15/11/2015 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 146.6 א' צפיות
- 11 מרכיבים
- 120 דקות
- 6 מנות
- קל
- 3 תגובות
משרים 300 גרם גרגירי חומוס בהרבה מים 10 שעות.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים את גרגירי החומוס ומקפיצים כדקה. מוסיפים 2 כוסות וחצי מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים חצי כפית סודה לשתיה, כפית גדושה כמון, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום ומבשלים שעה.
לאחר שעה קוצצים דק חצי חבילה כוסברה ומוסיפים לסיר. מוסיפים כפית מלח, 5 שיני שום כתושות, מערבבים ומבשלים שעה נוספת / עד שגרגירי החומוס נימוחים. אם רואים שנגמרים המים בסיר מוסיפים עוד רבע כוס. עד סוף הבישול המים אמורים להתאדות לגמרי.
סנפרוסט – מרתיחים רתיחה קצרה / עד שהחומוס מוכן וממשיכים לפי המתכון..שימורים – שוטפים, מסננים ומשתמשים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.