טחינה לבנונית ירוקה
מרכיבים
כוס ורבע טחינה גולמית
עלים מחצי חבילה פטרוזיליה
1 פלפל ירוק חריף גדול
כף גדושה שום כתוש
מיץ מחצי לימון עסיסי
3/4 כפית מלח
כוס ורבע מים קרים
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה גדולה כוס ורבע טחינה גולמית, כוס ורבע מים, עלים מחצי חבילה פטרוזיליה, כף גדושה שום כתוש, פלפל ירוק חריף (ללא העוקץ), מיץ מחצי לימון, 3/4 כפית מלח וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שהטחינה הופכת ירוקה וחלקה. מעבירים למקרר לספיגת הטעמים.(אם אוהבים טחינה דלילה יותר מוסיפים רבע כוס מים וטוחנים שוב)
סלט כרוב גזר ותירס
מרכיבים:
חצי כרוב
3 גזרים בינוניים
1 כוס גרגירי תירס
2 כפות גדושות מיונז
מיץ מחצי לימון
עלים מ – 10 גבעולי שמיר
כפית סוכר
כפית מלח
הוראות הכנה:
פורסים חצי כרוב לרצועות דקות, מעבירים לקערה, שוטפים היטב ומסננים את כל הנוזלים.
מגרדים במגרדת גסה לתוך הקערה 3 גזרים בינוניים. קוצצים דק, דק עלים מ – 10 גבעולי שמיר ומוסיפים לקערה. מוסיפים כוס גרגירי תירס, 2 כפות גדושות מיונז, מיץ מחצי לימון, כפית סוכר, כפית מלח ומערבבים.
סלט פטריות חם
מרכיבים:
2 סלסלות פטריות טריות או 2 קופסאות שימורים קטנות של פטריות חתוכות
1 בצל גדול
כף שטוחה כמון
כפית שטוחה מלח
2 כפות שמן
רבע כוס מים
3 כפות סלט חומוס מוכן איזה שאוהבים
הוראות הכנה:
קוצצים בצל בינוני לקוביות קטנות ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות.
כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל ומערבבים.
חותכים פטריות מ – 2 סלסלאות לרבעים ומניחים בצד (אם משתמשים בפטריות משומרות מסננים מהם את הנוזלים ומניחים בצד.
כשהבצל שקוף מוסיפים את הפטריות ומערבבים עם הבצל.
לאחר כדקה מוסיפים כף שטוחה כמון, כפית שטוחה מלח רבע כוס ומערבבים.
מבשלים 15 דקות ומכבים להבה. (מערבבים מידי פעם)
מסדרים בצלחת 3 כפות חומוס (בתנועה סיבובית כמו בתמונה) מוסיפים את הפטריות החמות ומגישים מיד.
חציל באלדי פיקנטי
מרכיבים:
3 חצילים באלדי גדולים
1 גמבה אדומה
1 פלפל ירוק חריף
4 מלפפונים חמוצים במלח
10 גבעולי פטרוזיליה
כוס וחצי שמן לטיגון
מיץ מחצי לימון
כף מלח גס
הוראות הכנה:
שוטפים את החצילים, מנגבים וקוצצים לקוביות.
שמים במסננת, מפזרים מעל 2 כפות מלח גס ומניחים בצד לחצי שעה לניקוז הנוזלים.
לאחר חצי שעה על להבה בינונית במחבת רחבה מחממים כוס וחצי שמן.
כשהשמן חם מאד לאחר כ – 3 דקות בערך מוסיפים 2 / 3 חופנים של קוביות חציל לשמן, מטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים.
מרפדים קערה בנייר סופג כשקוביות החציל מוכנות מעבירים לקערה עם הנייר הסופג.
בינתיים חותכים גמבה, פלפל חריף ו – 4 מלפפונים חמוצים במלח לקוביות קטנות מאד ומעבירים לקערה אחרת.
קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה עם הפלפלים.
כשמסיימים לטגן את כל קוביות החציל מוסיפים אותם לקערה עם הפלפלים והפטרוזיליה, מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבבים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.