סלט סביח חצילים מעלף
מרכיבים
חצי חציל בלאדי קטן
2 מלפפונים חמוצים במלח
1 עגבניה גדולה
2 מלפפונים בינוניים
1 בצל סגול קטן
2 בצלים ירוקים
חצי לימון עסיסי
כף שמן חמניות
רבע כפית מלח
2 כפות טחינה (לא גולמית)
1 כפית עמבה
חופן נדיבה פטרוזיליה
1/2 כוס שמן לטיגון החצילים (ניתן לאפות את החצילים במקום לטגן)
1 ביצה
הוראות הכנה
שוטפים את החציל, חותכים לאורך ולאחר מכן לחצאי טבעות בעובי של 1 ס"מ. מניחים על גבי רשת, מפזרים מעל כף המלח הגס. מניחים למנוחה של שעה / עד שהנוזלים מופרשים מהחצילים. (כשמנקזים את הנוזלים מהחצילים הם סופגים פחות שמן בעת הטיגון). מנקים את החצילים מהמלח הנותר וסופגים את המים בנייר הסופג.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן, כשהשמן חם מכניסים את חצאי טבעות החציל למחבת. כשהחצילים רכים וזהובים משני הצדדים מוציאים אותם מהמחבת ומניחים על נייר סופג לספיגת השמן העודף.
מבשלים ביצה כ – 10 דקות על להבה נמוכה למרקם של ביצה קשה. חותכים לקוביות קטנות עגבניה גדולה ומניחים במסננת לסינון הנוזלים. מקלפים 2 מלפפונים חותכים לקוביות קטנות ומניחים בתחתית קערת הגשה. מניחים מעל המלפפונים את העגבניה המסוננת, חותכים לקוביות קטנות חצי בצל סגול קטן ומפזרים מעל העגבניה, חותכים לטבעות 2 בצלים ירוקים ומפזרים מעל הבצל הסגול, חותכים 2 מלפפונים חמוצים במלח ומפזרים מעל הבצלים הירוקים.
מפזרים רבע כפית מלח, כף שמן חמניות ומיץ מחצי לימון על הסלט. עורמים מעל הירקות את החצילים המטוגנים, מפזרים מעל החצילים חופן נדיבה פטרוזיליה קצוצה דק, מזרזפים מעל הכל טחינה בנדיבות ונגיעות עמבה. חוצים ביצה קשה ומניחים בצידי הצלחת. מגישים מיד.
הערה – ניתן להכין מראש את כל חיתוכי הירקות, לארגן אותם בצלחת ובסמוך להגשה להמשיך עם פיזור המלח ויתר המרכיבים.
סלט פטריות ועגבניות
מרכיבים
1 סלסלת עגבניות שרי (לפחות 5 אשכולות)
2 סלסלות פטריות טריות
בצל סגול גדול
2 כפות שמן קנולה או חמניות
מיץ מלימון שלם
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית חומץ
כפית שטוחה מלח
הוראות הכנה
פורסים עגבניות שרי (ל – 3 כמו בתמונה), פטריות ובצל סגול לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.
מוסיפים מיץ מלימון שלם, 2 כפות שמן, כפית חומץ ומערבבים.
מוסיפים כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
סלט סביח כרובית
מרכיבים
1 כרובית בינונית
2 מלפפונים חמוצים במלח
1 עגבניה גדולה
2 מלפפונים
1 בצל סגול קטן או חצי בינוני
2 בצלים ירוקים
חופן נדיבה עלי פטרוזיליה
2 כפות טחינה (עדיף ביתית)
1 כפית עמבה
כף שמן זית עדין
חצי לימון עסיסי
אופציה להגשה – 2 ביצים קשות
הוראות הכנה
ממלאים סיר גדול מאד בהרבה מים.וכפית מלח, מביאים לרתיחה ומכניסים את הכרובית שלמה לסיר כשתחתית הכרובית כלפי מעלה. מבשלים 12 דקות, ומעבירים בזהירות למסננת לניקוז הנוזלים. בשלב הזה מדליקים תנור ל – 200 מעלות טורבו.
מרפדים תבנית בנייר אפיה, מפרקים את הכרובית לפרחים לא גדולים, מברישים ב – 2 כפון שמן קנולה או חמניות וצולים 10 דקות / עד שהכרובית מזהיבה בקצוות.
חותכים לקוביות קטנות עגבניה גדולה ומניחים במסננת לסינון הנוזלים. מקלפים 2 מלפפונים חותכים לקוביות קטנות ומניחים בתחתית קערת הגשה. מניחים מעל המלפפונים את העגבניה המסוננת, חותכים לקוביות קטנות חצי בצל סגול קטן ומניחים מעל העגבניה, חותכים לטבעות 2 בצלים ירוקים ומניחים על הבצל הסגול, חותכים לקוביות קטנות 2 מלפפונים חמוצים ומניחים מעל את פרחי הכרובית.
קוצצים דק חופן נדיבה פטרוזילה ומפזרים על הכרובית, סוחטים מעל הירקות חצי לימון עסיסי, כף שמן זית עדין, מפזרים מבין האצבעות כחצי כפית מלח, מזרזפים 2 כפות נדיבות טחינה (לא גולמית), כפית עמבה ומגישים.
סלט טאבולה פיצוחים
מרכיבים
סלרי עלים שלם (כ – 11 גבעולים ועלים)
כוס בורגול גס
כוס וחצי חמוציות מסוכרות
כוס בוטנים קלויים ומקולפים
כוס אגוזי קשיו קלויים
חצי כוס גרעיני דלעת
4 כפות רוטב טריאקי
4 כפות רוטב סויה תבלון
2 כפות שמן
הוראות הכנה
בוררים, שוטפים ומשרים כוס בורגול גס 15 דקות ב – 3 כוסות מים חמימים. מסננים מכל הנוזלים שנותרו בקערה.
שוטפים היטב את הסלרי, מפרידים את העלים מהגבעולים, פורסים בעזרת מנדולינה את הגבעולים ומוסיפים לקערה. קוצצים דק את עלי הסלרי ומוסיפים לקערה.
מוסיפים כוס וחצי חמוציות מסוכרות, כוס אגוזי קשיו, כוס בוטנים, חצי כוס גרעיני דלעת, 4 כפות רוטב טריאקי, 4 כפות רוטב סויה תבלון, 2 כפות שמן חמניות או קנולה ומערבבים היטב. מניחים למנוחה של 10 דקות לפחות לפני ההגשה.
סלט קינואה ורימון בעשבי תיבול
מרכיבים
כוס קינואה לבנה
כוס וחצי מים רותחים
חצי חבילה כוסברה
חצי חבילה פטרוזיליה
1 בצל סגול גדול
1 רימון שלם
כף חומץ בלסמי
מיץ מלימון גדול
3 כפות שמן זית
כפית מלח
כפית סוכר
הוראות הכנה
בוררים ושוטפים את הקינואה. (לפחות פעמיים)
מכניסים כוס קינואה וכוס וחצי מים רותחים לסיר לא גדול, מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים 24 דקות. (מערבבים מידי פעם) סוגרים להבה ומסירים מכסה. מחכים שהקינואה תתקרר לגמרי.
קוצצים דק חבילת כוסברה, חבילת פטרוזיליה ומעבירים לקערה.
קוצצים בצל סגול לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
מוסיפים גרגירים מרימון שלם ומערבבים.
סוחטים לימון שלם לתוך הקערה, מוסיפים כפית מלח, כפית סוכר, כף חומץ בלסמי ומערבבים עם הקינואה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.