עוף ותפודים בפפריקה ודבש שכדאי לשמור לימים שבהם רוצים ארוחה טובה בלי לעמוד שעות במטבח. מכינים תיבול אחד, מערבבים עם העוף והתפודים ומכניסים הכול לשקית קוקי.
הדבש מוסיף מתיקות עדינה, הפפריקה נותנת צבע וטעם, והשום מחזק את הרוטב. גם הבצל נכנס לשקית ומתרכך במהלך האפיה.
עוף ותפודים בפפריקה ודבש
מתחילים עם השום והתיבול. מערבבים מים, שמן, פפריקה, דבש, אבקת מרק עוף, מלח ופלפל. מכניסים לקערה את התפודים, הבצל וחלקי העוף ומערבבים היטב בידיים.
חשוב לערבב עד שכל חלקי העוף והתפודים מקבלים שכבה של תיבול. הרוטב שנשאר בקערה נכנס גם הוא לשקית, כך ששום טיפה מהטעם לא הולכת לאיבוד.
עוף ותפודים בשקית קוקי
מכניסים את העוף, הבצל והתפודים לשקית קוקי. יוצקים פנימה את שארית הרוטב וסוגרים היטב.
אופים את השקית בתנור שחומם ל־180 מעלות במשך שעה וחצי. בזמן הזה העוף מתבשל בתוך האדים והרוטב, והתפודים מתרככים וסופגים את התיבול.
אחרי שעה וחצי פותחים את חלקה העליון של השקית ומחזירים את התבנית לתנור. רבע שעה נוספת של צלייה נותנת לתפודים צבע זהוב ומעמיקה את הטעם של העוף.
השלב האחרון חשוב במיוחד. אחרי הבישול בשקית, הצלייה הפתוחה נותנת לעוף ולתפודים את הצבע שאנחנו מחפשים.
מגישים את העוף חם, עם התפודים והבצל והרוטב שנשאר בתבנית. הדבש לא משתלט על המנה, אלא נותן לתיבול כולו נגיעה מתקתקה ומאוזנת.
זה מתכון עם מעט עבודה והרבה תמורה. מכינים, מכניסים לתנור ונותנים לזמן לעשות את שלו. בסוף מקבלים ארוחה שלמה מתבנית אחת, עם מינימום כלים לשטיפה ומקסימום ריח טוב מהתנור.
- 20.5 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 90 דקות
- 5 מנות
- קל

רשימת מרכיבים












