14/05/2014 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 6.8 א' צפיות
- 16 מרכיבים
- 45 דקות
- 10 מנות
- בינוני
קוצצים בצל גדול לקוביות קטנות.
על להבה בינונית, במחבת רחבה, מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות .
כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את הבצל למחבת ומערבבים.
מטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
כשהבצל שקוף מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עם הבצל.
מוסיפים כף גדושה בהרט, חצי כפית פלפל אנגלי, וכפית שטוחה מלח.
בוחשים כל הזמן ומועכים עם מועך תפו"א או מזלג את הבשר עד שרואים שהוא משנה את צבעו והתבלינים והבצל מתמזגים עם הבשר.
מכבים להבה ומניחים לצינון.
כשהמילוי מתקרר שופכים את כל הנוזלים שהצטברו.
מכינים את הלחמניות – מכניסים כף מלח לתוך קערה.
מנפים קילו קמח על המלח.
מוסיפים 3 כפות סוכר, כף וחצי שמרים ומערבבים מבלי להגיע למלח שבתחתית הקערה.
מוסיפים 2 וחצי כוסות מים פושרים מעט חמימים ולשים את הבצק עד שהבצק נהיה גמיש ומעט דביק.
מוסיפים 3/4 כוס שמן ולשים היטב עד לקבלת כדור חלק וגמיש.
מורחים את הכדור במעט שמן, מכסים את הקערה בניילון נצמד לחצי שעה / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר חצי שעה מחלקים את הבצק ל – 10 כדורים. (כשהבשר התקרר)
משטחים כל כדור לעלה עבה וממליאים במלית הבשר.
מקפלים את הבצק מכל הכיוונים למרכז וסוגרים לכדור כך עם כל הכדורים.
מניחים על גבי תבנית גדולה נייר אפיה ומניחים מעליו את הלחמניות להתפחה של חצי שעה.
מחממים את התנור ל – 180 מעלות.
לאחר שהכדורים תפחו בתבנית מורחים עליהם חלמון ביצה ומפזרים שומשום.
מעבירים לתנור ל – 45 דקות / עד שרואים שהלחמניות תפוחות וזהובות
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.