעל תפוחי האדמה והעוף. מכסים בנייר כסף, אופים ב – 200 מעלות חם למשך שעתיים. אחרי שעתיים מסירים את נייר הכסף ואופים חצי שעה נוספת.
רכיבים למילוי הבשר: חצי קילו בשר צלעות טחון בצל גדול עלים מ -10 גבעולי פטרוזיליה כפית פפריקה מתוקה בשמן כף אבקת מרק עוף 2 ביצים 3 כפות פרורי לחם חצי כפית פלפל שחור טחון חצי כפית מלח שקית תחתיות ארטישוק קפואות הרכיבים לרוטב: בצל גדול 2 עגבניות גדולות מגורדות מיץ מחצי לימון כפית מלח 2 כפיות סוכר כפית וחצי פפריקה מתוקה בשמן כפית כורכום 2 כפות שמן לרוטב חצי כוס שמן לטיגון
מכינים את הממולאים: מגרדים את הבצל במגרדת גסה ומעבירים לקערה. קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מוסיפים לקערה חצי קילו בשר צלעות טחון, כפית פפריקה מתוקה בשמן, כף אבקת מרק עוף, 2 ביצים, 3 כפות פרורי לחם, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח ומערבבים את כל הרכיבים לעיסה אחידה. מוציאים את תחתיות הארטישוק מהמקפיא לקערת זכוכית ושופכים עליהם מים רותחים. כשהתחתיות מפשירות, שופכים את המים, ממלאים אותן בעיסה ומניחים בצד.
מכינים את הרוטב: בסיר רחב (רצוי סוטאג') על להבה בינונית מחממים כ – 2 דקות – 2 כפות שמן. קוצצים בצל אחד לקוביות קטנות. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל לשמן ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף. מגרדים במגרדת גסה 2 עגבניות ומוסיפים לסיר. מוסיפים מיץ מחצי לימון, כפית מלח, 2 כפיות סוכר, כפית וחצי פפריקה מתוקה בשמן וכפית גדושה כורכום. מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים כ – 10 דקות. בזמן שהרוטב מתבשל, על להבה בינונית במחבת רחבה יוצקים חצי כוס שמן. כשהשמן ממש חם ומתחיל לעלות אדים מנמיכים מעט את הלהבה ומטגנים את הארטישוק הממולא כשהבשר כלפי מטה לכיוון המחבת. לאחר כ – 2 דקות כשהבשר משנה את צבעו ומשחים מעט הופכים את הארטישוק ומטגנים מכל הצדדים כדקה. מוציאים את הארטישוק מהמחבת ומעבירים לנייר סופג. כשמסיימים לטגן את כל התחתיות הארטישוק מעבירים אותן לסיר עם הרוטב, מנערים את הסיר כך שהרוטב יכסה את הממולאים וסוגרים את המכסה. תחתיות הארטישוק מוכנות לאחר 45 דקות / כשהתחתיות רכות. ( רצוי לנער בעדינות את הסיר לפחות עוד פעם אחת בזמן הבישול כדי שהרוטב יכסה את כל התחתיות).
רכיבים:
4 ביצים
200 גרם חמאה או מרגרינה או מחמאה
2 כפות ממרח תמרים
כוס + 3/4 קמח (270 גרם)
כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
5 תאנים טריות
הוראות הכנה:
מדליקים תנור לחום של 180 מעלות.
חותכים את החמאה ל – 10 קוביות.
מכניסים לקערת המיקסר את קוביות החמאה, כוס סוכר, סוכר וניל ומקציפים 5 דקות.
מכניסים את הביצים אחת אחרי השניה למיקסר בהפרש של 2 דקות האחת מהשניה. (לא להכניס לקערת המיקסר את כל הביצים יחד!)
מוסיפים 2 כפות ממרח תמרים, כוס + 3/4 קמח, אבקת אפיה וממשיכים להקציף עד שהקמח נטמע בבלילה. (בערך דקה)
משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ומעבירים את הבלילה לתבנית. אם רוצים עוגה גבוה יותר ניתן להשתמש בתבנית בקוטר 24.
חותכים את התאנים לחתיכות לא גדולות ומפזרים על הבלילה.
אופים כ – 40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם עץ הננעץ בה יוצא נקי.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.