מרכיבים
1 כוס וחצי פחות כף קמח מצה דק לעוגות (200 גרם)
1/3 כוס + כפית קמח תפוחי אדמה (50 גרם)
2 כוסות + 2 כפות מים (500 מיליליטר)
3/4 כוס שמן (160 מיליליטר שמן)
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
6 ביצים בגודל m
הוראות הכנה
מדליקים תנור ל – 180 מעלות. מכניסים לתוך קערה 200 גרם קמח מצה דק, 50 גרם קמח תפוחי אדמה, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח, מערבבים היטב ומניחים בצד.
מכניסים לתוך סיר 500 מיליליטר מים, 160 מיליליטר שמן, מביאים לרתיחה ומכבים להבה. מוסיפים לסיר את המרכיבים מהקערה ומערבבים נמרצות בעזרת כף עץ עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר ומעבירים לקערה.
ממתינים 10 דקות שהבצק יצטנן ומעבירים לקערת המיקסר. מתחילים להקציף במקצף במהירות בינונית ומוסיפים 6 ביצים. ביצה אחר ביצה בהפרש של חצי דקה האחת מהשניה. (בשום אופן לא מכניסים את כל הביצים יחד לקערת המיקסר!!!) מפסיקים להקציף כשמתקבל בצק אחיד (כדקה בערך). מעבירים לשק זילוף גדול, יוצרים חור גדול בשק הזילוף ומזלפים כ – 12 לחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. (אין צורך בשימוש בצנטר) אופים 40 / 45 דקות / עד שרואים שהלחמניות תפוחות וזהובות.
מרכיבים
חסה שלמה צעירה ובהירה (ללא עלים בצבע ירוק כהה – יש במרכולים)
מארז עלי בייבי (300 גרם)
כוס נבטוטי חמניה
2 יחידות אבוקדו בינוני
המרכיבים לרוטב
כף גדושה חרדל (ללא גרגירים)
2 כפות דבש
מיץ מחצי לימון
קורט מלח
הוראות הכנה
שוטפים את החסה, פורסים לרצועות דקות ומעבירים לקערה. מוסיפים מארז עלי בייבי, כוס נבטוטי חמניה ומערבבים בעזרת הידיים.
מכניסים לצנצנת את מרכיבי הרוטב: כף חרדל, 2 כפות דבש, מיץ מחצי לימון עסיסי, רבע כפית מלח, סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב.
חוצים את האבוקדו, חותכים לפלחים גסים (כמו בתמונה ומוסיפים לקערה. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב אך בעדינות ומגישים.
מרכיבים
500 גרם קמח תירס מהיר הכנה (אינסטנט)
1/3 כוס שמן
כפית גדושה מלח
4 ורבע כוסות מי ברז
הוראות הכנה
ממלאים סיר כפול במים עד למחציתו, סוגרים מכסה ומניחים על להבה בינונית.
מכניסים לתוך מגש רחב שוליים או לקערה רחבה מאד חצי קילו קמח תירס מהיר הכנה, כפית מלח ומערבבים בעזרת כף עץ או עם הידיים.
מוסיפים שליש כוס שמן, מערבבים בעזרת כף עץ או עם הידיים ומשאירים למנוחה של 5 דקות.
לאחר 5 דקות מוסיפים בהדרגה כוס מים תוך כדי ערבוב הקמח תירס. תחילה חצי כוס מים תוך כדי ערבוב, מניחים למנוחה של 5 דקות, מוסיפים את חצי כוס המים הנותרת תוך כדי ערבוב ומניחים למנוחה של 5 דקות נוספות.
מעבירים את קמח התירס דרך מסננת מיוחדת שמיועדת לסינון סולת, לקערה אחרת, כשהמים רותחים בסיר האידוי מעבירים את קמח התירס לחלקו העליון של הסיר ומבשלים 45 דקות. בשלב הזה אני ממליצה לשטוף היטב את המסננת ולהניחה בצד עד לשלב הסינון השני.
