03/01/2015 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 27.6 א' צפיות
- 11 מרכיבים
- 80 דקות
- 8 מנות
- בינוני
- 6 תגובות
מכניסים לתוך קערה חצי קילו קמח, כף שמרים יבשים, כוס וחצי מים חמימים, כף סוכר ולשים כדקה. מוסיפים תוך כדי לישה רבע כוס שמן וממשיכים ללוש עוד 4 דקות.
לאחר 4 דקות מוסיפים כפית מלח ולשים 5 דקות נוספות. משמנים מעט את הבצק, מכסים בשקית ניילון (אפשר של הקניות), מעליה מגבת ומתפיחים 40 דקות / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר 40 דקות מדליקים תנור ל – 180 מעלות חם. מחלקים את הבצק ל – 6 או 9 ויוצרים כדורים / צמות או כל צורה אחרת של לחם שאוהבים ומניחים להתפחה של 40 דקות / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק תפח מברישים את הלחם בשמן זית, מכניסים לשלב האמצעי של התנור ואופים 40 דקות / עד שהלחם זהוב.
בסוף כשהלחם יוצא מהתנור – מערבבים חצי כוס שמן זית, פחות מרבע כפית מלח, כף שום כתוש בקערית ומברישים את הלחם החם בתערובת. (לתערובת זו מלי ממליצה להוסיף שתי קוביות בזיליקום קפוא של דורות)
הטיפים של מלי: להוסיף לתערובת של השמן זית והשום שתי קוביות בזיליקום קפוא של דורות (התוצאה תדהים אתכם… ממש מיוחד וטעים), להוסיף לבצק חצי שקית משפר אפיה (אני לא הוספתי ויצא פצצה גם בלי). הבצק אמור להיות רך וגמיש. מלי, את אלופה, תודה.
וואו מלי איזה כיף למצוא באתר גם את המתכונים שלך … אני מכורה לאתר הזה וכשאת פה אז הוא הופך לסופר מדהים עם מתכונים סופר טעימים ומוצלחים.. וואלה יש פה שילוב מנצח איזה כיף.. תודה לך על המתכון המעולה ועל כל המתכונים שבאתר
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.