כרוכיות תמרים ואגוזי מלך
המרכיבים לבצק
3 ביצים
כוס סוכר (200 גרם)
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
200 גרם מחמאה או מרגרינה או חמאה בטמפרטורת החדר
3 וחצי כוסות קמח + כף (חצי קילו)
המרכיבים למלית
קופסת ממרח תמרים (450 גרם)
6 כפות אגוזי מלך גרוסים
כפית קינמון
כף אבקת סוכר
הוראות הכנה
מחממים תנור ל – 180 מעלות
מנפים חצי קילו קמח לתוך קערה. מוסיפים לקערה 200 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר, כוס סוכר (200 גרם), 1 אבקת אפיה, 1 סוכר וניל, 3 ביצים ולשים לבצק רך ונח לעבודה.
מחלקים את הבצק ל – 3 כדורים. מרדדים כל כדור בין 2 ניירות אפיה לעלה דק.
מורחים על כל עלה ממרח תמרים בנדיבות (כ – 2 כפות גדושות) מפזרים מעל ממרח התמרים שליש כפית קינמון ו – 2 כפות אגוזי מלך גרוסים מגלגלים את הבצק לרולדה בעזרת נייר האפיה התחתון ומניחים בתבנית.
אופים כ – 24 דקות / עד שהרולדות מזהיבות. מוציאים את הרולדות מהתנור מצננים לגמרי, כשהרולדות קרות מפדרים אותן באבקת סוכר וחותכים לכרוכיות.
עוגת גבינה כמו בבית מלון
מרכיבים
7 ביצים בגודל m (או 6 ביצים בגודל i)
1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת
חצי קילו גבינה לבנה 9% או 5%
3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
כוס ורבע סוכר (250 גרם)
3/4 כוס קמח (105 גרם)
חמאה לשימון התבנית
הוראות הכנה
מדליקים תנור ל – 150 מעלות. מכניסים לקערה 6 ביצים גדולות או 7 ביצים קטנות ומקציפים. לאחר 2 דקות מוסיפים בהדרגה כוס ורבע סוכר, 3 שקיות סוכר וניל וממשיכים להקציף עוד 3 דקות.
מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ומקציפים 2 דקות עד שרואים שמתקבלת קציפה תפוחה. מוסיפים חצי קילו גבינה לבנה 9% או 5% מקציפים שתי דקות. מוסיפים 3/4 כוס קמח ומקציפים דקה.
משמנים בחמאה תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או תבנית מלבנית בינונית 20/30 ס"מ. יוצקים את המסה לתבנית ומכניסים לשלב האמצעי בתנור שחומם מראש.
לאחר 50 דקות מעלים את טמפרטורת התנור ל – 180 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור לאחר 5 דקות כשהיא זהובה למעלה. כשהעוגה מצטננת היא מאבדת מעט גובה.
הערה – להצלחת המתכון שימו לב לגודל התבנית! משתמשים בתבנית מלבנית בינונית, גודלה בערך 20/30 סמ'. אם תשתמשו בתבנית גדולה יותר העוגה תצא נמוכה. בנוסף יש לזכור: מפעילים את התנור מראש ל – 150 מעלות ולאחר 50 דקות מעלים את חום התנור ל – 180 מעלות למשך 5 דקות / עד שהעוגה זהובה.
עוגת וניל מנומשת
מרכיבים
6 ביצים
2 כוסות סוכר (400 גרם)
2 וחצי כוסות קמח (350 גרם)
3/4 כוס שמן (180 מיליליטר)
כוס מים (240 מיליליטר)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 אבקת אפיה
100 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה
מדליקים תנור ל – 180 מעלות חם.
מנפים 2 וחצי כוסות קמח יחד עם אבקת אפיה לתוך קערה ומניחים בצד.
מגרדים במגרדת בינונית 100 גרם שוקולד ומניחים בצד.
מכניסים לתוך קערה גדולה 6 חלמונים (הצהוב), 3/4 כוס שמן, כוס מים, 3 כפות אינסטנט פודינג וניל, חצי כוס סוכר, מקציפים 2 דקות, מוסיפים את הקמח בהדרגה, מקציפים עד לקבלת מסה אחידה ומניחים בצד. (בערך 2 דקות)
מכניסים לקערת המיקסר 6 חלבונים (הלבן) ומקציפים במהירות גבוה 2 דקות עד לקבלת קציפה תפוחה אך לא נוקשה מאד. מוסיפים ב – 6 פעימות כוס וחצי סוכר וממשיכים להקציף 2 דקות.
מפסיקים את פעילות המיקסר, מטמיעים את המסה עם החלבונים המוקצפים במסה שבקערה בעזרת מרית, מוסיפים את השוקולד המגורד ומערבבים בעדינות. .
משמנים תבנית חד פעמית גדולה, (או שלוש תבניות אינגליש קייק, או בסיר פלא בקוטר 28), מעבירים את המסה לתבנית ואופים כ – 42 דקות / עד שקיסם עץ הננעץ בעוגה יוצא נקי.
עוגיות גרייבה פרווה
מרכיבים
100 גרם אבקת סוכר
כוס ורבע שמן (300 מיליליטר)
500 גרם קמח
כפית אבקת קינמון
כפית מדידה גדולה אוניברסלית (15 ml)
הוראות הכנה
מדליקים תנור ל – 175 מעלות.
מנפים לתוך קערה חצי קילו קמח, מוסיפים 100 גרם אבקת סוכר, כוס ורבע שמן ולשים עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
מרפדים תבנית בנייר אפיה. משתמשים בכפית מדידה גדולה אוניברסלית לקבלת עוגיות אחידות בגודלן. ממלאים את הכפית בבצק, מוציאים את הבצק מהכפית, מגלגלים לכדור, משטחים מעט, מניחים בתבנית ומפדרים בקינמון. (16 עוגיות בכל אפיה). מכניסים את התבנית לשלב האמצעי בתנור ואופים כ – 20 דקות. שימו לב, זמן האפיה קריטי! העוגיות אמורות להיות לבנות ובתחתית מעט זהובות. מציצים על העוגות לאחר 18 דקות אם התחתית מעט זהובה מוציאים אותן מהתנור. מחכים לצינון מוחלט ומעבירים לקופסאות אטומות.
שלום רב,\r\n\r\nאני מנסה להעתיק מתכון ולא מצליחה. בעבר הצלחתי לעשות זאת כשעשיתי הדפסה ואז יכולתי למשור המתכון.\r\nמדוע אי אפשר לעשות זאת היום, אין את האופציה הדפס.
סליחה,,שאלה :- עוגת גבינה של בית מלון — להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת או איך שהיא בצורתה הנוזלית ?? תודה \r\nאתי
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.