סלט חצילים מרוקאי
מרכיבים
2 חצילים גדולים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים חריפים בינוניים (בקיץ פלפל אחד)
5 שיני שום
רבע חבילה פטרוזיליה
כפית פפריקה מתוקה
כפית ורבע מלח
כפית כמון
1/3 כוס שמן
מיץ מלימון שלם
כף מלח גס
הוראות הכנה
שוטפים את החצילים, חותכים לקוביות לא גדולות, מניחים על גבי רשת ומפזרים מעל כף מלח גס. מניחים למנוחה של שעה, עד שהנוזלים מופרשים מהחצילים. (כשמנקזים את הנוזלים מהחצילים הם סופגים פחות שמן בעת הטיגון) לאחר שעה מנקים את החצילים מהמלח העודף וסופגים את המים שהופרשו מהחציל בנייר הסופג.
חותכים 2 פלפלים אדומים לקוביות בינוניות ומעבירים לקערה. פורסים 2 פלפלים ירוקים חריפים לטבעות ומוסיפים לקערה. פורסים 5 שיני שום לפרוסות אורכיות דקות ומניחים בקערית. קוצצים דק עלים מרבע חבילה פטרוזיליה ומניחים בצד.
בסיר רחב ונמוך, (רצוי סוטאג' טפלון) מחממים שליש כוס שמן כ – 3 דקות. לאחר 3 דקות מוסיפים לסיר את קוביות החציל, קוביות הפלפלים האדומים, טבעות הפלפלים החריפים ומטגנים כ – 30 דקות תוך כדי הקפצת החצילים ושמים לב שהם לא נדבקים לתחתית הסיר (לכן מקפיצים כל הזמן). לאחר 30 דקות מוסיפים את שיני השום הפרוסות, כפית ורבע מלח, כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה וממשיכים להקפיץ מידי פעם עד שרואים שהתבלינים מכסים את כל הירקות והירקות זהובים ורכים.
כשהירקות זהובים ורכים מכבים להבה, מצננים 5 דקות, מוסיפים מיץ מלימון שלם ואת עלי הפטרוזיליה הקצוצים. מקפיצים מספר הקפצות אחרונות ממתינים שיצטנן לגמרי ומעבירים למקרר.
סלט עגבניות חריף אש
מרכיבים
21 עגבניות שרי
1 פלפל ירוק חריף
3 שיני שום
כף שמן זית
חצי כפית מלח
מיץ מחצי לימון
הוראות הכנה
שוטפים 21 עגבניות שרי, חותכים לרבעים ומכניסים לקערה.
פורסים דק 3 שיני שום ומוסיפים לקערה.
שוטפים פלפל חריף, חוצים את הפלפל לאורכו, מסירים את הגרעינים ופורסים לרצועות רוחביות דקות.
מוסיפים כף שמן זית, חצי כפית מלח, מיץ מחצי לימון ומערבבים.
סלט בטטה בצי'לי מרכיבים
2 בטטות בינוניות
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית שום כתוש
עלים מ – 6 גבעולי כוסברה
כפית שומשום
חצי כוס שמן לטיגון עמוק.
הוראות הכנה
מקלפים, חותכים את הבטטות לקוביות קטנות ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן כדקה וחצי. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים (בפעמיים או שלוש) כ – 3 דקות עד שקוביות הבטטה הופכות רכות ומעבירים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
מעבירים את קוביות הבטטה לקערה, מוסיפים 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, חצי כפית שום כתוש, עלי כוסברה קצוצים מ – 6 גבעולים, רבע כפית מלח ומערבבים.
סלט שורשים
מרכיבים
1 קולורבי גדול
1 לפת גדולה
1 צנון גדול
1 סלק גדול
2 גזרים בינוניים
מיץ מחצי לימון
כף שמן
כף חומץ
כפית שטוחה מלח
הוראות הכנה
מקלפים את כל הירקות, פורסים לרצועות דקות ומעבירים לקערה.
מוסיפים כפית שטוחה מלח, מיץ מחצי לימון, כף שמן, כף חומץ ומערבבים.
מרכיבים
סלרי עלים שלם גבעולים ועלים ( כ – 11 גבעולים עם העלים)
כוס וחצי חמוציות מיובשות מסוכרות
כוס בוטנים קלויים
3 כפות רוטב סויה תבלון
3 כפות רוטב טריאקי
2 כפות שמן
הוראות הכנה
שוטפים את גבעולי הסלרי היטב, מפרידים מהעלים ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה ומעבירים לקערה. (אם אין מנדולינה פורסים דק בעזרת סכין חדה)
קוצצים דק את עלי הסלרי ומוסיפים לקערה.
מקלפים את הקליפות מהבוטנים, חוצים אותם ל – 2 ומוסיפים לקערה. מוסיפים כוס וחצי חמוציות ומערבבים.
מוסיפים 3 כפות רוטב טריאקי, 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן ומערבבים.
משאירים למנוחה של 10 דקות לפחות לספיגת הטעמים ומגישים.
סלט כרוב וג'עלה
מרכיבים
חצי כרוב לבן
5 כפות ג'עלה
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות חומץ
2 כפות שמן
3 כפות רוטב טריאקי
רבע כפית מלח
הוראות הכנה
חוצים חצי כרוב ל – 2, קוצצים בעזרת מנדולינה לרצועות דקות וארוכות, מעבירים לקערה, שוטפים היטב ומסננים מנוזלים.
מוסיפים 2 כפות שמן, 2 כפות חומץ, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 כפות גרעיני דלעת, 5 כפות ג'עלה, רבע כפית מלח, מערבבים היטב ומניחים במקרר לפחות שעה לפני ההגשה. רגע לפני ההגשה מערבבים ומגישים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.