מרק חרירה צמחוני
מרכיבים
2 בצלים גדולים
כוס גרגירי חומוס ענק (להשרות לילה קודם בהרבה מים – למחרת מתקבלות 2 כוסות)
כוס עדשים ירוקות
2 עגבניות גדולות
2 גבעולי סלרי עם העלים
רבע חבילה פטרוזיליה
רבע חבילה כוסברה
חצי כפית פלפל שחור
כפית כמון
חצי כפית כורכום
כפית וחצי מלח
2 כפות שמן
ליטר וחצי מים רותחים
כף גדושה אבקת מרק בטעם עוף (פרווה / לא בשרי)
250 גרם אטריות דקות מוכנות לפי הוראות היצרן
מיץ מחצי לימון
הוראות הכנה
קוצצים 2 בצלים גדולים לקוביות קטנות ומניחים בקערית בצד.
קוצצים 2 גבעולי סלרי לחצאי טבעות דקות ומוסיפים לקערית עם הבצל. (בעלים נשתמש בשלב מאוחר יותר)
מגרדים 2 עגבניות גדולות במגרדת גסה ומניחים בצד.
בוררים ושוטפים 2 כוסות חומוס, גרגירים וכוס עדשים ירוקות ומניחים בצד.
בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות.
כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל והסלרי לסיר. לאחר דקה מערבבים את הבצל והסלרי עם השמן ומבשלים עד שהבצל הופך לשקוף. (2 דקות)
מוסיפים 2 עגבניות מגורדות, 2 כוסות חומוס גרגירים, כוס עדשים ירוקות ומערבבים.
אחרי כ – 2 דקות מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים, חצי כפית פלפל שחור,כפית כמון, חצי כפית כורכום, מערבבים מנמיכים להבה ומבשלים שעה.
קוצצים דק עלים מרבע חבילה פטרוזיליה, רבע חבילה כוסברה ומשני גבעולי הסלרי שקצצנו קודם לכן ומניחים בצד.
לאחר שעה מוסיפים לסיר את כל הירק הקצוץ (פטרוזיליה, עלי סלרי וכוסברה), כפית וחצי מלח, כף אבקת מרק בטעם עוף ומבשלים עוד שעה / עד שהחומוס רך.
מבשלים 250 גרם איטריות דקות לפי הוראות היצרן ומסננים.
מגישים את המרק: שמים בצלחת 2 כפות אטריות דקות מוכנות, 2 מצקות מרק וסוחטים מעל רבע לימון. (אם אוהבים)
אורז עם פול / פולייה בג'ורה
מרכיבים
3 כוסות אורז בסמטי
600 גרם פול מוקפא
1 חבילה גדולה כוסברה
4 בצלים ירוקים
1 בצל גדול
כף וחצי כמון
חצי כפית פלפל שחור
כפית וחצי מלח
3 כפות שמן
3 כפות שום כתוש
הוראות הכנה
מרתיחים 800 גרם פול מוקפא עם הרבה מים (לפחות 8 כוסות), מוסיפים כפית מלח, כפית כמון ומבשלים 25 דקות / עד לריכוך ומכבים להבה. מוציאים את הפול לקערה ושומרים את הנוזלים.
בינתיים קוצצים לקוביות קטנות 2 בצלים ומניחים בצד. קוצצים לטבעות דקות 4 בצלים ירוקים ומניחים בצד. קוצצים דק חבילת כוסברה גדולה ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן כדקה וחצי. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף, מוסיפים טבעות בצל ירוק, מערבבים ומטגנים דקה. מוסיפים 3 כפות גדושות שום כתוש ומערבבים. מוסיפים את הפול, מערבבים, מוסיפים כף וחצי כמון, כפית פלפל שחור, כפית וחצי מלח, מערבבים מבשלים 4 דקות ומכבים להבה.
בסיר רחב אחר על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן דקה. מוסיפים לשמן 3 כוסות אורז בסמטי ומערבבים. מוסיפים את תערובת הפול והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים 4 +3/4 כוסות מהנוזלים שבסיר, מערבבים, מכסים במכסה ומבשלים 22 דקות. טועמים את הנוזלים בסיר לאחר כ – 4 דקות אם חסרה מליחות מוסיפים חצי כפית מלח. אם חסר תיבול מוסיפים כפית כמון ומערבבים.
תבשיל עוף עם בצל סגול ובטטה
מרכיבים
5 ירכיים עוף
4 בצלים סגולים בינוניים
2 בטטות בינוניות
שיני שום מראש שום שלם
חצי כפית פלפל אנגלי
כפית שטוחה כמון
כף אבקת מרק עוף
כפית כורכום
חצי כפית מלח
2 כפות שמן
כוס מים רותחים
הוראות הכנה
פורסים 4 בצלים סגולים לטבעות ומניחים בצד. חוצים 2 בטטות לאורכן, פורסים לחצאי טבעות ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מכניסים לסיר את טבעות הבצל ומטגנים רבע שעה תוך כדי ערבוב מידי פעם, מוסיפים את שיני השום ומערבבים.
לאחר רבע שעה מוסיפים 5 ירכיים עוף כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר ומבשלים 3 דקות מכל צד. לאחר 6 דקות מוסיפים כוס מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מוסיפים חצי כפית פלפל אנגלי, כף אבקת מרק עוף, כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, חצי כפית מלח, מערבבים ומבשלים 40 דקות עם מכסה סגור. לאחר 40 דקות שוב הופכים את העופות כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר (כדי שיקבלו צבע סקסי) ומבשלים 20 דקות נוספות.
לאחר 20 דקות, פעם אחרונה, הופכים את חלקי העוף, מוסיפים את חצאי טבעות הבטטה ומבשלים חצי שעה נוספת / עד שהבטטות רכות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.