08/12/2014 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 6.5 א' צפיות
- 16 מרכיבים
- 30 דקות
- 30 מנות
- קל
ממסים את החמאה ומעבירים לקערה.
מוסיפים קילו קמח, 2 כוסות מים פושרים, 2 כפות שמרים יבשים, כפית סוכר, 3 ביצים ולשים כדקה.
לאחר דקה מוסיפים כפית מלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק במרקם אחיד.
מניחים להתפחה שעה / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שעה מרדדים עם קמח לעלה בעובי כ 1 ס״מ , קורצים עיגול עם רינג 10 או בעזרת כוס וקורצים באמצע עיגול נוסף עם רינג בקוטר 2 ס"מ. (אפשר בעזרת פקק של בקבוק).
חותכים נייר אפיה לקוביות, מניחים את הדונאט'ס על גבי קוביות נייר אפיה למנוחה של 20 דקות.
מכינים את ציפוי השוקולד – מכניסים לקערת זכוכית 100 גרם שוקולד מריר, 100 גרם שוקולד חלב, 2 כפות חלב, כף חמאה ומחממים במיקרוגל בפולסים קצרים (כל 30 שניות) ומערבבים בכל פעם עד לקבלת תערובת קרמית. (טובלים את הדונאט'ס בשוקולד כשהוא חם.
מכינים את ציפוי ריבת החלב – מכניסים לקערית כוס ריבת חלב ו – 4 כפות חלב 20 שניות במיקרוגל, מערבבים היטב וטובלים את הדונאט'ס שהם חמים בציפוי.
לאחר 20 דקות ממלאים סיר רחב בליטר שמן, מניחים על להבה בינונית ומחממים 2 דקות. כשהשמן חם לאחר כ – 2 דקות מכניסים את הדונאט'ס לסיר ומטגנים משני הכיוונים עד הזהבה.
טובלים את הדונאט'ס בציפוי.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.