20/04/2015 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 5.5 א' צפיות
- 10 מרכיבים
- 60 דקות
- 4 מנות
- קלי קלות
מכניסים לקערה (שמסוגלת להכיל גם את חלקי העוף) 6 שיני שום שלמות ומעוכות, 2 כפות פפריקה מעושנת, חצי כוס מיץ תפוחים, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף דבש או סילאן, 2 כפות אריסה, שליש כוס שמן זית, חצי כפית כמון, מערבבים היטב טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול.
מכניסים את כל חלקי העוף לקערה ומצפים היטב ברוטב, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה עד רגע ההכנה. ( עדיף ל24 שעות).
מחממים תנור ל – 160 מעלות (המלצת השף – צלייה איטית! כיוון שהיא טובה יותר להעשרת והטמעת הטעמים, מצוינת לקרמול אחיד ושומרת על העסיסיות של העוף), מסדרים את חלקי העוף על גביי נייר אפיה או רדיד אלומניום יוצקים את הרוטב שנותר בקערה על חלקי העוף וצולים בין – 70 ל – 90 דקות. מומלץ כל חצי שעה להפוך את חלקי העוף.
המתכון מתאים גם למי שמעשן (מעשנת) או צולה על גריל פחמים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.