פוקאצ'ה עם זיתי קלמטה וצ'ילי גרוס. כל ביס יותר טעים מקודמו.
14/01/2017 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 18.6 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 15 דקות
- 4 מנות
- קל
מכניסים לתוך קערת המיקסר כף גדושה מלח, מעל המלח מנפים קילו קמח, מוסיפים 2 כפות שמרים, 3 כפות סוכר ומערבבים. (כן!!! גם את המלח) ומתחילים ללוש עם וו לישה.
מוסיפים בהדרגה 3 ורבע כוסות מים פושרים מעט חמימים, לאחר מכן חצי כוס שמן פחות 2 כפות ומעבדים 10 דקות במיקסר. (לא פחות!!) הבצק גמיש ומעט דביק. מכסים בנילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח כ – 40 דקות.
לאחר 40 דקות משמנים את הידיים ומשטח עבודה בנדיבות, מחלקים את הבצק ל – 8 כדורים, משמנים אותם, מכסים בנילון נצמד לא מהודק לבצק (אפשר של הקניות) ומתפיחים על להכפלת הנפח. (בערך רבע שעה)
בינתיים מחממים תנור ל – 200 מעלות, ומתחילים לרדד את הפוקאצ'ות, מותחים כל כדור לאליפסה בעזרת הידיים, מורחים על כל פוקאצ'ה שמן זית בנדיבות, מניחים בתפזרת חצאי זיתי קלמטה, חצי כפית פלפל צ'ילי גרוס, קורט מלח גס ומניחים למנוחה של 10 דקות.
לאחר 10 דקות אופים את הפוקאצ'ות כ – 15 דקות / עד שהפוקאצ'ות זהובות.
הערה – יש לדייק בכמויות הנוזלים והשמן, חובה ללוש במיקסר 10 דקות. אפשר ללוש גם בידיים (ספורט אף פעם לא מזיק לאף אחד), הבצק אמור להיות רך, נשפך ולא דביק בסוף התהליך.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.