מרכיבים: 1 חסה בינונית, 3 פלפלים אדומים, 2 פלפלים צהובים, 2 פלפלים כתומים, 2 פלפלים ירוקים, קובית גבינה בולגרית, 1 חציל מאורך גדול, רוטב ויניגרט (אנ י קניתי של אוסם), 3 כפות שמן, 3/4 כפית מלח.
הוראות הכנה: מדליקים תנור ל – 200 מעלות.שוטפים פלפל אדום, פלפל צהוב, פלפל כתום וחציל, חותכים לקוביות לא גדולות ומעבירים לקערה. מוסיפים 3 כפות שמן, שלושת רבעי כפית מלח, מערבבים הכל היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כחצי שעה / עד שהחציל והפלפל מתרככים ומעבירים לקערה.
שוטפים היטב את החסה, קוצצים לרצועות לא עבות ומעבירים לקערת הגשה (רצוי שטוחה ורחבה). קוצצים את כל הפלפלים שנותרו לקוביות גסות (בערך 32 קוביות מפלפל גדול) ומפזרים מעל החסה. מפזרים את החציל והפלפל הקלוי על הירקות בקערה.
חותכים גבינה בולגרית לקוביות לא גדולות ומפזרים על הירקות. מגישים עם רוטב ויניגרט.
מרכיבים: 500 גרם פסטה סלנטיני, חבילת בזיליקום (צרור גדול), 100 גרם חמאה, חצי כוס שמנת מתוקה לקצפת, כף שום כתוש, 3 כפות גבינת פרמזן מגורדת (הפרמזן משגע עם הבזיליקום והשום אבל אם אין אפשר לוותר), 2 כפיות מלח.
הוראות הכנה: בסיר רחב ממלאים כ – 3 ליטר מים, מוסיפים כפית מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים את הסלנטיני כ – 12 דקות / לפי הוראות היצרן. מסננים מנוזלים ומניחים בצד. קוצצים גס עלים מחבילה שלמה של בזיליקום. (צרור גדול), מכניסים לתוך קלחת קטנה (או סיר קטן 100 גרם חמאה, מניחים את הסיר על הלהבה הכי נמוכה בכיריים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה לקצפת, מערבבים, מביאים לרתיחה ומוסיפים עלי בזיליקום קצוצים גס, כפית שטוחה מלח, כף גדושה שום כתוש, מערבבים, שוב מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים 2 דקות. מעבירים את הסלנטיני לקערה גדולה, יוצקים מעל את רוטב הבזיליקום, מערבבים, מתקנים תיבול, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גבינת פרמזן ומגישים.
מרכיבים: 1 שקית ברוקולי קפוא, 2 שמנת חמוצה, כוס גבינת מוצרלה מגורדת, חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת, גביע קוטג' 5%, 5 כפות גדושות קמח (ניתן להשתמש בקמח מלא), 3 כפות פרורי לחם, 5 ביצים\ חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, 20 גרם חמאה (כף), כפית אבקת אפיה
הוראות הכנה: מחממים תנור ל – 180 מעלות. מכניסים לקערת זכוכית עמוקה את פרחי הברוקולי ויוצקים עליהם מים רותחים. לאחר כ – 4 דקות כשהברוקולי הפשיר מסננים את הברוקולי מהנוזלים וחוצים את פרחי הברוקולי הגדולים ל – 2. מוסיפים לקערה 5 ביצים, 5 כפות גדושות קמח (אפשר קמח מלא), כוס גבינת מוצרלה מגורדת, חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת, 2 שמנת חמוצה, גביע קוטג' 5%, כף חמאה, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית אבקת אפיה ומערבבים. משמנים תבנית (פיירקס או תבנית חד פעמית בינונית בגודל 26/30) ויוצקים את הבלילה לתבנית. מפזרים מעל הבלילה 3 כפות פירורי לחם, מכניסים לאפיה באמצע התנור ומניחים על הפשטידה נייר כסף. (לא אוטמים את התבנית רק מניחים כדי שלא יהיה חום ישיר מהחלק העליון של התנור). לאחר 40 דקות מסירים את נייר הכסף ואופים 7 דקות נוספות / עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
המרכיבים לתחתית: 200 גרם ביסקוויטים (35 קטנים של פתיבר), 100 גרם חמאה, 3 כפות סוכר, המרכיבים למלית: 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%, 500 גרם גבינת טוב טעם, 2 מיכלי שמנת מתוקה לקצפת, 100 גרם שמנת חמוצה, 1 אינסטנט פודינג וניל, 100 גרם אבקת סוכר (ניתן להמיר בחצי כוס סוכר), 14 גרם ג'לטין (שקית אחת), שליש כוס מים קרים, קופסת אוכמניות משומרות (נמכרות בקופסאות פלסטיק במרכולים) או קונפיטורה אוכמניות לציפוי.