לאחר 45 דקות (לא מכבים את הלהבה בכיריים) שופכים את קמח התירס למגש רחב שולים או לקערה גדולה ובעזרת כף עץ או עם הידיים מפרידים את הגרגירים.(מזיזים את כף העץ כל הזמן ימינה ושמאלה ובסיבובים שטוחים – מערבבים בתנועות שיפרידו את הגרגירים).
מוסיפים בהדרגה 2 כוסות מים. כוס אחת ב – 5 פעימות תוך כדי ערבוב ומוסיפים כוס מים נוספת בהדרגה ב – 5 פעימות תוך כדי ערבוב. נותנים מנוחה לקוסקוס 5 דקות.
לאחר 5 דקות מחזירים את הקוסקוס לסיר האידוי, סוגרים מכסה ומבשלים 30 דקות וסוגרים להבה.
לאחר 30 דקות מעבירים את הקוסקוס למגש רחב שולים או קערה גדולה, מוסיפים כוס מים ב – 5 פעימות, מערבבים כל הזמן, ומניחים בצד ל – 10 דקות. לאחר 10 דקות מעבירים את הקוסקוס בפעם השניה דרך מסננת לתוך קערת הגשה.
מרכיבים
חצי קילו גבינה לבנה
חצי קילו פתיתי גבינה צהובה
450 גרם רוטב מוכן לפיצה
2 ביצים
6 מצות
כפית שטוחה מלח
הוראות הכנה
מרטיבים 4 מצות בהרבה מים, עוטפים במגבת ומניחים בצד.
מכניסים לתוך קערה חצי קילו גבינה לבנה, 2 ביצים, כפית שטוחה מלח מערבבים היטב ומניחים בצד.
משמנים תבנית בכפית שמן, מניחים מצה וחצי בתבנית (אם תחתית התבנית לא התמלאה השתמשתם בתבנית גדולה מידי?), יוצקים 5 כפות רוטב עגבניות ומורחים על המצות, מוסיפים שליש מכמות הגבינה, מורחים על הרוטב ומפזרים חצי כוס פתיתי גבינה צהובה.
שוב מכסים במצה וחצי יוצקים 5 כפות רוטב עגבניות ומורחים על המצות, מוסיפים שליש מכמות הגבינה, מורחים על הרוטב ומפזרים חצי כוס פתיתי גבינה צהובה.
שוב מכסים במצה וחצי יוצקים 5 כפות רוטב עגבניות ומורחים על המצות, מוסיפים שליש מכמות הגבינה, מורחים על הרוטב ומפזרים חצי כוס פתיתי גבינה צהובה.
מכסים במצה וחצי, יוצקים את כל הרוטב הנותר על המצות, מפזרים בנדיבות פתיתי גבינה צהובה ואופים ב – 200 מעלות כ – 40 דקות
מרכיבים
מארז תפוחי אדמה קטנים – קילו
1/3 כוס שמן
5 גבעולי טימין
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
1/2 כפית מלח גס
הוראות הכנה
מדליקים תנור ל – 200 מעלות טורבו. שוטפים קילו תפוחי אדמה קטנים, מסננים מנוזלים, חוצים לשנים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
יוצקים מעל תפוחי האדמה שליש כוס שמן, מוסיפים חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח גס ומערבבים. מוסיפים 5 גבועלי עלי טימין ומכניסים לחצי שעה לתנור.
לאחר חצי שעה מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים את תפוחי האדמה עם התבלינים ומכניסים את התבנית לתנור לחצי שעה נוספת.
לאחר שחלפה חצי שעה נוספת, שוב, מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים את תפוחי האדמה עם התבלינים והשמן, אופים פעם אחרונה רבע שעה עד עשרים דקות (תלוי בגודל תפוחי האדמה). לאחר רבע שעה מכבים את התנור, כשהתנור מכובה משאירים בו את תפוחי האדמה 10 דקות נוספות ולאחר מכן מגישים.
