02/12/2014 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 59.1 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 210 דקות
- 8 מנות
- בינוני
בוררים 2 כוסות גרגירי החומוס, שוטפים, ומשרים בקערה מלאה במים למשך הלילה.
מפרידים את החלק הירוק של המנגולד מהחלק הלבן, שוטפים, קוצצים גס ומעבירים למסננת לייבוש. (לא משתמשים בחלק הלבן)
מאדים את עלי המנגולד בשמן תוך ערבוב מתמיד עד שעלי המנגולד משנים את צבעם לצבע כהה והשמן נהיה ירוק. מכניסים את השמן ועלי המנגולד יחד לסיר בו זמנית לא מחממים את השמן תחילה. (כ – 10 דקות)
לאחר 10 דקות טוחנים את עלי המנגולד והשמן בעזרת בלנדר מוט למרקם דק.
קוצצים דק עלים מחבילת כוסברה ומניחים בצד.
קוצצים בצל אחד לקוביות קטנות ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן, כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים קילו קוביות בשר צוואר לסיר בהדרגה וצורבים מכל הכיוונים.
לאחר שקוביות הבשר צרובות מוסיפים לסיר קוביות מבצל אחד, עלי מנגולד טחונים, עלים קצוצים מחבילת כוסברה , גרגירי חומוס שהושרו, 3 כוסות מים רותחים ומערבבים.
מביאים לרתיחה, כשהתבשיל רותח ומעלה בועות מנמיכים להבה ומוסיפים 2 כפות גדושות שום כתוש, כפית מלח, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, כפית כורכום ומערבבים.
מבשלים על הלהבה הכי נמוכה בכיריים 3 וחצי שעות / עד שגרגירי החומוס רכים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.