27/06/2014 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 6.0 א' צפיות
- 7 מרכיבים
- 25 דקות
- 5 מנות
- קל
משרים 2 כפות אורז בר לילה בקערה עם 2 כוסות מים.
למחרת מרתיחים בסיר חצי ליטר מים.
כשהמים רותחים מוסיפים את אורז הבר ומבשלים 20 דקות. מסננים, ומניחים בצד.
חותכים את הגזר לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
פורסים את הסלרי לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
קוצצים דק את השמיר ומניחים בקערה נפרדת.
על להבה בינונית בסיר לא גדול מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות.
כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הגזר וטבעות הסלרי, מטגנים 2 דקות / עד שהגזר משנה מעט את צבעו.
מוסיפים את שני סוגי האורז, כפית מלח ומערבבים.
מעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה בכיריים, מנמיכים להבה ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים.
מוסיפים את השמיר הקצוץ, מערבבים וסוגרים מכסה.
האורז מוכן לאחר כ – 25 דקות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.