בורגול עם בטטה וחציל
מרכיבים
500 גרם בורגול גס
1 בטטה גדולה
1 חציל גדול
2 בצלים בינוניים
4 כפות רוטב טריאקי
כף רוטב סויה
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
2 כפות שמן
הוראות הכנה
בוררים חצי קילו בורגול גס, מכניסים לקערה, שוטפים פעמים במים קרים, ממלאים את הקערה בהרבה מים (כליטר וחצי) ומניחים בצד ל – 20 דקות.
פורסים 2 בצלים לטבעות ומניחים בצד. חותכים לקוביות לא גדולות חציל גדול ובטטה גדולה ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את קוביות הבטטה וקוביות החציל ומאדים את כל המרכיבים תוך כדי ערבוב והקפצה 15 דקות. לאחר 15 דקות מוסיפים 4 כפות רוטב טריאקי, 2 כפות סויה, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח, מערבבים ומבשלים 15 דקות נוספות / עד שהירקות מתרככים.
מעבירים את הבורגול למסננת ומסננים היטב מהנוזלים. מוסיפים את הבורגול לסיר ומערבבים עם הירקות. מבשלים כ – 10 דקות ומערבבים מידי פעם. טועמים ומתקנים תיבול. (חסרה לכם מליחות תוסיפו כף רוטב סויה, חסרה מתיקות תוסיפו כף טריאקי)
אשפלו קינואה
מרכיבים
כוס קינואה לבנה+רבע כפית מלח
4 גזרים בינוניים
כפית שום כתוש
1 בצל גדול
3 כפות שמן
כף כמון
כפית מלח
חצי כפית כורכום
הוראות הכנה
חוצים את הבצל לשניים וחותכים כל חצי בצל לחצאי טבעות דקות ומניחים בצד.
מגרדים 4 גזרים בינוניים במגרדת גסה ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן כ – 2 דקות.
כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף. (בערך 2 דקות – מערבבים מידי פעם)
מוסיפים את הגזרים המגורדים ומערבבים מטגנים עד שרואים שהגזר משנה את צבעו. (בערך 2 דקות – מערבבים מידי פעם)
כשהגזר משנה את צבעו מוסיפים כף כמון, כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית שום כתוש, מערבבים ומטגנים הכל יחד עוד 2 דקות עד שרואים שכל התבלינים מכסים את הירקות. (מערבבים מידי פעם)
מכבים להבה ומניחים בצד.
בוררים את הקינואה, שוטפים היטב, (לפחות פעמיים) מכניסים לסיר, מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, רבע כפית מלח ומניחים על הלהבה הכי נמוכה בכיריים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 25 דקות / עד שהמים נגמרים והקינואה נפתחת.
כשהקינואה מוכנה מעבירים אותה לקערה הגשה, מוסיפים מעליה את תערובת הגזר, הבצל והתבלינים, מערבבים ומגישים.
אורז בחריפות מעודנת
המרכיבים לאורז
3 כוסות אורז יסמין או בסמטי
4 וחצי כוסות מים רותחים (אם משתמשים באורז בסמטי מוסיפים 5 כוסות מים רותחים)
2 כפות שמן
כפית מלח
המרכיבים לתערובת הירקות
3 קישואים
6 שיני שום
חבילת כוסברה
מיץ מלימון שלם גדול עסיסי
2 פלפל צ'ילי
4 כפות שמן זית עדין
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה מלח
מכינים את האורז – בסיר לא גדול על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים 3 כוסות אורז יסמין, כפית מלח ומערבבים. מנמיכים להבה, מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים, סוגרים מכסה ומבשלים 21 דקות.
מכינים את תערובת הירקות – קוצצים 3 קישואים בינוניים לקוביות בינוניות ומניחים בצד. פורסים 6 שיני שום ו – 2 פלפל צ'ילי ומניחים בצד. קוצצים דק חבילת כוסברה ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן עדין כ – 2 דקות. מוסיפים 6 שיני שום פרוסות מערבבים כחצי דקה ומוסיפים קוביות קטנות מ – 3 קישואים בינוניים. מערבבים ומוסיפים טבעות פלפל צ'ילי מ – 2 פלפלים, חצי כפית כורכום, כפית מלח, מקפיצים ומבשלים עד שקוביות הקישואים מוכנות (כ-20 דקות).
לאחר 20 דקות מוסיפים מיץ מלימון שלם, חבילת כוסברה קצוצה דק, כפית שטוחה מלח, מקפיצים 2 דקות נוספות ומכבים להבה.
מעבירים את האורז לקערת הגשה, יוצקים מעל האורז את תערובת הירקות והתבלינים, מערבבים ומגישים.
תבשיל שעועית ירוקה עם פטריות וקשיו
מרכיבים
חצי חבילה שעועית ירוקה מוקפאת (כ – 400 גרם ואפשר קצת יותר)
2 סלסלות פטריות שמפיניון
חצי כוס אגוזי קשיו קלויים
1 בצל גדול
2 כפות שמן
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
רבע כפית מלח
הוראות הכנה
מכניסים חצי חבילה שעועית ירוקה מוקפאת לתוך קערת זכוכית מכסים במים רותחים ומניחים בצד.
פורסים בצל גדול לחצאי טבעות ומניחים בצד.
בסיר לא גדול על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את חצאי טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
כשהבצל נעשה שקוף מכניסים לסיר את הפטריות הפרוסות, מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות.
לאחר 2 דקות מסננים את הנוזלים מהשעועית הירוקה ומוסיפים לסיר. מבשלים כ – 5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 2 כפות רוטב סויה בסגנון סיני, רבע כפית מלח, מערבבים ומבשלים 10 דקות מקפיצים את הירקות מידי פעם. לאחר 10 דקות. מוסיפים חצי כוס אגוזי קשיו מקפיצים פעמיים שלוש ומכבים להבה.
ירקות ברוטב ברבקיו בתנור
מרכיבים
1 תפוח אדמה גדול
1 חציל גדול
2 בצלים בינוניים
2 פלפלים אדומים
2 קלחי תירס
2 קישואים
5 גזרים בינוניים
שיני שום מראש שום שלם
5 כפות רוטב ברבקיו
2 כפות שמן
כפית ורבע מלח
הוראות הכנה
חותכים 2 קלחי תירס לטבעות בעובי של 3 גרגירים ומעבירים לקערה.
חותכים לקוביות חציל גדול, 2 תפוחי אדמה, 2 פלפלים אדומים, 2 קישואים ומוסיפים לקערה.
מחלקים 2 גזרים בינוניים ל – 3 ומוסיפים לקערה.
מחלקים 2 בצלים ל – 6 ומוסיפים לקערה.
מוסיפים שיני שום מראש שום שלם, 5 כפות רוטב ברבקיו, 2 כפות שמן, כפית ורבע מלח, מערבבים היטב, מעבירים לתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים שעה וחצי ב – 200 מעלות חום.
לאחר שעה וחצי מסירים את נייר הכסף ואופים 10 דקות נוספות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.