קובנה מתוקה עם שקדים ודבש, שמנת חמוצה או יוגורט בצד ואתם מסודרים.
06/10/2019 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 9.6 א' צפיות
- 10 מרכיבים
- 120 דקות
- 6 מנות
- בינוני
מנפים לתוך קערה קילו קמח. מוסיפים 3/4 כוס סוכר, 2 כפות גדושות שמרים יבשים, 3 ביצים, 2 וחצי כוסות חלב פושר, קורט מלח ולשים כ – 5 דקות, עד לקבלת מסה אחידה ודביקה. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד 15 דקות.
לאחר 15 דקות משמנים את הידיים בשמן קנולה, לשים היטב ושוב מכסים בניילון נצמד. ממתינים שהבצק יכפיל את הנפח.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לשים ומחלקים ל – 9 כדורים, משמנים בחמאה בטמפרטורת החדר, מכסים בנייר אפיה ומעליו מגבת וממתינים להתפחה.
פותחים כדור לעלה גדול, משמנים בחמאה וכפית דבש, מגלגלים לרולדה, מגלגלים לשבלולים, מניחים בסיר, כך עם כל הכדורים. ממתינים כ – 20 דקות להתפחה, מפזרים שקדים פרוסים, מכניסים לתנור ואופים שעתיים ב – 190 מעלות / עד הזהבה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.