27/06/2014 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 7.8 א' צפיות
- 20 מרכיבים
- 60 דקות
- 6 מנות
- בינוני
מכינים את הרוטב – מחממים בסיר על להבה בינונית 2 כפות שמן כ – 2 דקות.
קוצצים בצל אחד לקוביות קטנות מאד, מוסיפים לשמן בסיר ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב. קוצצים מאד דק את הסלרי עם העלים ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר 260 גרם רסק עגבניות, 400 גרם עגבניות מרוסקות, חצי כוס מים רותחים, כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה בשמן, כף שום כתוש, 2 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים, מערבבים, מעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה בכיריים, מנמיכים להבה וסוגרים מכסה. (מערבבים מידי פעם)
מכינים את כדורוני הבשר – קוצצים לקוביות מאד קטנות את הבצל ומכניסים לקערה. קוצצים דק עלים מרבע חבילה פטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים לקערה 2 ביצים, רבע כוס קמח מצה או פירורי לחם, כפית מלח, כף אבקת מרק עוף, כפית פפריקה מתוקה ומערבבים את כל הרכיבים עד לקבלת מסה אחידה.
מחממים במחבת על להבה בינונית חצי כוס שמן כ – 2 דקות. בינתיים כשהשמן מתחמם יוצרים כ – 22 כדורוני בשר.
כשהשמן חם מכניסים את כדורוני הבשר לתוך המחבת ומטגנים מכל הכיוונים עד שכדורוני הבשר זהובים. (הופכים את כדורוני הבשר בקלות בעזרת 2 מזלגות) מעבירים את כדורוני הבשר לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
כשכל כדורוני הבשר מוכנים מכניסים אותם לסיר עם הרוטב, מנערים מעט את הסיר כדי שהרוטב יכסה את כל כדורוני הבשר, סוגרים מכסה ומבשלים 25 דקות.
מכינים את המקורנים בהתאם להוראות היצרן ומעבירים למסננת לניקוז הנוזלים. לא שוטפים את המקרונים.
מעבירים את המקרונים לקערת הגשה מניחים מעל את כדורוני הבשר והרוטב ומגישים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.