03/03/2020 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 15.9 א' צפיות
- 24 מרכיבים
- 40 דקות
- 6 מנות
- בינוני
מכינים את המרק – חותכים לקוביות בצל גדול, 3 גזרים, 1 קישוא, 1 תפוח אדמה ומניחים בצד. פורסים גבעול סלרי לחצאי טבעות ומניחים בצד. קוצצים דק חופן כוסברה ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מוסיפים קוביות מבצל אחד ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים 2 לימונים פרסים, 4 שזיפים מיובשים ומגולענים, קוביות משלושה גזרים, קוביות מקישוא בינוני, קוביות מתפוח אדמה בינוני, מערבבים ומאדים כחמש דקות. מערבבים מידי פעם.
מוסיפים כפית שטוחה כורכום, חצי כפית פלפל שחור, כפית כמון, כפית שטוחה מלח, מערבבים היטב, מוסיפים 5 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 20 דקות.
מכינים את הגונדי – בינתיים שהמרק מתבשל על הכיריים מכינים את הגונדי. בוררים ושוטפים היטב כוס אורז בסמטי ומסננים מהנוזלים. מכניסים לקערה 600 גרם בשר טחון, את כוס האורז ומניחים בצד.
מכניסים למאסטר סלייסר בצל בינוני, חופן נדיב פטרוזיליה, חופן נדיב כוסברה, קוצצים דק ומוסיפים לקערה. מוסיפים כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום, כפית שטוחה כמון ומערבבים היטב.
יוצרים כדורים ומכניסים לסיר. מנערים מעט את הסיר (לא מערבבים!! הקציצות יתפרקו), סוגרים מכסה ומבשלים חצי שעה. לאחר חצי שעה, מפזרים חופן כוסברה קצוצה, סוגרים מכסה ומכבים להבה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.