21/04/2014 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 13.3 א' צפיות
- 22 מרכיבים
- 70 דקות
- 9 מנות
- בינוני
מכינים את התבשיל – בסיר רחב (רצוי סוטאג') על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. בינתיים חוצים 2 בצלים ופורסים לחצאי טבעות דקות. כשהשמן חם מוסיפים את הבצלים לסיר, מערבבים ומטגנים עד שהבצלים שקופים. מוסיפים כפית מלח, כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור גרוס ומערבבים היטב. לאחר דקה מוסיפים את חלקי העוף כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר. מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 10 דקות. לאחר 10 דקות הופכים את חלקי העוף, סוגרים מכסה ומבשלים 10 דקות נוספות.
לאחר 10 דקות שוב הופכים את חלקי העוף, מוסיפים כוס מים רותחים, סוגרים מכסה ומבשלים שעה. בינתיים מקלפים וחותכים לקוביות 2 תפוחי אדמה, 2 בטטות ומניחים בצד.
לאחר שעה מכינים את כדורי העוף – חותכים בצל אחד לקוביות קטנות ומכנסים לקערה. קוצצים דק עלים מרבע חבילה כוסברה, עלים מרבע חבילה פטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מוסיפים לקערה 600 גרם חזה עוף טחון, 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם, ביצה, 1 כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים כ – 11 כדורי עוף, מכניסים אותם לסיר בין חלקי העוף סוגרים מכסה ומבשלים 10 דקות. לאחר 10 דקות מוציאים את חלקי העוף מהסיר, הופכים את כדורי העוף, מוסיפים קוביות משני תפוחי אדמה, קוביות משני בטטות בינוניות ומחזירים את חלקי העוף לסיר מעל תפוחי האדמה והבטטות. מבשלים כחצי שעה / 40 דקות, עד שתפוחי האדמה והבטטות רכים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.