בשר אוסובוקו עם בצלים מקורמלים
בשר אוסובוקו עם בצלים מקורמלים. צלחת עמוסה בשר ובצל מתקתק, מצות רטובות ולא צריך יותר מזה כלום.
מרכיבים:
1 קילו וחצי בשר אוסובוקו חתוך לקוביות גדולות
8 בצלים גדולים
2 כפות סוכר דמררה
4 כפות שמן
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
כפית ורבע מלח
הוראות הכנה:
מקלפים וחותכים 8 בצלים לטבעות לא עבות ומניחים בצד.
בסיר רחב (שניתן להכניס לתנור), רצוי סוטאג', על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מכניסים את נתחי הבשר לסיר ומטגנים כ – 3 דקות מכל צד / עד שהבשר משחים ומתנתק מתחתית הסיר. לאחר שהבשר השחים מכל הכיוונים מעבירים אותו לקערה ומחזירים את הסיר ריק לכיריים. (לא שוטפים את הסיר)
מכניסים לסיר את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים 2 כפות סוכר דמררה, מערבבים ומבשלים עד שהסוכר נמס. מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, כפית ורבע מלח, מערבבים, מוסיפים את נתחי הבשר, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים שעה וחצי. מערבבים בעדינות מידי פעם.
לאחר שעה וחצי טועמים, אם חסרה מליחות מוסיפים רבע כפית מלח, מערבבים, סוגרים מכסה ומעבירים לתנור ל – 4 שעות צליה ב – 150 מעלות. הבשר מוכן כשהוא נימוח.
עוף מבולבל בתנור
מרוב מרכיבים ורטבים אני לא יודעת מי יותר מבולבל העוף או אני.
מרכיבים:
6 ירכיים עוף
2 בצלים גדולים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים כתומים
2 פלפלים צהובים
2 תפוחי אדמה בינוניים
ראש שום
שליש כוס רוטב ברבקיו
שליש כוס רוטב סויה
שליש כוס רוטב צ'ילי מתוק
כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית שטוחה מלח
הוראות הכנה:
מקלפים ראש שום שלם ומכניסים את שיני השום שלמות לתוך קערה.
פורסים 2 פלפלים צהובים, 2 פלפלים כתומים ו – 2 פלפלים אדומים לרצועות ומוסיפים לקערה.
מקלפים 2 תפוחי האדמה ו – 2 בצלים, חותכים ל – 8 ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את חלקי העוף, שליש כוס רוטב ברבקיו, שליש כוס רוטב סויה, שליש כוס רוטב צ'ילי מתוק, כפית פפריקה מתוקה בשמן , כפית שטוחה מלח ומערבבים את כל המרכיבים יחד בעזרת הידיים.
מסדרים את העוף והירקות בתבנית, יוצקים מעל את הרוטב שנותר בקערה ומכסים בנייר כסף. צולים ב – 200 מעלות חום כשעתיים. לאחר כשעתיים מסירים את נייר הכסף מהתבנית וצולים 15 דקות נוספות.
קציצות בשר ברוטב ריבת בצל
קציצות בשר ברוטב ריבת בצל מתקתקות בחריפות מעודנת אחד התבשילים הטעימים לחובבי המתיקות בבשר. ערמת אורז לבן, קציצות והרבה רוטב יבלבלו לכם את החושים.
המרכיבים לקציצות:
1/2 קילו בשר צלעות טחון פעם אחת
רבע חבילה פטרוזיליה
3 כפות קמח מצה
2 ביצים
1 בצל
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף
כף שום כתוש
חצי כפית קינמון (לא לוותר על הקינמון!)
3/4 כפית מלח
3 כפות שמן לטיגון הקציצות
המרכיבים לרוטב
3 כפות רוטב ריבת בצל לעוף (אני השתמשתי באוליביה)
2 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן טבעי
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
עלים מרבע חבילה פטרוזיליה
3 פלפלים מרוקאים אדומים יבשים חריפים (או מתוקים – מה שאוהבים)
חצי כפית מלח
הוראות הכנה:
מכינים את הקציצות – מגרדים בצל גדול במגרדת גסה, סוחטים את הנוזלים ומכניסים לקערה. קוצצים דק עלים מרבע חבילה פטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים לקערה חצי קילו בשר טחון, כף אבקת מרק עוף, 3/4 כפית מלח, כף שום כתוש, חצי כפית קינמון, חצי כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, 2 ביצים, 3 כפות קמח מצה, מערבבים היטב ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן כ – 2 דקות, כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מכינים כ – 12 קציצות מתערובת הבשר, מטגנים כדקה וחצי מכל צד עד שהקציצות זהובות ומעבירים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מכינים את הרוטב – פורסים 2 בצלים גדולים לטבעות ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית (רצוי סוטאג') מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את טבעות הבצל, מערבבים תוך כדי טיגון עד שהבצל נעשה שקוף.
כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים 3 כפות רוטב ריבת בצל, כף סילאן, 2 כפות רוטב סויה, חצי כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 2 דקות.
לאחר 2 דקות מוסיפים 3 פלפלים מרוקאים יבשים, מניחים את הקציצות בסיר,סוגרים מכסה, יוצקים על הקציצות מידי פעם מהרוטב שבסיר ומבשלים חצי שעה.
בוגלמה – תבשיל בשר וירקות מהמטבח הטורקי
בוגלמה – תבשיל בשר אסאדו עם ירקות מהמטבח הטורקי. טעים, טעים, טעים!
מרכיבים
2 רצועות אסאדו בשרניות מחולקות ל- 4
4 בצלים גדולים
4 עגבניות גדולות
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
8 שזיפים מיובשים מגולענים
כף לימון כבוש
2 כפות שמן
חבילת פטרוזיליה
חבילת כוסברה
כוס מים רותחים
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית קינמון
כפית כורכום
כפית מלח
2 כמות שמן
הוראות הכנה
פורסים 2 בצלים גדולים לטבעות ומניחים בקערית, פורסים לטבעות לא עבות פלפל אדום, פלפל צהוב, פלפל ירוק ו – 4 עגבניות ומניחים בצד.
בסיר רחב, רצוי סוטאג' על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. לאחר שהבצל נעשה שקוף מוציאים אותו מהסיר, מחזירים לקערית ומחזירים את הסיר ללהבה.
מכניסים לסיר את חלקי הבשר ומטגנים מכל הכיוונים עד שהבשר משנה את צבעו. (בערך 5 דקות) מחזירים לסיר את הבצל, מוסיפים חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום ומערבבים.
מסדרים בסיר את הפלפלים מעל הבשר, מסדרים מעל הפלפלים את העגבניות הפרוסות, מוסיפים חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה וחצי כפית כורכום. מפזרים בסיר 8 שזיפים מגולענים, כף גדושה לימון כבוש, רבע כפית קינמון וכוס מים רותחים. מנערים מעט את הסיר, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה הכי נמוכה בכיריים , מנמיכים אותה ומבשלים כ – 4 שעות / עד שהבשר מתרכך מאד.
הערה – ניתן להכין את התבשיל עם בשר כתף מרכזי מחולק לקוביות, בשר שריר מחולק לקוביות או קוביות בשר צלעות. במקרה שבחרתם סוג אחר של בשר זמן הבישול יתקצר בין שעתיים לשלוש שעות לאחר הוספת הבשר. בכל מקרה מכבים להבה רק שהבשר רך ונימוח.
בבשר עם בצלים מקורמלים, אין צורך להוסיף נוזלים לפני שמבשלים בישול ארוך? \r\n\r\nתודה!
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.