מרכיבים:
100 גרם אבקת סחלב
100 גרם אבקת סוכר
500 גרם קמח
כוס ורבע שמן (300 מיליליטר)
2 טיפות תמצית ורדים
43 יחידות פיסטוקים טבעיים מקולפים
כפית אבקת קינמון
כפית מדידה גדולה אוניברסלית (15 ml)
הוראות הכנה:
מדליקים תנור ל – 175 מעלות חום.
מנפים לתוך קערה חצי קילו קמח, מוסיפים 100 גרם אבקת סוכר, 100 גרם אבקת סחלב, כוס ורבע שמן, 2 טיפות תמצית ורדים ולשים עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
מרפדים תבנית בנייר אפיה. משתמשים בכפית מדידה גדולה אוניברסלית לקבלת עוגיות אחידות בגודלן. ממלאים את הכפית בבצק, מוציאים את הבצק מהכפית, מגלגלים לכדור, משטחים מעט, נועצים בעדינות פיסטוק ומניחים בתבנית. (16 עוגיות בכל אפיה). מכניסים את התבנית לשלב האמצעי בתנור ואופים כ – 20 דקות. שימו לב, זמן האפיה קריטי! העוגיות אמורות להיות לבנות ובתחתית מעט זהובות. מציצים על העוגות לאחר 18 דקות אם התחתית מעט זהובה מוציאים אותן מהתנור ומפדרים בקינמון. מחכים לצינון מוחלט ומעבירים לקופסאות אטומות.
מרכיבים:
6 ביצים
2 כוסות סוכר (400 גרם)
2 וחצי כוסות קמח (350 גרם)
3/4 כוס שמן (180 מיליליטר)
כוס מים (240 מיליליטר)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 אבקת אפיה
100 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
מדליקים תנור ל – 180 מעלות חם.
מנפים 2 וחצי כוסות קמח יחד עם אבקת אפיה לתוך קערה ומניחים בצד.
מגרדים במגרדת בינונית 100 גרם שוקולד ומניחים בצד.
מכניסים לתוך קערה גדולה 6 חלמונים (הצהוב), 3/4 כוס שמן, כוס מים, 3 כפות אינסטנט פודינג וניל, חצי כוס סוכר, מקציפים 2 דקות, מוסיפים את הקמח בהדרגה, מקציפים עד לקבלת מסה אחידה ומניחים בצד. (בערך 2 דקות)
מכניסים לקערת המיקסר 6 חלבונים (הלבן) ומקציפים במהירות גבוה 2 דקות עד לקבלת קציפה תפוחה אך לא נוקשה מאד. מוסיפים ב – 6 פעימות כוס וחצי סוכר וממשיכים להקציף 2 דקות.
מפסיקים את פעילות המיקסר, מטמיעים את המסה עם החלבונים המוקצפים במסה שבקערה בעזרת מרית, מוסיפים את השוקולד המגורד ומערבבים בעדינות. .
משמנים תבנית חד פעמית גדולה, (או שלוש תבניות אינגליש קייק, או בסיר פלא בקוטר 28), מעבירים את המסה לתבנית ואופים כ – 42 דקות / עד שקיסם עץ הננעץ בעוגה יוצא נקי.
המרכיבים לבצק:
2 ביצים
כוס סוכר (200 גרם)
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
200 גרם מחמאה או מרגרינה או חמאה בטמפרטורת החדר
3 וחצי כוסות קמח + כף (חצי קילו)
המרכיבים למלית:
קופסת ממרח תמרים (450 גרם)
6 כפות אגוזי מלך גרוסים
כפית קינמון
כף אבקת סוכר
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל – 180 מעלות
מנפים חצי קילו קמח לתוך קערה. מוסיפים לקערה 200 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר, כוס סוכר (200 גרם), 1 אבקת אפיה, 1 סוכר וניל, 2 ביצים ולשים לבצק רך ונח לעבודה.
מחלקים את הבצק ל – 3 כדורים. מרדדים כל כדור בין 2 ניירות אפיה לעלה דק.
