מרכיבים:
2 כוסות קמח תופח (280 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס קוקוס (100 גרם)
1 כוס שמן (240 מיליליטר)
1 + 1/2 כוס תה רותח מ – 4 תיונים
חצי כפית סודה לשתיה
כפית ורבע קינמון טחון
רבע כפית אבקת ג'ינג'ר (קונים בחנות לממכר תבלינים)
שמינית כפית אבקת ציפורן טחונה (קונים בחנות לממכר תבלינים)
4 ביצים
2 כפות קוקוס לח לעיטור (אם אין משתמשים בקוקוס רגיל)
כף דבש + 2 כפות מים רותחים
חצי כוס דבש
הוראות הכנה:
מדליקים תנור ל – 170 מעלות. מנפים לתוך קערה 2 כוסות קמח תופח. מוסיפים לקערה כוס סוכר, כוס קוקוס, חצי כפית סודה לשתיה, כפית וחצי קינמון טחון, רבע כפית אבקת ג'ינג'ר, שמינית כפית אבקת ציפורן טחון מערבבים בעזרת כף מניחים בצד. מערבבים כף דבש עם 2 כפות מים רותחים ומניחים בצד.
מקציפים 4 חלבונים (הלבן) כדקה. מוסיפים בזרם דק חצי כוס דבש וממשיכים להקציף עד לקבלת מסה תפוחה
בינתיים, מוסיפים לקערה כוס וחצי תה רותח וטורפים במטרפה ידנית היטב, מוסיפים כוס שמן, 4 חלמונים ומערבבים חצי דקה / עד שמתקבלת מסה אחידה ומיד מפסיקים את פעולת הערבוב. מקפלים את החלבונים המוקצפים עם המסה, מעבירים לתבנית חד פעמית גדולה ואופים כ – 45 דקות / עד שקיסם עץ הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים אותה בעדינות עם הדבש המהול במים שהספיק להתקרר בינתיים ומפזרים מעל קוקוס לח.
המרכיבים לעוגה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
1 כוס קמח תופח (140 גרם)
1 כוס אבקת שקדים (שקדים טחונים לאבקה)
1 כוס + חצי כוס סוכר (300 גרם)
3/4 כוס שמן (180 מיליליטר)
קליפת לימון מגורדת מחצי לימון
6 ביצים
המרכיבים לתפוחים מקורמלים ודבש
2 תפוחי גרני סמית בינוניים
רבע כוס צימוקים כהים (30 גרם)
30 גרם חמאה
60 גרם סוכר (רבע כוס + כף)
2 כפות דבש
כפית שטוחה קינמון
קור ציפורן טחונה
קורט מלח
הוראות הכנה:
מכינים תפוחים וצימוקים מקורמלים – מקלפים 2 תפוחי גרני סמית וקוצצים לקוביות סופר קטנות ומניחים בצד (בשום אופן לא משתמשים במגרדת). בקלחת קטנה על להבה נמוכה מחממים 60 גרם סוכר ו – 30 גרם חמאה עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים קוביות מ – 2 תפוחים, 30 גרם צימוקים כהים, קורט מלח, כפית שטוחה קינמון, קורט ציפורן טחונה ומערבבים. מנמיכים להבה ומערבבים מידי פעם. מבשלים לפחות 10 דקות / עד שהתפוחים מתרככים.
יוצקים את התפוחים המקורמלים לתחתית תבנית עם חור באמצע (מעוצבת או סיר פלא) משטחים את המסה בתחתית בתבנית ומניחים בצד. מדליקים תנור ל – 180 מעלות חום. מנפים כוס קמח תופח ומניחים בצד.
מקציפים 6 ביצים שלמות לקצף צהבהב, מוסיפים בהדרגה כוס וחצי סוכר וממשיכים להקציף כ – 2 דקות / עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה. הקציפה צריכה להיות ממש תפוחה ובהירה.
מפסיקים את פעילות המיקסר ומוסיפים כוס קמח תופח מנופה, כוס שקדים טחונים, 3/4 כוס שמן, קליפת לימון מגורדת מחצי לימון, 750 גרם גבינה לבנה 5% ומפעילים את פעילות המיקסר ל – 2 דקות נוספות עד שמתקבלת מסה אחידה.
אופים בשלב השני התחתון של התנור כ – 50 דקות / עד שמרכז העוגה יציב והעוגה זהובה. עוגה זהובה לבנבנה ומעט רוטטת במרכזה היא עוגה מוכנה.
כשהעוגה מתקררת לחלוטין הופכים אותה על מגש. שומרים במקרר.
מרכיבים:
1 מיכל שמנת צמחית (250 גרם)
חצי כוס מים (120 מיליליטר)
1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
כף וחצי דבש
חצי כפית קינמון טחון
הוראות הכנה:
מסדרים 10 כוסיות הגשה במגש. מכינים שק זילוף עם צנטר כוכב גדול ומניחים בצד. מכניסים לקערת המיקסר מיכל שמנת מתוקה צמחית, 1 אינסטנט פודיג וניל, כף וחצי דבש, חצי כוס מים, חצי כפית קינמון ומקציפים בעזרת מקצף בלון במהירות גבוה עד לקבלת קציפה תפוחה ויציבה.
מעבירים את המוס לשק הזילוף, מזלפים לכוסיות ומפזרים מבין האצבעות מעל המוס קינמוןן (מפזרים ממש מעט קינמון על הקינוחים, מספר גרגירים), ומעבירים למקרר.
מרכיבים:
2 כוסות קמח תופח (280 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
חצי כוס דבש משובח (60 מיליליטר)
מיכל שמנת צמחית לקצפת (250 מיליליטר)
חצי כוס שמן
4 ביצים
כפית קינמון
כפית נס קפה
רבע כפית ג'ינג'ר טחון לאבקה (קונים בחנות לממכר תבלינים)
שמינית כפית ציפורן טחונה לאבקה (קונים בחנות לממכר תבלינים)
רבע כוס אגוזי מלך קצוצים דק
הוראות הכנה:
משמנים תבנית עם חור (סיר פלא או תבנית מעוצבת עם חור) ומניחים בצד. מדליקים תנור ל – 170 מעלות.
מכניסים לקערת המיקסר 4 ביצים ומקציפים במהירות גבוה דקה. לאחר דקה מוסיפים כוס סוכר ב – 4 פעימות ומקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים בזרם דק חצי כוס דבש מקציפים דקה ומוסיפים בזרם דק מיכל שמנת מתוקה צמחית. מקציפים דקה ומוסיפים בזרם דק חצי כוס שמן. לאחר 2 דקות מפסיקים את פעילות המיקסר ומוסיפים כפית נס קפה, כפית קינמון, רבע כפית ג'ינג'ר, שמינית כפית ציפורן, 2 כוסות קמח תופח מערבלים במהירות בינונית חצי דקה / עד שהקמח נבלע במסה ומעבירים לתבנית.
מפזרים רבע כוס אגוזי מלך קצוצים דק ואופים כ – 45 דקות / עד שקיסם עץ הנכנס לעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.