ציוד:
מד טמפרטורה למדידת טמפרטורת השמן
משקל איכותי לשקילת הבצק
מרית מחוררת
ניירות אפיה
סיר בינוני
לישה
התפחה
טיגון
מילוי
רעיונות למילוי: קרם חלבה, קרם פטיסייר, קרם מרשמלו, ריבת חלב, קרם פיסטוק, שוקולד נוטלה, ממרח לוטוס ועוד…
ציפוי
רעיונות לציפויים: פונדט צבוע בצבעים שונים, שוקולד לבן עם פירורי מקופלת, שוקולד חלב עם סוכריות m&m, קרם וניל, קרם שוקולד, ריבת חלב ופתיתי קוקוס, קרם מוסלין, קרם שקדים ועוד…
מתכון לסופגניה
מרכיבים:
600 גרם קמח לכל מטרה (לבן רגיל)
כף וחצי שמרים יבשים
קורט מלח
חצי כוס מים (120 מיליליטר)
חצי כוס חלב (120 מיליליטר)
חצי כוס סוכר (100 גרם)
רבע כוס שמן
2 כפות רום אלכוהולי (מאיירס) אם אין ניתן להשתמש בברנדי או וודקה
2 ביצים בגודל m
כף אבקת סוכר לעיטור
ליטר שמן לטיגון הסופגניות
הוראות הכנה:
מכניסים לקערת המיקסר 600 גרם קמח, כף וחצי שמרים יבשים, קורט מלח, חצי כוס סוכר ומערבלים בעזרת וו לישה דקה.
לאחר דקה מוסיפים חצי כוס חלב, חצי כוס מים, 2 ביצים, 2 כפות רום ולשים 7 דקות.
לאחר 7 דקות מוסיפים בזרם דק רבע כוס שמן ולשים 3 דקות נוספת / עד שהבצק נאסף סביב הוו לישה.
משמנים היטב קערה ואת הידיים, מעבירים את הבצק לקערה ומשמנים אותו מעט, מכסים בנילון ומתפיחים שעה / עד הכפלת הנפח.
לאחר שעה גוזרים 18 ריבועי נייר אפיה ומניחים על השיש. מחלקים את הבצק ל – 18 כדורים מושלמים במשקל 60 גרם. מניחים כל כדור על ריבוע נייר, מכסים בניילון ומתפיחים 40 דקות / עד הכפלת הנפח. (שימו לב! ההתפחה השניה מאד חשובה. מטגנים את הבצק רק לאחר שהכפיל את נפחו).
מחממים בסיר ליטר שמן חמניות או קנולה ל – 150 מעלות. (חובה להשתמש במד טמפרטורה) אם אין, מטגנים את הבצק בלהבה הכי נמוכה בכיריים ומנמיכים אותה.
מכניסים את כדורי הבצק שהשמן חם עם נייר האפיה כלפי מעלה. כלומר, החלק שתפח יהיה כלפי תחתית הסיר. אסור בשום אופן שהבצק יגע בתחתית הסיר. הבצק אמור לצוף.
מטגנים כדקה מכל צד. הסופגניה אמורה להיות זהובה ולא שחומה. לא הופכים את הסופגניה לפני הזמן. ממתינים להזהבה ורק אחר כך הופכים. לאחר מספר שניות מסירים את נייר האפיה, ממתינים להזהבה ומעבירים למגש מרופד בנייר סופג.
ממתינים שהסופגניה תהיה בטמפרטורת החדר, ממלאים במלית שאוהבים ומפדרים באבקת סוכר.
ממלאים באחת המליות שאוהבים ומפדרים באבקת סוכר.
הכנתי את המתכון הנ״ל , יצא פשוט מדהים !!!!!!! \r\nהאורחים שלי ליקקו את האצבעות , רבו ביניהם מי לוקח יותר הביתה \r\nכל הכבוד ! ותודה רבה על מתכון מפורט ומדהים ! ??
2 שאלות קטנות, האלכוהול היחיד שיש לי בבית זה בייליס זה יכול לעבוד? וכמה חמאה אני יכולה לשים כדי להחליף את השמן?
צהריים טובים\r\nתמצית אפיה בטעם רום יכול להתאים למתכון??\r\nתודה רבה מראש על ההתייחסות
אם כתחליף לאלכוהול אז אני לא מיצעה. תשתמשי באלכוהול אחר. לא מרגישים את טעם האלכוהול והוא מתאדה בטיגון.
תודה על ההתייחסות\r\nלא כתחליף לאלכהל אלאכי לא נמצא זמין בבית ולקנות רק בשביל זה נראה לי חבל לא?!\r\nושאלה נוספת בבקשה..קמח שמרים יכול להתאים כאן?\r\nחג חנוכה שמח:)
לא ניסיתי עם קמח שמרים, לכן אני גם לא ממליצה. את יכולה לוותר על האלכוהול אם אין.
היי.לא יודעת למה אבל שאני משתמשת בשמרים יבשים הבצק כאילו לא זז בכלל וגם עם אחכה שעה או יותר.אשמח לדעת מה אני עושה לא בסדר.לכן עברתי לקמח שמרים.(האם אפשרי במקום השמרים היבשים באמת להשתמש בקמח שמרים)אשמח לתגובתך תודה.
אני לא משתמשת בקמח שמרים, לכן לא ממליצה. אני משתמשת בשמרים יבשים. עקבי אחר המתכון וכל הטיפים, אין שום סיבה שהבצק לא יתפח. אגב, לישה ממושכת של הבצק לפני ההתפחה תסייע.
קמח שמרים אני באופן אישי לא אוהבת., זה שונה לגמרי במירקם מקמח רגיל + שמרים. אני משתמשת תמיד בשמרים יבשים עליהם אני מניחה את הסוכר ומעט מים פושרים ולאחר מכן מתחילה בתהליך של הכנת הבצק והבצק גם בחורף תופח מהר. אני מאחסנת בדלת המקרר את חבילת השמרים וכאמור משתמשת במים פושרים. בצק שמרים צריך לישה של 8דקות לפחות…. מקווה שהטיפים יעזרו לך בהצלחה
מתכון מהמם לסופגניות מהממות!! רק שתי שאלה – במקום חלב מה ניתן לשים שיהיו פרווה? ולמה האלכוהול? האם ניתן להחליפו כך שיהיה רלוונטי לכל בני המשפחה?
תודה אילנה. לגבי האלכוהול אין מה לדאוג הוא מתאדה בטיגון. את יכולה להמיר את החלב במים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.