10/11/2014 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 19.7 א' צפיות
- 16 מרכיבים
- 90 דקות
- 6 מנות
- בינוני
בוררים כוס ורבע עדשים ירוקות ומשרים אותן בהרבה מים למהלך לילה. (למחרת מתקבלות 2 וחצי כוסות עדשים)
קוצצים 2 בצלים גדולים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
פורסים דק 2 בצלים ירוקים (רק החלק הירוק) ומכניסים לקערה,
קוצצים דק עלים מ – 3 גבעולי סלרי, עלים מרבע חבילה פטרוזיליה, עלים מרבע חבילה כוסברה מוסיפים לקערה ומניחים בצד.
מקלפים 2 קישואים, קוצצים לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
מגרדים 2 עגבניות במגרדת גסה ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות.
כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
כשהבצל נהיה שקוף מכניסים לסיר את קוביות הקישואים, מערבבים ומטגנים כ – 2 דקות.
מוסיפים את כל הירוקים, העגבניות המגורדות ומערבבים.
מסננים את העדשים מהנוזלים, מוסיפים לסיר ומערבבים.
מוסיפים 2 ליטר מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
אחרי שמנמיכים להבה מוסיפים כפית כמון, כפית כורכום, כפית מלח, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, כפית שום כתוש ומערבבים.
לאחר שהמרק על להבה בינונית שעה מורידים מהכיריים, מכניסים לסיר בלנדר מוט וטוחנים את המרק ב 8 פולסים קצרים (לא יותר!), מחזירים את הסיר לכיריים ומבשלים חצי שעה נוספת / עד שהעדשים רכות. (מערבבים את המרק מידי פעם)
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.