אין כמו פפאנש של בית. אין!
31/05/2014 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 15.5 א' צפיות
- 9 מרכיבים
- 20 דקות
- 8 מנות
- קל
מכניסים לתוך קערה 500 גרם גבינת טוב טעם, כוס ורבע קמח, 3/4 כוס סוכר, 2 סוכר וניל, 3/4 כפית סודה לשתיה, 4 ביצים ופחות מרבע כפית מלח. מערבלים עם וו גיטרה את כל המרכיבים למסה חלקה כ – 2 דקות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
למחרת מוציאים את המסה מהמקרר. מפזרים כוס קמח במשטח עבודה.
על להבה בינונית במחבת רחבה יוצקים כוס וחצי שמן. כשהשמן ממש חם מוציאים כף מהמסה לקמח (בעזרת 2 כפות מרימים עם כף אחת ומורידים את המסה לקמח בכף שניה).
מגלגלים את המסה לכדור בקמח מרימים את הכדור, משטיחים אותו מעט, בעזרת האצבעות יוצרים חור באמצע ומעבירים לשמן. השמן לא אמור להיות חם מאד. ( אפשר גם בלי חור כמו ברומניה…)
מטגנים את הפפאנשים עד שהם מזהיבים והופכים אותם בקלות בעזרת 2 מזלגות. מעבירים את הפפאנשים המטוגנים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
מגישים עם שמנת חמוצה וקונפיטורה פירות יער או כל קונפיטורה אחרת שאוהבים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.