17/12/2014 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 28.4 א' צפיות
- 7 מרכיבים
- 40 דקות
- 40 מנות
- קלי קלות
- 2 תגובות
מחממים תנור ל – 180 מעלות.
מנפים 450 גרם קמח תופח לקערה. מוסיפים כוס טחינה גולמית, כוס סוכר, 2 סוכר וניל, 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, כפית תמצית שקדים ולשים עד לקבלת בצק פירורי.
יוצרים מהבצק כדורים. דוחסים את הבצק הפירורי, מגלגלים בין הידיים עד לקבלת כדור נוקשה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. (כך עם יתר הבצק)
מכניסים לתנור ל – 18 דקות. אמורה להתקבל עוגיה בהירה וסדוקה. כשרואים שחלקה העליון של העוגיה אינו לח והיא סדוקה מוציאים מהתנור.
מצננים לגמרי, מנפים מעל העוגיות אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום.
העוגיות מצוינות חוץ מהמתיקות שלהן, יצא מתוק בטירוף,ממליצה להפחית את כמות הסוכר שמתי 2 כוסות קמח לבן ואחת מלא , לא השפיע על הטעם
תודה עינת. לגבי המתיקות חשוב לציין שבכל עוגיה יש 5 גרם סוכר, מתיקות זה עניין של טעם.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.