05/09/2014 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 8.9 א' צפיות
- 13 מרכיבים
- 30 דקות
- 30 מנות
- בינוני
מכינים את הדונאטס מכניסים לתוך קערה חצי כפית מלח.
מנפים לתוך הקערה 4 כוסות קמח. (כוס חד פעמית לשתיה קרה)
מוסיפים 3/4 כוס מים, חצי כפית תמצית וניל, כף שמרים, 4 כפות סוכר, 2 ביצים בגודל M ולשים את כל התערובת כדקה. לאחר דקה מוסיפים 50 גרם מחמאה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים את הבצק בניילון (אפשר של הקניות) ומתפיחים חצי שעה.
לאחר חצי שעה שוב לשים את הבצק כ – 3 דקות. מוציאים ממנו את כל האוויר, מכסים בניילון ומתפיחים חצי שעה נוספת.
לאחר חצי שעה, פותחים את הבצק לעלה בעובי 1 סנטימטר, ולמי שאין חותכן מתאים קורצים עיגולים עם כוס ובמרכז קורצים עיגולים קטנים יותר עם פקק קטן ומניחים את הבצק על נייר האפיה. (חגית, אחלה רעיון) במידה והבצק דביק מקמחים עם חופן קמח.
מניחים להתפחה של 10 דקות
לאחר 10 דקות מחממים בסיר לא גדול חצי ליטר שמן ומחממים את השמן. (השמן לא אמור להיות חם מאד)
מטגנים משני הכיוונים עד הזהבה ומעבירים למגש מרופד בנייר אפיה.
מכינים את הציפוי – מרתיחים חצי מיכל שמנת מתוקה, מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות, חצי כוס אבקת סוכר ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
כשהדונאטס מתקררים מעט טובלים אותם בשוקולד ומקשטים בסוכריות, קוקוס ובקיצור כל מה שאוהבים. אפשר גם לגלגל את הדונאטס בסוכר.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.