מרק עוף יש בכל העדות ובשפע אבל כזה מרק ירקות תמצאו רק אצל התימנים. למרק התימני יש ניחוח מיוחד, טעמו עשיר ועוקץ, מייחסים לו סגולות מרפא בגלל תערובת התיבול שבו והטעם מדהים. לא… זה לא עוד מרק ירקות זה המרק.
מרכיבים:
4 ירכיים עוף (או כל חלק אחר שאוהבים בעוף)
5 גזרים בינוניים
1 בצל
כף גדושה אבקת מרק עוף
2 גבעולי סלרי עם העלים
10 גבעולי פטרוזיליה
10 גבעולי כוסברה
6 שיני שום שלמות
חצי כפית מלח
כף גדושה חוואיג' למרק (אני ממליצה על החוואיג' של תבליני תם מראש העין)
1/2 כפית תערובת תבלינים (הל טחון, כמון, ופלפל שחור)
הוראות הכנה:
ממלאים סיר בליטר וחצי מים, מניחים על להבה בינונית בכיריים, מוסיפים חצי כפית מלח, בצל שלם, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
מוסיפים לסיר 4 ירכיים עוף מבשלים חצי שעה ומוסיפים כף גדושה חוואיג', כף אבקת מרק עוף, כף תערובת תבלינים, מערבבים, מכסים במכסה ומבשלים 20 דקות.
לאחר 20 דקות חוצים 5 גזרים לאורכם, לאחר מכן פורסים אותם לחצאי עיגולים בינוניים ומוסיפים לסיר. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות ומוסיפים לסיר.
שוטפים את הכוסברה, הפטרוזיליה והסלרי ומוסיפים לסיר. מוסיפים 6 שיני שום שלמות מערבבים, מכסים במכסה ומבשלים 20 דקות נוספות. המרק מוכן כשהירקות רכים.
הערה: בחנות לממכר תבלינים מבקשים לטחון 50 גרם פלפל שחור, 50 גרם כמון ו- 30 גרם הל. מהתערובת יש להוסיף חצי כפית למרק. (בתערובת זו מתבלים גם סחוג ביתי). ניתן לאחסן את התערובת במקפיא.
מרכיבים:
3 כוסות אורז בסמטי
600 גרם פול מוקפא
1 חבילה גדולה כוסברה
4 בצלים ירוקים
1 בצל גדול
כף וחצי כמון
חצי כפית פלפל שחור
כפית וחצי מלח
3 כפות שמן
3 כפות שום כתוש
הוראות הכנה:
מרתיחים 800 גרם פול מוקפא עם הרבה מים (לפחות 8 כוסות), מוסיפים כפית מלח, כפית כמון ומבשלים 25 דקות / עד לריכוך ומכבים להבה. מוציאים את הפול לקערה ושומרים את הנוזלים.
בינתיים קוצצים לקוביות קטנות 2 בצלים ומניחים בצד. קוצצים לטבעות דקות 4 בצלים ירוקים ומניחים בצד. קוצצים דק חבילת כוסברה גדולה ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן כדקה וחצי. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף, מוסיפים טבעות בצל ירוק, מערבבים ומטגנים דקה. מוסיפים 3 כפות גדושות שום כתוש ומערבבים. מוסיפים את הפול, מערבבים, מוסיפים כף וחצי כמון, כפית פלפל שחור, כפית וחצי מלח, מערבבים מבשלים 4 דקות ומכבים להבה.
בסיר רחב אחר על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן דקה. מוסיפים לשמן 3 כוסות אורז בסמטי ומערבבים. מוסיפים את תערובת הפול והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים 4 +3/4 כוסות מהנוזלים שבסיר, מערבבים, מכסים במכסה ומבשלים 22 דקות. טועמים את הנוזלים בסיר לאחר כ – 4 דקות אם חסרה מליחות מוסיפים חצי כפית מלח. אם חסר תיבול מוסיפים כפית כמון ומערבבים.
מרכיבים:
1 חציל גדול
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים כתומים
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים אדומים
כפית מלח
3 כפות שמן
הוראות הכנה:
מדליקים תנור ל – 170 מעלות טורבו. חותכים חציל, 2 פלפלים צהובים, 2 פלפלים כתומים, 2 פלפלים ירוקים, 2 פלפלים אדומים ומעבירים לקערה. מוסיפים 3 כפות שמן, כפית מלח ומערבבים היטב בעזרת הידיים.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, משטחים את כל הירקות בתבנית (לא עורמים ערמות) ואופים 35 דקות עד לריכוך. לאחר 35 דקות מעלים את חום התנור ל – 200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות / עד הזהבה.
מרכיבים:
קילו + 2 כפות קמח
כוס סוכר (200 גרם)
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס שמן (120 מיליליטר)
כף גדושה מלח
3 ביצים גודל L
כוס + 3/4 כוס מים חמימים (420 מיליליטר)
חצי כוס צימוקים שחורים
חצי כוס שקדים פרוסים מולבנים
רבע כפית מחלב טחון (אם אין ניתן לוותר)
לציפוי
2 חלמונים
כפית מים
כפית סוכר
3 כפות שקדים פרוסים מולבנים
2 כפות דבש
הוראות הכנה:
מכניסים לתוך קערה קילו קמח, מוסיפים 2 כפות שמרים יבשים, כוס סוכר (200 גרם) ומערבבים כדקה.
מוסיפים 3 ביצים, רבע כפית מחלב טחון, כוס +3/4 כוס מים חמימים (420 מיליליטר) ומתחילים ללוש. לאחר 2 דקות לישה מוסיפים בהדרגה חצי כוס שמן (120 מיליליטר) וממשיכים ללוש כ – 5 דקות. לאחר 5 דקות מוסיפים כף גדושה מלח, לשים 2 דקות, מכסים בנילון (אפשר של הקניות) ומעליו מגבת ומניחים להתפחה של שעה / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שעה מקמחים את הבצק בכף קמח, לשים 2 דקות עד להוצאת האוויר מהבצק, מכסים בנילון (אפשר של הקניות) ומעליו מגבת ומניחים להתפחה של חצי שעה / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר חצי שעה מדליקים תנור ל –180 מעלות חום. מפזרים על הבצק חצי כוס צימוקים שחורים, חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים ולשים. משמנים מעט משטח עבודה, משמנים מעט את הידיים, מחלקים את הבצק ל – 20 כדורים במשקל של 100 גרם לכדור, מפזרים שקדים מולבנים פרוסים בצלחת שטוחה, מגלגלים את חלקו העליון של הבצק בשקדים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מתפיחים את הבצק כ-20 דקות / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו טורפים בקערית 2 חלמונים, כפית מים וכפית סוכר, מורחים את הבלילה על הבצק והשקדים בעדינות ואופים כחצי שעה / עד שהלחמניות זהובות.
כשהלחמניות יוצאות מהתנור מורחים עליהן דבש בנדיבות בעזרת מברשת סיליקון.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.