הוראות הכנה: מערבבים את שקית הג'לטין עם שליש כוס מים ומניחים בצד.
מכינים את הבסיס – מכניסים למעבד מזון 200 גרם ביסקוויטים, 100 גרם חמאה מומסת, 3 כפות סוכר וטוחנים עד לקבלת אבקת ביסקווטים לחה. (בערך 2 / 3 דקות). מניחים בתחתית תבנית קפיצים בקוטר 26 ס"מ נייר אפיה, מרפדים את הדפנות בשקף ברוחב 6 ס"מ, מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית התבנית ומניחים בצד.
מכניסים לתוך קערת המיקסר 500 גרם גבינה לבנה, 500 גרם גבינת טוב טעם, 100 גרם שמנת חמוצה, 100 גרם אבקת סוכר, 1 אינסטנט פודינג וניל ומקציפים במהירות גבוה 5 דקות. מוסיפים בהדרגה בזה אחר זה 2 מכלי שמנת מתוקה עד לקבלת קרם יציב. בינתיים מכניסים את הכוס עם הג'לטין לתוך המיקרוגל למשך כ – 25 שניות / עד לקבלת נוזל שקוף וסמיך. כשהנוזל נעשה שקוף מפסיקים את פעילות המיקסר, מוסיפים 3 כפות מהמסה לכוס ומערבבים היטב (כך מבצעים השוואת טמפרטורה). מדליקים את המיקסר, מוסיפים למסה את הנוזל מהכוס בהדרגה ומקציפים 2 דקות / עד להטמעת הג'לטין במסה. יוצקים את המלית על בסיס העוגה, מכניסים למקרר להתייצבות של חצי שעה. לאחר חצי שעה יוצקים את תערובת האוכמניות על העוגה. (במידה והתערובת במרקם של ריבה / נוקשה מכניסים את מלית האוכמניות לקערית, ומדללים אותה עם רבע עד חצי כוס מים. תערובת האוכמניות צריכה להיות סמיכה אך לא נוקשה). מכניסים את העוגה להתייצבות במקרר למשך הלילה.
מרכיבים: 500 גרם גבינה טוב טעם (2 חבילות), 250 גדם גבינה לבנה 9%, 200 גרם חמאה, כוס ורבע סוכר (250 גרם) אם אוהבים פחות מתוק משתמשים רק בכוס סוכר, 30 גרם קמח (3 כפות), 30 גרם קורנפלור (3 כפות),12 דפי פילו, קליפת לימון מגורדת דק מחצי לימון, 2 שקיקים סוכר וניל (20 גרם), כף אבקת סוכר, המרכיבים לדבש: חצי כוס סוכר, רבע כוס מים, מיץ מרבע לימון,
הוראות הכנה: מחממים תנור ל – 180 מעלות.
מכניסים לתוך קערה 500 גרם גבינת טוב טעם, 250 גרם גבינה לבנה, כוס ורבע סוכר, 2 סוכר וניל, 3 כפות קורנפלור, 3 כפות קמח, קליפת לימון מגורדת דק מחצי לימון ומערבבים היטב.
חוצים 12 דפי פילו לרוחב. מכל דף פילו יתקבלו 2 מלבנים. ממיסים 200 גרם חמאה במיקרוגל ומניחים בצד. מניחים מלבן פילו על משטח עבודה, מברישים בחמאה מומסת, מקפלים לריבוע, מניחים כף מתערובת הגבינות בקצה הבצק הקרוב אליכם, מקפלים שליש מהבצק על התערובת, מקפלים למרכז את השוליים, מגלגלים מברישים בחמאה ומניחים את כל אצבעות הפילו בתבנית מרופדת בנייר אפיה. (רצוי בתבנית הברזל של התנור). אופים 40 דקות / עד שהבצק זהוב.
מכינים את הדבש – מכניסים לתוך סיר קטן חצי סוכר, רבע כוס מים, מניחים על להבה בינונית מונמכת, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים מיץ מרבע לימון, מבשלים 7 דקות נוספות ומכבים להבה. לאחר שהבצק נעשה זהוב מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים את הדבש שהתקרר בינתיים על אצבעות הפילו. לאחר שאצבעות הפילו מתקררות לגמרי מפדרים באבקת סוכר.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.