02/12/2021 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 4.4 א' צפיות
- 15 מרכיבים
- 150 דקות
- 6 מנות
- בינוני
קוצצים בצל גדול לקוביות, מעבירים לקערית ומניחים בצד. מגרדים במגרדת גסה, לתוך קערית, 2 עגבניות גדולות ומניחים בצד. חותכים 2 תפוחי אדמה גדולים לקוביות ומניחים בצד. פורסים דק 2 גבעולי סלרי עם העלים ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה גבוה, מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם, מכניסים לסיר את קוביות הבשר וצורבים אותן מכל הצדדים. בסיום, מוציאים את הבשר מהסיר לקערה, שוטפים את הסיר ומחזירים לכיריים.
מחממים את הסיר דקה על להבה גבוה. לאחר דקה, מכניסים לסיר 2 כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף וזהוב בקצוות. מוסיפים לסיר כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים. מוסיפים את השעועית הלבנה, 4 עלי דפנה, מערבבים, מוסיפים 5 כוסות מים רותחים, 240 גרם רסק עגבניות, את העגבניות המגורדות, הסלרי הקצוץ, מערבבים, ממתינים לרתיחה, מוסיפים כפית שטוחה סודה לשתיה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים שעתיים.
לאחר שעתיים מוסיפים 2 כפות אבקת מרק עוף, 2 כפיות מלח, את קוביות תפוחי האדמה, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים והבשר נימוח, בערך חצי שעה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.