01/10/2015 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 6.7 א' צפיות
- 7 מרכיבים
- 30 דקות
- 20 מנות
- קלי קלות
מנפים לתוך קערה קילו קמח, מוסיפים כף חוואיג' לאפיה, 18 גרם שמרים ומערבבים. מוסיפים 4 כפות דבש, 600 מיליליטר מים חמימים בהדרגה ומתחילים ללוש, לאחר כדקה מוסיפים שליש כוס שמן ולשים 10 דקות. לאחר 10 דקות מוסיפים כף גדושה מלח, לשים עוד דקה וחצי, מכסים במגבת ומניחים למנוחה של שעה. אמור להתקבל בצק רך למגע ולא דביק. אם הבצק דביק מוסיפים 2 כפות קמח.
לאחר שעה מחלקים את הבצק ל – 20 כדורים ומכסים במגבת. מתחילים לרדד את כדורי הבצק, כל כדור לעלה דק, מניחים את העלה על מחבת לוהטת ומחממים כדקה וחצי מכל כיוון . פורסים מגבת על השיש, מניחים את הלאפות על המגבת ומכסים מיד. (חשוב מאד לכסות במגבת לשמירת הטריות).
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.