סלטה משוויה טוניסאי
סלטה משוויה טוניסאי
סלטה משוויה טוניסאי, פיקנטי משגע! מתאים במיוחד עם מצה ומעלף כמנת פתיחה. מומלץ באהבה.
מרכיבים:
3 עגבניות גדולות
2 פלפלים ירוקים
4 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
3 פלפלים ירוקים חריפים
מיץ מחצי לימון עסיסי
כפית שום כתוש
כפית שטוחה מלח
1 כף שמן חמניות (לא חובה! לדעתי טעים גם בלי שמן)
הוראות הכנה:
מדליקים תנור ל – 220 מעלות טורבו. שוטפים את הפלפלים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מוסיפים 3 עגבניות וצולים כ – 35 דקות / עד לריכוך מלא של הירקות.
מקלפים את הפלפלים והעגבניות, קוצצים לקוביות (אפשר גם לרצועות) ומעבירים לקערה. מוסיפים מיץ מחצי לימון, כף שמן, כפית שטוחה מלח, כפית שום כתוש ומערבבים.
סלט חצילים בטטה ואגוזי מלך
סלט חצילים בטטה ואגוזי מלך משגע. נפלא כתוספת לכל ארוחה.
מרכיבים:
2 חצילים בינוניים
2 בטטות לא גדולות
חופן נדיב עלי פטרוזיליה
כף שום כתוש
מיץ מלימון שלם
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס
כוס מלח גס (לאפיית הבטטות)
כפית מלח
רבע כוס שמן
הוראות הכנה:
מפזרים כוס מלח גס בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מניחים על המלח 2 בטטות בינוניות. אופים ב – 200 מעלות חום כ – 35 דקות עד שהבטטות כמעט רכות, מצננים חותכים לקוביות לא גדולות ומניחים בצד. (חשוב מאד לא לרכך את הבטטות יתר על המידה הן יהיו כמו פירה וזה לא רצוי!)
בינתיים, כשהבטטות בתנור שוטפים את החצילים, חותכים לקוביות, מניחים על גבי רשת, מפזרים מעליהן כף מלח גס ומניחים למנוחה של חצי שעה לניקוז הנוזלים. (כשמנקזים את הנוזלים מהחצילים הם סופגים פחות שמן בעת הטיגון). לאחר חצי שעה, מנקים את קוביות החצילים מהמלח הנותר וסופגים בעזרת נייר סופג את המים שהופרשו מהחצילים.
קוצצים גס חצי וס אגוזי מלך ומניחים בצד. קוצצים דק חופן נדיבה עלי פטרוזיליה ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים רבע כוס שמן. כשהשמן ממש חם מכניסים את קוביות החציל, מטגנים ומקפיצים עד שהחצילים מזהיבים. מוסיפים את קוביות הבטטה, כף שום כתוש, חצי כפית פלפל שחור, כפית שטוחה מלח ומקפיצים עד לריכוך הבטטה והזהבת החציל.
כשהבטטה רכה והחציל זהוב מכבים להבה. מוסיפים מיץ מחצי לימון, חופן נדיבה של פטרוזיליה קצוצה דק, חצי כוס אגוזי מלח קצוצים גס, מקפיצים 5 הקפצות והסלט מוכן. מעבירים לכלי שטוח ורחב לצינון.
סלט פטריות פקאן סיני בצל ירוק ועירית
סלט פטריות פקאן סיני בצל ירוק ועירית מטריף להגשה וממש טעים.
מרכיבים:
צמד מארזים פטריות שמפניון לא גדולות (בערך 25 פטריות)
חצי כוס אגוזי פקאן סיני
2 בצלים ירוקים
צרור לא גדול עירית
2 כפות חומץ
1 כף גדושה שמן
מיץ מחצי לימון עסיסי
חצי כפית מלח
הוראות הכנה:
שוטפים כ – 25 פטריות שמפניון לא גדולות, מסירים להן חצי "רגל" ופורסים דק בעזרת מנדולינה לתוך קערה.
חותכים לטבעות דקות 2 בצלים ירוקים ומוסיפים לקערה, קוצצים דק, דק צרור גבעולי עירית ומוסיפים לקערה. מוסיפים חצי כוס אגוזי פקאן סיני ומערבבים.
מוסיפים 2 כפות חומץ, כף שמן, מיץ מחצי לימון, חצי כפית מלח, מערבבים היטב ומגישים.
סלט כרוב גזר ותירס
קבלו מתכון מנצח לסלט כרוב, גזר ותירס משגע. הצלחת חוסלה ב – 5 דקות. הילדים מאד אהבו.
מרכיבים:
חצי כרוב
3 גזרים בינוניים
1 כוס גרגירי תירס
2 כפות גדושות מיונז
מיץ מחצי לימון
עלים מ – 10 גבעולי שמיר
כפית סוכר
כפית מלח
הוראות הכנה:
פורסים חצי כרוב לרצועות דקות, מעבירים לקערה, שוטפים היטב ומסננים את כל הנוזלים.
מגרדים במגרדת גסה לתוך הקערה 3 גזרים בינוניים. קוצצים דק, דק עלים מ – 10 גבעולי שמיר ומוסיפים לקערה. מוסיפים כוס גרגירי תירס, 2 כפות גדושות מיונז, מיץ מחצי לימון, כפית סוכר, כפית מלח ומערבבים.
סלט בטטה בצ'ילי
סלט בטטה בצ'ילי
סלט בטטה בצ'ילי צבעוני וטעים.
מרכיבים:
2 בטטות בינוניות
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית שום כתוש
עלים מ – 6 גבעולי כוסברה
כפית שומשום
חצי כוס שמן לטיגון עמוק.
הוראות הכנה:
מקלפים, חותכים את הבטטות לקוביות קטנות ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן כדקה וחצי. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים (בפעמיים או שלוש) כ – 3 דקות עד שקוביות הבטטה הופכות רכות ומעבירים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
מעבירים את קוביות הבטטה לקערה, מוסיפים 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, חצי כפית שום כתוש, עלי כוסברה קצוצים מ – 6 גבעולים, רבע כפית מלח ומערבבים.
סלט שומר וגזר בחומץ ולימון
סלט שומר וגזר בחומץ ולימון, טעים אש ובכלום עבודה. כולם אהבו והקערה חוסלה.
מרכיבים:
2 יחידות שומר גדולות
4 גזרים בינוניים
כף חומץ
כף שמן
מיץ מחצי לימון
חצי כפית מלח (טועמים, אם חסר מוסיפים עוד רבע כפית)
הוראות הכנה:
שוטפים היטב את השומר, מסירים את הגבעולים, פורסים דק בעזרת מנדולינה ומעבירים לקערה. שוטפים את השומר הפרוס, מסננים מכל הנוזלים ומניחים בצד. שוטפים 4 גזרים, מקלפים ופורסים דק בעזרת מנדולינה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים כף שמן, כף חומץ, מיץ מחצי לימון, חצי כפית מלח ומערבבים היטב. טועמים, אם חסרה מליחות מוסיפים רבע כפית מלח ומערבבים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.