מרכיבים
חסה שלמה צעירה ובהירה (ללא עלים בצבע ירוק כהה – יש במרכולים)
מארז עלי בייבי (300 גרם)
כוס נבטוטי חמניה
2 יחידות אבוקדו בינוני
המרכיבים לרוטב
כף גדושה חרדל (ללא גרגירים)
2 כפות דבש
מיץ מחצי לימון
קורט מלח
הוראות הכנה
שוטפים את החסה, פורסים לרצועות דקות ומעבירים לקערה. מוסיפים מארז עלי בייבי, כוס נבטוטי חמניה ומערבבים בעזרת הידיים.
מכניסים לצנצנת את מרכיבי הרוטב: כף חרדל, 2 כפות דבש, מיץ מחצי לימון עסיסי, רבע כפית מלח, סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב.
חוצים את האבוקדו, חותכים לפלחים גסים (כמו בתמונה ומוסיפים לקערה. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב אך בעדינות ומגישים.
מרכיבים
4 סלקים בינוניים
2 כפות חומץ
1 כף שמן
1 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
הוראות הכנה
מכניסים לסיר מלא מים 4 סלקים בינוניים ומבשלים על להבה בינונית כ – 30 דקות עד שהסלקים מתרככים. מוציאים מהסיר ומניחים בצד לצינון.
לאחר שהסלקים הצטננו חותכים אותם לקוביות בינוניות בסכין גלי או מגרדים במגרדת גסה לתוך קערה. מוסיפים 2 כפות חומץ, מיץ מחצי לימון, כףך שמן , כפית מלח ומערבבים.
מרכיבים
חצי כרוב לבן
2 גזרים בינוניים
1 שומר גדול
עלים מ – 5 גבעולי פטרוזילה
כף שמן קנולה או חמניות
מיץ מחצי לימון
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
פורסים חצי כרוב לבן לרצועות דקות בעזרת מנדולינה לתוך קערה גדולה .
מסירים את הגבעולים מהשומר ופורסים בעזרת מנדולינה לרצועות דקות לתוך הקערה.
שוטפים היטב את רצועות הכרוב והשומר ומנקזים את הנוזלים.
מקלפים 2 גזרים בינוניים, מגרדים במגרדת גסה ומעבירים לקערה.
קוצצים דק עלים מ – 5 גבעולי פטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים כף שמן קנולה או חמניות, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, מיץ מחצי לימון ומערבבים.
מרכיבים
2 סלסלות פטריות
1 בצל סגול גדול
1 פלפל אדום גדול
2 כפות שמן
מיץ מלימון שלם
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
שוטפים את הפטריות ובעזרת מנדולינה פורסים לפרוסות בינוניות (לא דקות) ומעבירים לקערה.
חוצים בצל סגול ל – 2, פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.
פורסים לרצועות דקות פלפל אדום ומוסיפים לקערה. מוסיפים 2 כפות שמן, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס ומערבבים.
מרכיבים
חצי חסה
מארז עלי בייבי (300 גרם)
12 עגבניות שרי תמר
חצי כוס אגוזי מלך
2 כפות דבש
כף חרדל
מיץ מחצי לימון עסיסי
כף חומץ
חצי כפית מלח
הוראות הכנה
שוטפים היטב עלים מחצי חסה, חותכים לפיסות לא גדולות ומעבירים לקערה, מוסיפים 300 גרם עלי בייבי וחצי כוס אגוזי מלך חתוכים גס. חוצים 12 עגבניות שרי ל – 2 לאורכן ומוסיפים לקערה. מכניסים לתוך קערית 1 כף חרדל, 1 כף חומץ, 2 כפות דבש, מיץ מחצי לימון, חצי כפית מלח וטורפים היטב עם מטרפה. יוצקים את הרוטב על הסלט לפני ההגשה ומערבבים.
מרכיבים
סלרי עלים שלם כ- 11 גבעולים עם העלים
100 גרם פקאן סיני
100 גרם שקדים פרוסים
100 גרם חמוציות ללא סוכר
מיץ מחצי לימון עסיסי
3 כפות שמן
כף סוכר
חצי כפית מלח (טועמים אם חסר מוסיפים עוד)
הוראות הכנה
שוטפים את גבעולי הסלרי היטב, מפרידים מהעלים, פורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה ומעבירים לקערה. (אם אין מנדולינה פורסים דק בעזרת סכין חדה)
קוצצים דק את עלי הסלרי ומוסיפים לקערה. מוסיפים לקערה 100 גרם פקאן סיני, 100 גרם שקדים פרוסים, 100 גרם חמוציות ללא סוכר, כף סוכר, 3 כפות שמן, מיץ מחצי לימון עסיסי, חצי כפית מלח ומערבבים. משאירים למנוחה של 5 דקות לפחות לספיגת הטעמים ומגישים.
בוקר טוב,\r\nניסיתי להדפיס את המתכונים אבל הכתב מאוד קטן\r\nאיך אפשר להגדיל את הכתב\r\nתודה שרי
הפונט הוא פונט סטנדרטי . תוכלי לשלוח לי צילום מסך בפרטי (בפייסבוק או במייל) שאציץ.
המתכונים נפלאים. שאלה. מדוע לא ניתן לשמור אותם בתיקיה במחשב. זה נחסם.\r\nתודה וחג שמח
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.