תבשיל עוף עם פול ותחתיות ארטישוק
מרכיבים
4 ירכיים עוף
3 כוסות פול ירוק מוקפא
600 גרם תחתיות ארטישוק מוקפאות (בערך 8 יחידות)
3 יחידות פלפל אדום מתוק יבש
כף גדושה לימון כבוש (אני קניתי מוכן מהמרכול)
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית שטוחה מלח (טועמים אם חסר מוסיפים)
3 כפות שמן
2 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים את חלקי העוף כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר ומטגנים 5 דקות. מזיזים מידי פעם את חלקי העוף שלא ידבקו לתחתית הסיר. לאחר 5 דקות הופכים את חלקי העוף, מטגנים 5 דקות נוספות, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
מוסיפים 3 פלפלים יבשים מתוקים, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית כורכום, 1 כפית כמון, 1 כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף גדושה לימון כבוש, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים שעה ורבע. לאחר שעה ורבע טועמים, אם חסרה מליחות מוסיפים עוד חצי כפית מלח.
לאחר שעה שהעוף מתבשל בסיר מפשירים בקערה 3 כוסות פול מוקפא ו – 600 גרם תחתיות ארטישוק (בערך 8 יחידות). לאחר שתחתיות הארטישוק מפשירות מסננים מהן את הנוזלים, חותכים לרצועות עבות ומוסיפים לסיר יחד עם הפול. מנערים מעט את הסיר ומבשלים חצי שעה נוספת / עד שתחתיות הארטישוק רכות.
עוף בשזיפים
מרכיבים
6 ירכיים עוף או כל חלק אחר שאוהבים
כוס שזיפים מיובשים ללא גלעינים.
1 בטטה בינונית
5 כפות רוטב טריאקי (אם אין בבית ניתן להשתמש ברוטב סויה תבלון)
כפית פפריקה מתוקה.
2 כפות דבש
הוראות הכנה
מקלפים בטטה בינונית, פורסים לטבעות ומכניסים בקערה.
מוסיפים לקערה 6 חלקי העוף.
מוסיפים 5 כפות רוטב טריאקי, 2 כפות דבש, כפית פפריקה מתוקה, כוס שזיפים מיובשים ומערבבים.
מכניסים לתוך תבנית כוס מים, מסדרים מעל המים את טבעות הבטטה, חלקי העוף והשזיפים.
שופכים את כל הרוטב הנותר מהקערה על חלקי העוף ומכסים בנייר כסף.
מכניסים לתנור ואופים שעה וחצי ב – 200 מעלות חום.
לאחר שעה וחצי מסירים את נייר הכסף ואופים עוד רבע שעה / עד שהעוף משחים.
עוף ברוטב סויה ודבש
מרכיבים
4 ירכיים עוף טריים מנוקים ושטופים (או כל חלק אחר בעוף)
ראש שום שלם
2 כפות דבש
6 כפות סויה תבלון
שקית קוקי
הוראות הכנה
מכניסים לקערה גדולה 2 כפות דבש ו – 6 כפות רוטב סויה תבלון ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.
מוסיפים את הירכיים ומערבבים עם הרוטב עד שרואים שהדבש והסויה מכסים את הירכיים.
מניחים שקית קוקי בתבנית ומכניסים לתוכה את חלקי העוף. יוצקים מעל חלקי העוף את הנוזלים שנותרו בקערה.
שוטפים ראש השום, חותכים את חלקו העליון ומניחים בין חלקי העוף.
סוגרים היטב את שקית הקוקי ומכניסים לשלב השני התחתון של תנור שחומם ל- 200 מעלות.
לאחר שעה ורבע, חותכים בעזרת סכין פתח לא גדול בערך 10 ס"מ לאורכה של השקית בחלקה העליון ומחזירים לתנור. לאחר 10 דקות / כשהעוף השחים העוף מוכן.
עוף ותפודים בפפריקה ודבש
מרכיבים
5 ירכיים עוף מנוקים ושטופים (או כל חלק אחר בעוף שאוהבים)
כפית פפריקה מתוקה בשמן (ניתן להשתמש גם פפריקה רגילה)
10 שיני שום
1 בצל
שקית תפודים
כפית שטוחה מלח
כף אבקת מרק עוף
½ כפית פלפל שחור
כף דבש
כף שמן
½ כוס מים
שקית קוקי גדולה
הוראות הכנה
מכניסים לקערה גדולה 10 שיני שום, חצי כוס מים, כף שמן, כפית פפריקה מתוקה, כף דבש, כף מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח ובעזרת כף מערבבים.
מקלפים את התפודים ומוסיפים לקערה. מקלפים את הבצל חותכים לרבעים ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את חלקי העוף והבצל ומערבבים עם הידיים עד שהתיבול יכסה את חלקי העוף והתפודים.
מכניסים לשקית קוקי את חלקי העוף הבצל והתפודים ויוצקים מעליהם את הרוטב שנותר בקערה. מניחים את שקית הקוקי עם העופות בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לשעה וחצי.
לאחר שעה וחצי חותכים את חלקה העליון של שקית הקוקי בעזרת סכין ואופים רבע שעה נוספת / עד שהתפודים זהובים ורכים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.