29/11/2014 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 5.2 א' צפיות
- 9 מרכיבים
- 35 דקות
- 15 מנות
- קל
מכניסים לתוך קערה גדולה כף מלח.
מנפים מעל המלח קילו קמח.
מוסיפים לקערה כף וחצי שמרים יבשים, חצי כפית מחלב טחון, חצי כוס סוכר ובוחשים בלי להגיע לתחתית הקערה.
מוסיפים 2 וחצי כוסות מים חמימים ולשים עד לקבלת בצק גמיש ומעט דביק.
מוסיפים חצי כוס שמן (משתמשים באותה כוס שהשתמשתם בה למים) לשים היטב את הבצק לצורת כדור.
מורחים שכבה דקה של שמן על כדור הבצק, מכסים בשקית ניילון (אפשר שקית של הקניות) ומתפיחים כחצי שעה / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לשים את הבצק לישה קצרה ומחלקים ל – 9 כדורים במשקל זהה.
יוצרים מכל כדור נקניק, מרדדים בעזרת מערוך ומגלגלים לרולדה.
מכל 3 רולדות יוצרים צמה, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את הצמות בתבנית.
כשמסיימים לקלוע 3 צמות מכסים אותן בשקית ניילון עליה מגבת ומתפיחים חצי שעה / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בסיום ההתפחה מורחים את הצמות בחלמון ביצה וזורים מעל שומשום לבן.
מחממים תנור ל – 180 מעלות רבע שעה לפני סיום ההתפחה ואופים כ – 35 דקות עד שהחלות זהובות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.