04/12/2014 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 65.9 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 30 דקות
- 15 מנות
- בינוני
- 9 תגובות
מכניסים חצי כפית מלח לתוך קערה, מנפים 3 וחצי כוסות קמח לתוך הקערה, מוסיפים חצי כוס סוכר, רבע כוס שמן, כף שמרים יבשים, ביצה, כפית תמצית וניל, כוס מים ולשים 10 דקות. אם הבצק עדיין דביק לקמח בחופן קמח ולתת לבצק מנוחה של שעה וחצי. לכסות את הקערה בשקית ניילון (אפשר של הקניות) ומעליה מגבת עבה.
אחרי שעה וחצי לשים היטב את הבצק לפחות 3 דקות, שוב מכסים בשקית שמעליה מגבת עבה ומתפיחים שעה נוספת.
לאחר שהבצק תפח שעה נוספת מנפים לצלחת שטוחה רבע כוס קמח, גוזרים 15 ריבועי נייר אפיה ומניחים על מגבת. מחלקים את הבצק ל – 15 כדורים, מקמחים כל כדור במעט קמח, משטחים מעט את הבצק בעדינות ומניחים על ריבועי נייר האפיה. (לא למעוך לגמרי) מכסים את הבצק בשקית ניילון (של הקניות) שהשקית תרחף מעל כדורי הבצק ולא תדבק לכדורים. מתפיחים 45 דקות נוספות. (זו ההתפחה החשובה)
מחממים חצי ליטר שמן על להבה בינונית בסיר לא גדול 2 דקות. (כך שגובה השמן יהיה 5 סנטימטר- שיהיה מקום בסיר ל – 2 סופגניות בכל טיגון).
אחרי 2 דקות מכניסים חתיכת גזר לסיר. אם רואים שיש בועות מנמיכים את הלהבה. השמן לא צריך להיות רותח אלא חם. מכניסים לסיר 2 כדורי בצק בכל פעם יחד עם קוביית נייר האפיה שגזרתם (לסופגניה מושלמת) כשנייר האפיה נפרד מהבצק מוציאים אותו מהסיר בעזרת מלקחיים.
ממתינים שחלקה התחתון של הסופגניה יתפח והבצק יקבל גוון זהוב. בשלב הזה הופכים את הסופגניה.
כשהסופגניה זהובה משני הצדדים היא מוכנה ומעבירים אותה למגש מרופד בנייר סופג.
כשהסופגניה מתקררת מזריקים כל ממרח שאוהבים. ריבה, שוקולד, ריבת חלב וזורים אבקת סוכר מעל.
מלי ממליצה לטגן סופגניה אחת תחילה. לפתוח אותה לשניים ולבדוק שאין בפנים בצק. אם הסופגניה בצקית מתפיחים את הכדורים עוד רבע שעה. אם הסופגניה הראשונה מקבלת גוון כהה להנמיך להבה ולהמתין דקה עד לטיגון יתר הסופגניות.
הי, עבדתי לפי ההוראות אבל נראה שכוס מים אחת לא מספיקה, הבצק יבש והייתי צריכה להוסיף עוד רבע כוס מים \r\nהאם יש שגיאה בכמויות של המתכון ?
אין שגיאה. באיזו כוס השתמשת? אוניברסלית? אני בעצמי ניסיתי את המתכון ויצא מעולה. אבל, אם הוספת עוד רבע כוס מים וקיבלת גם כן תוצאה מושלמת אז הכל טוב. תעדכני איך יצא… אשמח.
הכנתי את הסופגניות ויצא מעולההההה יותר טעים מקונדיטוריה….מתכון מנצח !!\r\nמקווה שתמשיכי להעלות עוד מתכונים טעימים כאלה בהצלחה
תמיד עוקבת אחרי מלי מאירוב..כל מתכון מפורט היטב..האוכל שלה תמיד טעים ותמיד כולם אצלי אהבו..והכי חשוב יש לה נתינה ואהבת בישול אמיתית..אין אצלה קשה. הכל אפשרי .. והסופגניות ליגה!!!!
מלי עד לפה הגיעו הסופגניות המהממות שלך? איזה כיף… עכשיו כשרוצים לא צריך לחפור לך ולחפש.. נכנסים לפה והכל מופיע בברור .. \r\nתעלי עוד מתכונים לאתר הזה (אם זה אפשרי כמובן)\r\nתודה רבה אלופה \r\nוגם לבעלי האתר הזה
אין על מלי.האחת,והיחידה …..אלופה,,,.אופה באהבה..מסבירה ,איכפתית,ומלווה שלב אחרי שלב ….הטיפים,מעולים.שווה לעקוב אחרי מלי,…תודה על,השיתוף,מלי,..למדתי,לאפות,בזכותך….
מלי אין עלייךךך איזה מתכוניםםם בצקק ליגה של הליגהה אוהבת אותךךך. מתכון מדהים והסבר מדויק.. ניסיתי ויצא ממש כמו בחנות\r\nכל כך הרבה סבלנות יש לאישה הזאת.. תעלי ותצליחי אמן
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.