מורחים על כל עלה ממרח תמרים בנדיבות (כ – 2 כפות גדושות) מפזרים מעל ממרח התמרים שליש כפית קינמון ו – 2 כפות אגוזי מלך גרוסים מגלגלים את הבצק לרולדה בעזרת נייר האפיה התחתון ומניחים בתבנית.
אופים כ – 24 דקות / עד שהרולדות מזהיבות. מוציאים את הרולדות מהתנור מצננים לגמרי, כשהרולדות קרות מפדרים אותן באבקת סוכר וחותכים לכרוכיות.
מרכיבים:
4 ביצים
1 כוס ורבע סוכר (250 גרם)
1 מחמאה רכה או חמאה (200 גרם)
כוס וחצי קמח (210 גרם)
4 תפוחים גרנד סמית
100 גרם אגוזי מלך
כפית קינמון
1 אבקת אפיה
כף אבקת סוכר לעיטור
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל – 180 מעלות חום.
מקלפים 4 תפוחי גרנד סמית, חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה (לא מגרדים את התפוחים בשום אופן במגרדת!!), קוצצים 100 גרם אגוזי מלך גס ומוסיפים לקערה.
ממיסים במיקרוגל את המחמאה כדקה וחצי ומניחים בצד. מקציפים 4 ביצים, כוס ורבע סוכר ואת המחמאה המומסת כ – 5 דקות עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים כוס וחצי קמח, 1 אבקת אפיה ומקציפים 2 דקות נוספות.
מפסיקים להקציף ומכניסים את קוביות התפוחים, האגוזים הקצוצים וכפית קינמון. מקפלים את התפוחים והאגוזים למסה עד שמאחדים את כל המרכיבים. משמנים תבנית מלבנית בינונית 20/30 ומעבירים את התערובת לתבנית.
מכניסים לתנור ואופים כ – 40 דקות. העוגה מוכנה כשהיא זהובה וקיסם עץ הננעץ במרכזה יוצא יבש. כשהעוגה קרה מעטרים באבקת סוכר.
המרכיבים לבצק:
500 גרם קמח
100 גרם סולת
200 גרם מחמאה (או מרגרינה או חמאה)
חצי כוס שמן (120 מיליליטר)
חצי כוס סוכר (100 גרם)
כשליש כוס מים (80 מיליליטר)
1 אבקת אפיה (10 גרם)
רבע כפית מי זהר (לא חובה)
המרכיבים למילוי
500 גרם תמרים בואקום
כף גדושה מחמאה מומסת לשימון הידיים
כפית וחצי אבקת קינמון
רבע כפית מי זהר (לא חובה)
50 גרם אבקת סוכר לעיטור
הוראות הכנה:
מכינים את המילוי – לשים 500 גרם תמרים בוואקום, מוציאים מהמסה את כל החתיכות הנוקשות, מוסיפים כפית וחצי אבקת קינמון, רבע כפית מי זהר, משמנים היטב את הידיים במחמאה מומסת ולשים עד לקבלת מסה אחידה. מחלקים את המסה לכדורים במשקל 9 גרם ומניחים בצד.
מכינים את הבצק – מכניסים לקערת המיקסר 500 גרם קמח, 100 גרם סולת, חצי כוס סוכר, 1 אבקת אפיה, ומערבלים בעזרת וו גיטרה. מוסיפים 200 גרם מחמאה, חצי כוס שמן, שליש כוס מים ורבע כפית מי זהר לבצק אחיד ולא דביק. (עד שהבצק נאסף סביב וו הגיטרה).
מדליקים תנור ל – 180 מעלות. בינתיים מחלקים את הבצק לכדורי בצק במשקל 15 גרם כל כדור. עוטפים את כדורי התמרים בכדור בצק ויוצרים את הצורה. בעזרת צובטן צובטים כ – 7 צביטות מסביב לכדור ושתי צביטות נוספות מעל הכדור.
אופים כ – 20 דקות. הבצק לא אמור להזהיב. כשהעוגיות יוצאות מהתנור מנפים מעליהן אבקת סוכר בנדיבות, ממתינים שיצטננו ומעבירים לכלי אטום.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.