ידוע שהטחינה הגולמית היא בעלת ערכים תזונתיים גבוהים, עתירה במינרלים, בסידן, בשומנים בלתי רוויים, בחלבונים ודלה בפחמימות.
היא גם טעימה מאד וניתן למצוא אותה כמעט בכל בית.
קונים טחינה מוכנה במרכולים? ברור שכן! רובנו מעדיפים להושיט יד למוצרים התעשייתיים במרכולים בלי לחשוב פעמיים. זה הרבה יותר פשוט ונוח לקנות מוצרים מוכנים ויש סלטי טחינה תעשייתיים שהם ממש טעימים.
כשקונים את הסלטים התעשייתיים במרכולים חשוב לקחת בחשבון שערכם התזונתי נמוך ביחס לערכה התזונתי של טחינה שמכינים בבית.
הטחינה התעשייתית מדוללת בכמות גדולה של מים ומעובה בעמילנים שמגדילים את נפחה. בנוסף, בטחינה התעשייתית ישנם מרכיבים כגון חומץ ולעתים חומרים משמרים המאריכים את חיי המדף שלה.
לכן, ההמלצה שלי, לקנות טחינה גולמית משובחת ולהכין סלט טחינה טרי ובריא בדקות ספורות לבד בבית.
כל שנדרש להכין טחינה בסיסית טעימה, זו קערה, מזלג, טחינה גולמית, מים ומלח.
רוצים להכין סלט טחינה מעולה, שאתם יודעים בדיוק מה יש בו? ריכזתי לכם חמישה מתכונים שווים במיוחד! כל החמישה טעימים מאד ונפלאים להגשה במרכז השולחן. ההמלצה שלי, תפנקו את עצמכם בטחינה שלא תמצאו באף מרכול.
מרכיבים
1 כוס טחינה גולמית (240 מיליליטר)
4 פלפלים אדומים גדולים
כפית וחצי שום כתוש
כפית שטוחה מלח
מיץ מחצי לימון עסיסי
חופן עלי פטרוזיליה
3/4 כוס מים
הוראות הכנה
קולים 4 פלפלים אדומים בתנור / מחבת לוהטת / להבה גלויה (מה שנוח לכם) כחצי שעה / עד לריכוך מלא של הפלפלים. כשהפלפלים מוכנים מכניסים אותם לשקית (אפשר של הקניות) וקושרים את השקית. לאחר 10 דקות מקלפים בקלות את הפלפלים, מרחיקים את הגרעינים ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה כוס טחינה גולמית (240 מיליליטר), כפית גדושה וחצי שום כתוש, כפית שטוחה מלח, מיץ מחצי לימון עסיסי, 3/4 כוס מים ומערבלים בעזרת בלנדר מוט. לאחר שהמסה הופכת כתומה והומוגנית מוסיפים חופן עלי פטרוזיליה טוחנים בפולס נוסף קצר ומעבירים למקרר.
מרכיבים
כוס ורבע טחינה גולמית
עלים מחצי חבילה פטרוזיליה
1 פלפל ירוק חריף גדול
כף גדושה שום כתוש
מיץ מחצי לימון עסיסי
3/4 כפית מלח
כוס ורבע מים קרים
הוראות הכנה
מכניסים לקערה גדולה כוס ורבע טחינה גולמית, כוס ורבע מים, עלים מחצי חבילה פטרוזיליה, כף גדושה שום כתוש, פלפל ירוק חריף (ללא העוקץ), מיץ מחצי לימון, 3/4 כפית מלח וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שהטחינה הופכת ירוקה וחלקה. מעבירים למקרר לספיגת הטעמים.(אם אוהבים טחינה דלילה יותר מוסיפים רבע כוס מים וטוחנים שוב)
מרכיבים
כוס + כף טחינה – גודל הכוס לא משנה כיוון שצריך להשתמש באותה כוס גם לטחינה וגם לנוזלים.כוס מים
מיץ מחצי לימון
כפית שום כתוש
עלים מ – 3 גבעולי פטרוזיליה
רבע כפית כמון
חצי כפית מלח
הוראות הכנה
משמנים במעט שמן את הכוס מבפנים, יוצקים לכוס טחינה ומעבירים לקערה. (הטחינה תחליק לקערה והכוס תישאר נקיה. אם לא משמנים את הכוס הטחינה נדבקת לדפנות וצריך לגרד אותה לקערה) מוסיפים כף טחינה נוספת, כוס מים, כפית שום כתוש, חצי כפית מלח, רבע כפית כמון ומיץ מחצי לימון.
קוצצים דק עלים מ – 3 גבעולי פטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מערבבים את כל הרכיבים בעזרת מזלג עד לקבלת מסה קרמית. (בערך 2 דקות) אם אוהבים טחינה דלילה יותר מוסיפים עוד 2 כפות מים.
מרכיבים
כוס + כף טחינה גולמית
כוס מים – גודל הכוס לא משנה כיוון שצריך להשתמש באותה כוס גם לטחינה וגם לנוזלים.
מיץ מחצי לימון
כפית שום כתוש
עלים מ – 3 גבעולי פטרוזיליה
חצי כפית מלח
1 סלק קטן
הוראות הכנה
מבשלים כ-20 דקות / עד לריכוך מלא סלק עם קליפה, ממתינים שיתקרר, מכינים ממנו מיץ במכונת מיצים ומניחים בצד. אם אין מכונת מיצים, מגרדים במגרדת דקה וסוחטים את הנוזלים לקערית. משתמשים ב 2 עד 3 כפות מיץ סלק.
משמנים במעט שמן את הכוס מבפנים, יוצקים לכוס טחינה ומעבירים לקערה. (הטחינה תחליק לקערה והכוס תישאר נקיה. אם לא משמנים את הכוס הטחינה נדבקת לדפנות וצריך לגרד אותה לקערה) מוסיפים כף טחינה נוספת, כוס מים, כפית שום כתוש, חצי כפית מלח ומיץ מחצי לימון.
קוצצים דק עלים מ – 3 גבעולי פטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מערבבים את כל המרכיבים בעזרת מזלג עד לקבלת מסה קרמית. (בערך 2 דקות) מוסיפים 2 או 3 כפות מיץ סלק / עד לקבלת הצבע הרצוי, מערבבים היטב ומגישים.
אם מעוניינים בטחינה סמיכה יותר מוסיפים עוד כף טחינה גולמית. אם מעוניינים בטחינה דלילה יותר מדללים במים בהדרגה.
מרכיבים
1 כוס טחינה גולמית איכותית
1 כוס ורבע מי ברז
2 כפיות תבלין עמבה (קונים בחנות לממכר תבלינים)
מיץ מחצי לימון
עלים מרבע חבילה פטרוזיליה
כפית שום כתוש
חצי כפית מלח
הוראות הכנה
מכניסים לקערה 2 כפיות גדושות תבלין עמבה, כוס ורבע מים, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בצד שעתיים. (מערבבים מידי פעם) קוצצים דק רבע חבילה פטרוזיליה ומניחים בצד.
לאחר שעתיים מוסיפים כוס טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון, חצי כפית מלח, כפית שום כתוש ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם קרמי.
שימו לב, יתכן ולאחר שהטחינה תשהה במקרר מרקמה יהיה סמיך יותר. גם בשלב הזה ניתן לדלל את הטחינה במעט מים עד להגעה למרקם הרצוי.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.