מרכיבים
2 סלקים בינוניים זהים בגודלם
70 גרם גבינת רוקפור (אפשר גם יותר)
40 גרם אגוזי מלך
כף שמן
כף חומץ בלסמי
כף מיץ לימון
קורט נדיבה מלח גס
הוראות הכנה
שוטפים את הסלקים ומבשלים על להבה בינונית כ – 30 דקות עד שהם כמעט רכים. מוציאים מהסיר, ממתינים לצינון מלא ופורסים לטבעות דקות בעזרת מנדולינה. בנתיים קוצצים גס 40 גרם אגוזי מלך ומניחים בצד.
פורסים את הסלקים בצלחת בצורה מעגלית (כמו בתמונה), מפזרים פיסות גבינת רוקפור בכל הצלחת ו – 30 גרם אגוזי מלך קצוצים גס. מכניסים לקערית כף שמן זית, כף מיץ לימון, כף חומץ בלסמי וטורפים היטב בעזרת מזלג. יוצקים את הרוטב על הסלקים, מפזרים קורט מלח גס ומגישים.
מרכיבים
3 עגבניות זהות בגודלן
8 צנוניות
חצי בצל סגול
פלפל ירוק חריף
ענף טימין או ענף בזיליקום (מה שאוהבים)
100 גרם גבינת מוצרלה
כף שמן זית עדין
כף חומץ בלסמי
קורט מלח גס
הוראות הכנה
פורסים 3 עגבניות זהות בגודלן בעזרת מנדולינה. מניחים את פרוסות העגבניות בצלחת בצורה מעגלית. פורסים 8 צנוניות ומניחים על העגבניות. פורסים חצי בצל סגול לטבעות דקות ומפזרים מעל הצנוניות. פורסים פלפל חריף לטבעות דקות ומפזרים בצלחת. מפזרים עלי טימין מענף אחד (או עלי בזיליקום מענף אחד), 100 גרם פיסות מוצרלה ומניחים בצד. מערבבים בקערית כף שמן זית, כף מיץ לימון, כף חומץ בלסמי, מערבבים היטב ויוצקים על הסלט לפני ההגשה.
מרכיבים
2 פלפלים אדומים גדולים
2 פלפלים ירוקים גדולים
2 פלפלים צהובים גדולים
2 פלפלים כתומים גדולים
3 מלפפונים
4 גזרים
2 עגבניות שרי צהובות
2 עגבניות שרי אדומות
2 עגבניות שרי מנומרות
הוראות הכנה
פורסים את הירקות לרצועות לא עבות (כמו בתמונה) ומניחים בצלחת בצורה מעגלית קרוב לשפת הצלחת. חותכים 6 עגבניות שרי לחצאים ארוכים, מניחים במרכז הצלחת ומגישים.
ניתן לחתוך את הירקות מבעוד מועד ולשמור בכלי אחסון אטום. בסמוך להגשה ניתן לעצב את הצלחת.
מרכיבים
1 קופסת שימורי זיתים ירוקים ללא חרצנים
250 גרם גבינה צפתית
250 גרם לאבנה
250 גרם גבינת שמנת בטעם שום שמיר
250 גרם גבינה צהובה
250 גרם גבינה מלוחה
כפית קצח
כפית זעתר
כפית שמן זית
הוראות הכנה
מניחים במרכז המגש זיתים ללא חרצנים בנדיבות. חותכים את פרוסות הגבינה הצהובה למשולשים ומניחים במגש. חותכים לקוביות 250 גרם גבינה צפתית, מניחים במגש ומפזרים מעל קצח. מוסיפים למגש 250 גרם גבינה לאבנה ומפזרים מעל זעתר וכפית שמן זית. חותכים את הגבינה המלוחה לקוביות ומוסיפים למגש, לבסוף, מוסיפים 250 גבינת שום שמיר. ניתן להכין את המגש מראש, לכסות בנילון נצמד ולשמור במקרר עד ההגשה.
