21/02/2015 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 21.9 א' צפיות
- 13 מרכיבים
- 180 דקות
- 7 מנות
- בינוני
פורסים 2 בצלים גדולים לטבעות ומניחים בצד.
בסיר רחב (רצוי סוטאג') על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה לשקוף.
כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את קוביות הבשר וצורבים אותן מכל הכיוונים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
מסירים שליש עליון של ראש שום ומוסיפים לסיר. את שיני השום החתוכים שנותרו פורסים ומפזרים בסיר. מגרדים עגבניה במגרדת גסה ומוסיפים לסיר. מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, כפית כורכום, כפית פלפל שחור, חצי כפית קינמון, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים שעתיים.
לאחר שעתיים מכניסים את האפונה המוקפאת לקערת זכוכית ויוצקים עליה מים רותחים לידי כיסוי. לאחר 5 דקות מסננים את הנוזלים. מקלפים את התפודים ומוסיפים לסיר, מוסיפים את האפונה, כפית מלח, כף אבקת מרק עוף ומערבבים.
קוצצים דק רבע חבילה כוסברה, מפזרים מעל התבשיל, סוגרים מכסה ומכבים להבה לאחר שעה / כשהבשר נימוח. (מנערים מידי פעם את הסיר)
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.