מרכיבים:
חצי כרוב
3 גזרים בינוניים
1 כוס גרגירי תירס
2 כפות גדושות מיונז
מיץ מחצי לימון
עלים מ – 10 גבעולי שמיר
כפית סוכר
כפית מלח
הוראות הכנה:
פורסים חצי כרוב לרצועות דקות, מעבירים לקערה, שוטפים היטב ומסננים את כל הנוזלים.
מגרדים במגרדת גסה לתוך הקערה 3 גזרים בינוניים. קוצצים דק, דק עלים מ – 10 גבעולי שמיר ומוסיפים לקערה. מוסיפים כוס גרגירי תירס, 2 כפות גדושות מיונז, מיץ מחצי לימון, כפית סוכר, כפית מלח ומערבבים.
מרכיבים
4 סלקים בינוניים
2 כפות חומץ
1 כף שמן
1 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
הוראות הכנה:
מכניסים לסיר מלא מים 4 סלקים בינוניים ומבשלים על להבה בינונית כ – 30 דקות עד שהסלקים מתרככים. מוציאים מהסיר ומניחים בצד לצינון.
לאחר שהסלקים הצטננו חותכים אותם לקוביות בינוניות בסכין גלי או מגרדים במגרדת גסה לתוך קערה. מוסיפים 2 כפות חומץ, מיץ מחצי לימון, כףך שמן , כפית מלח ומערבבים.
מרכיבים:
2 חצילים גדולים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים חריפים בינוניים (בקיץ פלפל אחד)
5 שיני שום
רבע חבילה פטרוזיליה
כפית פפריקה מתוקה
כפית ורבע מלח
כפית כמון
1/3 כוס שמן
מיץ מלימון שלם
כף מלח גס
הוראות הכנה:
שוטפים את החצילים, חותכים לקוביות לא גדולות, מניחים על גבי רשת ומפזרים מעל כף מלח גס. מניחים למנוחה של שעה, עד שהנוזלים מופרשים מהחצילים. (כשמנקזים את הנוזלים מהחצילים הם סופגים פחות שמן בעת הטיגון) לאחר שעה מנקים את החצילים מהמלח העודף וסופגים את המים שהופרשו מהחציל בנייר הסופג.
חותכים 2 פלפלים אדומים לקוביות בינוניות ומעבירים לקערה. פורסים 2 פלפלים ירוקים חריפים לטבעות ומוסיפים לקערה. פורסים 5 שיני שום לפרוסות אורכיות דקות ומניחים בקערית. קוצצים דק עלים מרבע חבילה פטרוזיליה ומניחים בצד.
בסיר רחב ונמוך, (רצוי סוטאג' טפלון) מחממים שליש כוס שמן כ – 3 דקות. לאחר 3 דקות מוסיפים לסיר את קוביות החציל, קוביות הפלפלים האדומים, טבעות הפלפלים החריפים ומטגנים כ – 30 דקות תוך כדי הקפצת החצילים ושמים לב שהם לא נדבקים לתחתית הסיר (לכן מקפיצים כל הזמן). לאחר 30 דקות מוסיפים את שיני השום הפרוסות, כפית ורבע מלח, כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה וממשיכים להקפיץ מידי פעם עד שרואים שהתבלינים מכסים את כל הירקות והירקות זהובים ורכים.
כשהירקות זהובים ורכים מכבים להבה, מצננים 5 דקות, מוסיפים מיץ מלימון שלם ואת עלי הפטרוזיליה הקצוצים. מקפיצים מספר הקפצות אחרונות ממתינים שיצטנן לגמרי ומעבירים למקרר.
מרכיבים:
2 סלסלות פטריות
1 בצל סגול גדול
1 פלפל אדום גדול
2 כפות שמן
מיץ מלימון שלם
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
שוטפים את הפטריות ובעזרת מנדולינה פורסים לפרוסות בינוניות (לא דקות) ומעבירים לקערה.
חוצים בצל סגול ל – 2, פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.
פורסים לרצועות דקות פלפל אדום ומוסיפים לקערה. מוסיפים 2 כפות שמן, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס ומערבבים.
מרכיבים:
כוס וחצי בורגול גס
3/4 כוס אגוזי מלך
3/4 כוס חמוציות
2 גבעולי סלרי עם העלים
עלים מרבע חבילה כוסברה
2 בטטות בינוניות
כפית וחצי מלח
2 כפות שמן
רוטב חרדל ודבש מוכן
הוראות הכנה:
מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות קטנות (בגודל זית), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, מברישים את קוביות הבטטה במעט שמן ואופים כ – 25 דקות ב – 200 מעלות / עד שקוביות הבטטה רכות וזהובות.
מכניסים לקערה גדולה כוס וחצי בורגול גס, שוטפים לפחות 3 פעמים, מוסיפים חצי כפית מלח, מים רותחים לידי כיסוי ומניחים בצד חצי שעה.
מסננים את הבורגול מהנוזלים, קוצצים דק במאסטר סלייסר 2 גבעולי סלרי עם העלים, רבע חבילה כוסברה ומעבירים לקערה עם הבורגול. קוצצים גס 3/4 כוס אגוזי מלך ומוסיפים לקערה, מוסיפים 3/4 כוס חמוציות, את קוביות הבטטה ומערבבים.
מוסיפים 2 כפות שמן, כפית מלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם רוטב חרדל ודבש.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.