כדורי עוף וירקות בסגנון אסייתי, מתכון עם מינימום שמן ומקסימום טעמים.
26/11/2017 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 13.6 א' צפיות
- 24 מרכיבים
- 40 דקות
- 6 מנות
- קל
מכניסים לתוך המאסטר סלייסר 1 בצל גדול, עלים מחצי חבילה כוסברה, עלים מחצי חבילה פטרוזיליה, קוצצים דק ומעבירים לקערה. מוסיפים חצי קילו חזה עוף טחון, ביצה, 3 כפות קמח מצה, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, כפית שטוחה מלח, מערבבים היטב ומניחים בצד.
חותכים לרצועות 2 פלפלים אדומים, 2 פלפלים ירוקים, 2 פלפלים צהובים ומניחים בצד. חותכים 2 גזרים גדולים ל"גפרורים" ומניחים בצד. מסננים את הנוזלים מקופסת שימורי התירס גמדי, חותכים כל תירס ל – 3 טבעות עבות ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים את כל הירקות החתוכים ומטגנים כ – 4 דקות / עד שרואים שהירקות מעט התרככו. מוסיפים חצי כוס מים רותחים, 4 כפות רוטב סויה, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, כפית שטוחה מלח ומערבבים. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. (אם אוהבים מוסיפים כפית ג'ינג'ר טרי מגורד ופלפל חריף קטן קצוץ לטבעות דקות).
יוצרים כדורים מתערבות העוף הטחון ומכניסים לסיר. לאחר שמכניסים את כדור העוף האחרון, מנערים בעדינות את הסיר כדי שהרוטב ירטיב את כדורי העוף, סוגרים מכסה, מבשלים חצי שעה ומכבים להבה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.