עוגיות מדלן שקדים בטעם מודגש של שקדים
עוגיות מדלן שקדים הן גרסה מיוחדת לעוגיות הצרפתיות המוכרות. כאן השקדים מקבלים מקום מרכזי, גם בבלילה וגם בציפוי. החמאה המומסת מוסיפה טעם עשיר, ותמצית השקדים מחזקת את הארומה.
ההכנה מתחילה בערבוב החומרים היבשים. מערבבים קמח שקדים עם קמח רגיל ואבקת אפייה. ממיסים את החמאה בנפרד ומניחים לה להתקרר מעט.
מקציפים את הביצים והסוכר
מכניסים את הביצים לקערת המיקסר עם וו בלון ומקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף שלוש דקות נוספות.
מוסיפים מים ותמצית שקדים ומקציפים עוד דקה. לאחר מכן מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים את תערובת הקמחים. מערבלים כחצי דקה במהירות בינונית.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבלים רק עד שהבלילה אחידה. כדאי לעבור על תחתית הקערה בעזרת מרית, כדי לוודא שלא נשארו גושים.
למה חשוב לקרר את הבלילה של עוגיות מדלן?
אחרי שמסיימים לערבב, ממלאים את שקעי תבנית המדלן בבלילה ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות. אין צורך להכניס את התבניות לתנור מיד.
אין לכם כמה תבניות מדלן? אפשר להעביר את הבלילה לשק זילוף ולקרר אותה בתוכו. גם קערת המיקסר מכוסה היטב בניילון נצמד תעשה את העבודה.
שלב הקירור דורש סבלנות, אבל הוא חלק חשוב מהמתכון. כדאי לתכנן את האפייה מראש ולא לנסות לקצר את זמן ההמתנה.
אופים בתבנית בצורת קונכייה
מחממים את התנור ל־210 מעלות בחום עליון ותחתון. ממלאים את השקעים בבלילה עד הקצה, אם עדיין לא מילאתם אותם קודם.
לפני הכנסת התבנית לתנור מנמיכים את הטמפרטורה ל־160 מעלות. אופים כ־20 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב.
מחלצים אותן מהתבנית ומעבירים לרשת צינון. חשוב לתת להן להתקרר לגמרי לפני שמכינים את הציפוי.
רויאל אייסינג עם לימון ושקדים
הציפוי מוסיף לעוגיות שכבה מתוקה ועדינה. מערבבים חלבון ביצה עם אבקת סוכר, מיץ לימון ותמצית שקדים. מוסיפים מים בהדרגה, כפית בכל פעם, עד שמגיעים לסמיכות בינונית.
לא תמיד צריך את כל כמות המים. כדאי להוסיף אותם לאט ולבדוק את המרקם תוך כדי ערבוב.
טובלים את הצד המעוצב של כל עוגייה בציפוי ומניחים על רשת. ממתינים כ־20 דקות, עד שהציפוי מתקשה. אחר כך אפשר להעביר לקופסה אטומה.
העוגיות הקטנות שמגישים ליד הקפה
המתכון דורש תבנית ייעודית וקצת סבלנות בזמן הקירור, אבל שלבי ההכנה פשוטים למדי. ברגע שמקפידים על זמני הקירור והאפייה, אפשר ליהנות מעוגיות מדלן כמו בפריז של פעם בטעם שקדים מודגש וציפוי עדין.
- 1.4 א' צפיות
- 14 מרכיבים
- 20 דקות
- 33 מנות
- קל

רשימת מרכיבים