מרכיבים
600 גרם בשר צלעות טחון
2 קישואים גדולים
1 בצל גדול
עלים מרבע חבילה שמיר (אפשר גם פטרוזיליה)
2 ביצים
כף גדושה אבקת מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה מלח
3 כפות קמח מצה
בערך כוס שמן לטיגון הקציצות.
הוראות הכנה
מגרדים במגרדת גסה 2 קישואים גדולים, בצל גדול, סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה. קוצצים דק עלים מרבע חבילה שמיר ומוסיפים לקערה.
מוסיפים 600 גרם בשר טחון, 2 ביצים, כף גדושה אבקת מרק עוף, כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור, 3 כפות קמח מצה ומערבבים למסה אחידה.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כוס שמן. כשהשמן ממש חם יוצרים קציצות מהמסה ומטגנים כדקה וחצי מכל צד.
כשהקציצות זהובות בחלקן התחתון הופכים אותן בקלות בעזרת 2 מזלגות. כשהקציצות זהובות מעבירים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
מרכיבים
4 ביצים
כוס וחצי קמח מצה דק לעוגות
חצי כוס קמח תפוחי אדמה
2 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
חצי כוס אבקת קקאו
חצי כוס אבקת שוקולית
2 כוסות סוכר (400 גרם)
2 כוסות מים חמים (סף רתיחה) 480 מיליליטר
1 כוס שמן (240 מיליליטר)
200 גרם שוקולד מריר
מיכל שמנת צמחית לקצפת (250 מיליליטר)
הוראות הכנה
מחממים תנור ל – 180 מעלות חום.
מכניסים לתוך קערה כוס וחצי קמח מצה דק לעוגות, חצי כוס קמח תפוחי אדמה, 2 כוסות סוכר, 2 אבקת אפיה, 1 סוכר וניל, חצי כוס אבקת קקאו, חצי כוס אבקת שוקולית ומערבבים נמרצות בעזרת כף. מוסיפים 4 ביצים, כוס שמן ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה 2 כוסות מים חמים ומקציפים עד לקבלת מסה אחידה.
משמנים תבנית מלבנית חד פעמית גדולה (לא הענקית ולא הבינונית) 25/30 ס"מ, מעבירים את המסה לתבנית ואופים כ – 45 דקות.
מכניסים שמנת מתוקה צמחית לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית עד שהשמנת חמה מאד ומבעבעת מעט ומכבים להבה. (כ – 2 דקות) שוברים לקוביות 150 גרם שוקולד מריר (חבילה וחצי), מכניסים לתוך הסיר את קוביות השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נטמע בשמנת. (במידה והתקבל קרם בהיר מניחים על הלהבה הכי נמוכה בכיריים את הסיר ומערבבים עד שמקבלים קרם שוקולד כהה יותר) את חצי חבילת השוקולד הנותרת מניחים בצד.
יוצקים חצי מכמות קרם השוקולד שבסיר לתוך קערית ומניחים בצד. שוברים לקוביות את חצי חבילת השוקולד שנותרה ומוסיפים לקרם שוקולד שבסיר. מערבבים את הקרם בסיר עם השוקולד עד שהשוקולד נטמע בקרם ומניחים בצד. כשמוציאים את העוגה מהתנור מחוררים חורים בכל שטח העוגה בעזרת קיסם עץ. (כ – 20 חורים) יוצקים על העוגה כשהיא חמה את קרם השוקולד הדליל מהקערית וממתינים 5 דקות. לאחר 5 דקות יוצקים על העוגה את קרם השוקולד הסמיך מהסיר.
מצננים, מכסים את העוגה בנייר כסף בזהירות שהנייר לא ידבק לשוקולד ומעבירים למקרר. (העוגה מאד טעימה כשהיא בטמפרטורת החדר) אם משתמשים בתבנית קפיץ חשוב מאד לאטום אותה היטב כיוון שהמסה מאד דלילה ובמידה ואין איטום טוב תהיה לכם נזילה רצינית מהתבנית.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.