יחסי נפח במיליליטרים (נוזלים) – סט מידה אוניברסלי / כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית (כמו בתמונה)
1 כוס נוזל – לדוגמה מים, חלב, שמן = 240 מיליליטר = 16 כפות
3/4 כוס נוזל = 180 מיליליטר = 12 כפות
1/2 כוס נוזל = 120 מיליליטר = 8 כפות
1/3 כוס נוזל = 80 מיליליטר = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס נוזל = 60 מיליליטר = 4 כפות
כוס חד פעמית שתיה קרה נוזל = 180 מיליליטר = 12 כפות
כוס חד פעמית שתיה חמה נוזל = 200 מיליליטר = 13 כפות + כפית
1 כף נוזל = 15 מיליליטר = 3 כפות
2 כפות נוזל = 30 מיליליטר = 1/8 כוס
1 כפית נוזל = 5 מ"ל
יחסי משקל בגרמים – סט מידה אוניברסלי / כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית (כמו בתמונה)
כוס קמח לבן = 140 גרם
כוס קמח תופח = 140 גרם
כוס קקאו = 140 גרם
כוס קמח מצה דק לעוגות = 140 גרם
כוס קמח תפוחי אדמה = 140 גרם
כוס אבקת סוכר = 120 גרם
כוס קמח מלא = 125 גרם
כוס קורנפלור = 140 גרם
כוס סוכר = 200 גרם
כוס סוכר חום דחוס = 240 גרם
כוס סוכר חום דמררה = 180 גרם
כוס סולת = 160 גרם
כוס חמאה = 240 גרם
כוס דבש = 360 גרם
כוס סילאן = 360 גרם
כוס ריבה = 330 גרם
כוס קוקוס = 100 גרם
כוס שוקולית = 120 גרם
כוס אגוזים / שקדים, קצוצים = 100 גרם
כוס פירות יבשים, קצוצים = 150 גרם
כוס ריבה = 330 גרם
כוס דבש = 360 גרם
כוס שמן = 200 גרם
כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם
כף קמח לבן = 10 גרם
כף סוכר = 20 גרם
כף אבקת סוכר = 8 גרם
כף סוכר חום קלאסי (הדביק) = 15 גרם
כף אבקת אפיה – 8 גרם
כף סודה לשתיה – 8 גרם
כף שמרים יבשים – 10 גרם
כף מלח = 20 גרם
כף קורנפלור = 8 גרם
טבלת המרה לבישול ואפיה מהווה תחליף לשימוש במשקל ביתי.
המרת מידות חום (בקירוב)
C° – מעלות צלזיוס °F – פרנהייט סימון בתנור המשמעות
0 32 חום נמוך מאד מאד
60 140 חום נמוך מאד מאד
100 210 1 חום נמוך מאד
120 250 1 חום נמוך מאד
135 275 2 חום נמוך
150 300 2 חום נמוך
160 320 3 חום נמוך – בינוני
170 340 3 חום בינוני
180 355 4 חום בינוני
190 375 5 חום בינוני – גבוה
200 390 6 חום בינוני – גבוה
210 410 7 חום גבוה
220 430 7 חום גבוה
230 445 8 חום גבוה מאד
245 475 9 חום גבוה מאד
ב"ה
שלום,
כמה גרמים יש בכוס חד פעמית לשתיה חמה(של 240 מ"ל)?
וכמה גרמים יש בכוס חד פעמי לשתיה קרה?
אני מחפשת מדידה לגרמים. יש כוס מדידה לגרם(לא למ"ל)
לדג':כמה כוסות זה 400 גר קורנפלקס?
אודה לתשובתך,
תודה!!
עדיף להשתמש במשקל. למשל כוס 240 מיליליטר, אם תכניסי לתוכה סוכר, המשקל יהיה 200 גרם, אם תכניסי קמח, הקמח ישקול 140 גרם. אם תכניסי צמר גפן מתוק זה ישקול אולי 30 גרם. לכן, באפיה יש חשיבות גדולה בשקילה מדויקת של המרכיבים.
היי שפרה,הסט שנראה למעלה זה לדעתך הכי מדויק???? אני בדרך כלל משתמשת ליבשים ולנוזלים….מקווה שעושה נכון????
היי שיפרה.עכשיו מדדתי מים בכוס חד פעמית חמה.הכמות שווה ל250 מ"ל.ואת רשמת 200 מ"ל.אודה לתשובתך
הי אתי, בדקתי את העניין, יש שלושה גדלים לכוסות הללו. 200, 240, 330. הכוס הממוצעת שווה ל – 240 מיליליטר לא ל – 250, תבדקי…
מדהים!!!\r\nתודה רבה זה מאוד עוזר במטבח גם למי שאוהב לשקול כל דבר( כמוני) וגם למי שעובד לפי כוסות.\r\nכל הכבוד על המחשבה והשיתוף!!!
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.