מרכיבים
1 חסה בינונית
3 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים כתומים
2 פלפלים ירוקים
קובית גבינה בולגרית
1 חציל מאורך גדול
רוטב ויניגרט (אני קניתי במרכול)
3 כפות שמן
3/4 כפית מלח
הוראות הכנה
מדליקים תנור ל – 200 מעלות.
שוטפים פלפל אדום, פלפל צהוב, פלפל כתום וחציל, חותכים לקוביות לא גדולות ומעבירים לקערה. מוסיפים 3 כפות שמן, שלושת רבעי כפית מלח, מערבבים הכל היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כחצי שעה / עד שהחציל והפלפל מתרככים ומעבירים לקערה.
שוטפים היטב את החסה, קוצצים לרצועות לא עבות ומעבירים לקערת הגשה (רצוי שטוחה ורחבה).
קוצצים את כל הפלפלים שנותרו לקוביות גסות (בערך 32 קוביות מפלפל גדול) ומפזרים מעל החסה. מפזרים את החציל והפלפל הקלוי על הירקות בקערה.
חותכים גבינה בולגרית לקוביות לא גדולות ומפזרים על הירקות. מגישים עם רוטב ויניגרט.
מרכיבים
חבילת פסטה פוזילי 500 גרם
250 גרם גבינת פטה
כוס טבעות זיתים שחורים
13 עגבניות מיובשות (אני משתמשת בעגבניות מיובשות בשמן של אוליביה)
25 עגבניות שרי
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות (אני משתמשת בממרח עגבניות מיובשות של אוליביה)
12 עלי בזיליקום
כף חומץ בלסמי
חצי כפית מלח
חצי כפית מלח (לבישול הפסטה)
3 כפות שמן זית
הוראות הכנה
בסיר רחב על להבה בינונית מרתיחים כ – 3 ליטר מים עם חצי כפית מלח.
כשהמים רותחים מכניסים לסיר את הפסטה ומבשלים כ – 11 דקות.
בינתיים, כשהפסטה מתבשלת, על גבי קרש חיתוך חותכים את עגבניות השרי לרבעים ומכניסים לקערה.
מוסיפים לקערה כוס טבעות זיתים שחורים.
קוצצים גס 13 עגבניות המיובשות ומוסיפים לקערה.
מעבירים את הפסטה מהסיר למסננת, שוטפים את הפסטה במים קרים, מסננים את המים ומוסיפים את הפסטה לקערה.
מגרדים 250 גרם גבינת פטה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות, 3 כפות שמן זית, חצי כפית מלח כף חומץ בלסמי ומערבבים.
מרכיבים
25 יחידות פסטה מסוג קנקיליוני
1 חציל מאורך
1 פלפל אדום גדול או 2 קטנים
1 בצל קטן
5 כפות שמן
150 גרם גבינה בולגרית
3/4 כפית מלח
כפית שום כתוש
כף מיץ לימון
הוראות הכנה
קולים את הפלפל האדום בתנור או על להבת הכיריים עד לריכוך.
כשהפלפל מוכן מקלפים אותו, חותכים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
על להבה בינונית במחבת רחבה מחממים 5 כפות שמן כ – 2 דקות.
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת.
מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
חותכים את החציל לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל. מטגנים כ – 6 דקות עד שרואים שהחציל מזהיב מכל הכיוונים.
מוסיפים 3/4 כפית מלח, פלפל הקלוי, כפית שום כתוש וכף מיץ לימון, מבשלים 2 דקות נוספות ומכבים להבה.
מכינים את הקנקיליוני – מרתיחים בסיר בינוני כ – 3 ליטר מים עם כפית מלח.
כשהמים רותחים מכניסים לסיר את הקנקיליוני ומבשלים כ – 11 דקות.
לאחר 11 דקות מעבירים את הקנקליוני למסננת ומנקזים את המים.
שוטפים את הקנקיליוני במים קרים ומניחים בצד.
ממלאים את הקניקיליוני – חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות קטנות מוסיפים את הגבינה לתערובת הירקות ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
ממלאים את הקנקיליוני ומניחים בצלחת הגשה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.